Noordfrankrijk_Lille_Vue de la Grand Place © Hauts-de-France Tourisme - Stéphanie GheearertNoordfrankrijk_Lille_Vue de la Grand Place © Hauts-de-France Tourisme - Stéphanie Gheearert
©Noordfrankrijk, Lille, vue de la Grand'Place |Hauts-de-France Tourisme - Stéphanie Gheearert

Weekend in de stad, stedelijk anders !

Het weekend is HET moment waarop je een pauze neemt, na dat hectisch dagelijks leven. Niet zo vanzelfsprekend als je in dezelfde dagelijkse omgeving blijft ! Een verandering van ambiance lijkt u het recept voor een succesvol weekend ? Twee stedelijke bestemmingen in de Hauts-de-France: Lille, de bruisende stad, waar je met vrienden een onvergetelijke tijd beleeft. Of Amiens, de zachte stad waar de natuur koningin is. Hoe te kiezen tussen de ene en de andere stad op basis van je humeur ? Waarom niet van beide genieten ?

Lille: het bruisende centrum van Noord-Frankrijk

Loop rond in de levendige straten van Lille en je zult een Franse stad vinden met een persoonlijkheid als geen ander. Met elke keer iets om je te verrassen, een weekend hier is de perfecte antithese van de stress en spanningen van je week, en of je nu met familie of vrienden bent, je kunt uitkijken naar oneindige leuke momenten !

Amiens, een weekend in de relaxmodus

Wanneer een stad ‘groen’ moet genoemd worden, is het wel Amiens, dat de bijnaam “Het Kleine Venetië van het Noorden” heeft gekregen door de vele kanalen. U vindt er de voordelen van de grote stad en de rust van een bestemming die water, tuinen en erfgoed perfect met elkaar verbindt. Een ontgiftend intermezzo in de hoofdstad van de Somme, dat van het Internationale Tuinbouwfestival en zijn gotische kathedraal haar handelsmerk heeft gemaakt. Een stadsweekend in het groen!

Le Touquet - Een chique badplaats aan de Opaalkust

Le Touquet-Paris-Plage is de perfecte plek om te ontspannen en nieuwe energieopte doen terwijl u geniet van een levendige badplaats met een breed scala aan activiteiten.

Valenciennes: voor twee, verliefd

Valenciennes wacht op u voor een zeer Dolce Vita-moment voor twee.
Wandel door het openluchtmuseum, laat uw zintuigen prikkelen door lokale producten of ontspan in de spa… adem in, adem uit en geniet!

Onvergetelijke terrassen

Aan zee, in de stad of in een landelijke sfeer, u hebt keuze te over tussen de ongewone of koele terrassen van de regio. Verlaat de gebaande paden en verken de steden van de Hauts-de-France met hun vele gezichten…

Bezoek Lille en Amiens

Sluiten