Noord-Frankrijk, Saint-Valery, Echappée en BaieNoord-Frankrijk, Saint-Valery, Echappée en Baie
©Noord-Frankrijk, Saint-Valery, Echappée en Baie|CRT Hauts de France - AS Flament

Hoe kom ik

De Hauts-de-France is een streek van welzijn en nodigt je uit voor een veelzijdige vakantie om nieuwe energie op te doen! Adem de onmetelijkheid van onze landschappen in, aanschouw de meesterwerken van onze musea, proef het potjesvleesch in een plaatselijk restaurant, ontmoet de ‘mensen van het Noorden’ met hun groot hart, maak blije herinneringen en deel ze met je gezin, je vrienden of in een romantische sfeer met je geliefde…

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om er even tussenuit te knijpen en jezelf terug te vinden: de Hauts-de-France ligt om de hoek! Je hoeft niet ver te gaan om je goed te voelen…
Met de auto, de trein, het vliegtuig en zelfs te voet, wij leggen je uit hoe je er geraakt!

Amiens_Hôtel All Seasons ©CRTC Hauts-de-France - Nicolas BryantAmiens, Hôtel All Seasons
©Amiens, Hôtel All Seasons|CRTC Hauts-de-France - Nicolas Bryant
Komen

Ik kom met de trein

TGV, Thalys, Eurostar, TER…

Profiteer van de dichtheid van ons spoorwegnet en de goede aanbiedingen van de TER/SNCF om voordelig, snel en milieuvriendelijk te reizen. Vanop je zitplaats heb je al een idee van de diversiteit van onze prachtige landschappen.

Komen

Ik kom met de auto

Ontdek de diversiteit van onze regio op je eigen tempo!
Ter plaatse kan je fietsen huren om onze paden en wegen verder te ontdekken!

Het autosnelwegennet van de Hauts de France: de A1 verbindt Lille met Parijs; de A2 doorkruist Le Nord en de Somme en sluit aan op de A1; de A29 doorkruist de Somme en de Aisne en sluit bij Saint-Quentin aan op de A26; de A26, ook wel de snelweg van de Engelsen genoemd, verlaat Calais en komt voorbij Arras en Cambrai en sluit aan op de A21, ook wel de ‘mijnring’ genoemd; de A22 verbindt Lille met Gent; en de A25 verbindt Lille met Socx (bij Dunkerque).

De nationale wegen geven je al een voorproefje van het platteland en bieden vele mogelijkheden om te stoppen in de steden en dorpen die je passeert. Als je je auto wil delen, kies dan voor carpoolen.

Komen

Ik kom met het vliegtuig

Je kan de Hauts-de-France ook bereiken door te vliegen op onze 3 luchthavens met rechtstreekse lijndiensten, of door te kiezen voor een lowcostmaatschappij vanaf Franse en buitenlandse luchthavens. Roissy-Charles de Gaulle bevindt zich op 20 minuten van onze zuidgrens.

Er is de internationale luchthaven van Lille-Lesquin in het noorden van Frankrijk, met zijn regelmatige of goedkope verbindingen vanaf Franse luchthavens (Bordeaux, Corsica, Lyon, Marseille, Montpellier, Nantes, Nice, Perpignan, Toulouse) en buitenlandse luchthavens.
Luchthaven Paris-Beauvais in de Oise-regio: hoofdzakelijk buitenlandse routes.
Luchthaven Le Touquet-Côte d’Opale aan de kust van Pas-de-Calais.

Komen

Ik kom met de bus

Voor een comfortabele en betaalbare reis kan je gebruik maken van de interstedelijke vervoersnetwerken die onze 5 departementen doorkruisen.

Sluiten