Noord-Frankrijk_Lille _ Vue de la Grand Place © CRTC Hauts-de-France - Stéphanie GheearertNoord-Frankrijk_Lille _ Vue de la Grand Place © CRTC Hauts-de-France - Stéphanie Gheearert
©Noord-Frankrijk_Lille, Vue de la Grand Place |CRTC Hauts-de-France - Stéphanie Gheearert

Weekend in de stad, stedelijk anders !

Het weekend is HET moment waarop je een pauze neemt, na dat hectisch dagelijks leven. Niet zo vanzelfsprekend als je in dezelfde dagelijkse omgeving blijft ! Een verandering van ambiance lijkt u het recept voor een succesvol weekend ? Twee stedelijke bestemmingen in de Hauts-de-France: Lille, de bruisende stad, waar je met vrienden een onvergetelijke tijd beleeft. Of Amiens, de zachte stad waar de natuur koningin is. Hoe te kiezen tussen de ene en de andere stad op basis van je humeur ? Waarom niet van beide genieten ?

Lille: het bruisende centrum van Noord-Frankrijk

Loop rond in de levendige straten van Lille en je zult een Franse stad vinden met een persoonlijkheid als geen ander. Met elke keer iets om je te verrassen, een weekend hier is de perfecte antithese van de stress en spanningen van je week, en of je nu met familie of vrienden bent, je kunt uitkijken naar oneindige leuke momenten !

Amiens, een weekend in de relaxmodus

Wanneer een stad ‘groen’ moet genoemd worden, is het wel Amiens, dat de bijnaam “Het Kleine Venetië van het Noorden” heeft gekregen door de vele kanalen. U vindt er de voordelen van de grote stad en de rust van een bestemming die water, tuinen en erfgoed perfect met elkaar verbindt. Een ontgiftend intermezzo in de hoofdstad van de Somme, dat van het Internationale Tuinbouwfestival en zijn gotische kathedraal haar handelsmerk heeft gemaakt. Een stadsweekend in het groen!

Bezoek Lille en Amiens

Sluiten