Noord-Frankrijk_Chantilly _ Musée Condé © CRTC Hauts-de-France - Teddy HeninNoord-Frankrijk_Chantilly _ Musée Condé © CRTC Hauts-de-France - Teddy Henin
©Noord-Frankrijk_Chantilly, Musée Condé |CRTC Hauts-de-France - Teddy Henin

Artistieke inspiratie

Zet de tijd even in de wacht, stop je gedachtestroom en dompel jezelf onder in het moment, kortom, laat los! Niet zo makkelijk als de beslommeringen van het dagelijkse leven ons trachten in te halen!

Kunst is een eenvoudige en ideale oplossing. Kunst is rustgevend. Het “wast de ziel van het stof van het alledaagse”, zegt Picasso en sindsdien hebben veel wetenschappers bevestigd … dat de beschouwing van schoonheid je goed doet. Het is vibrerend! Een hele reeks ervaringen in lijn met jouw wensen wordt je gepresenteerd: in musea, op straat of op verrassende plaatsen, klassieke rondleidingen, street art, yoga in het museum, slow art. Go!

Verander je kijk op kunst

Kunst heeft geen aparte plek nodig om tot uiting te komen! Zijn musea niet vaak geneigd om buiten hun muren te gaan om je zo dicht mogelijk te bereiken en je te verleiden? Kunst is overal, het komt je tegemoet, in de stad, op de meest onwaarschijnlijke plaatsen…. en als je het hart van de creatie echt wil voelen kloppen, dan zijn de ateliers van de kunstenaars iets voor jou!

Voor elk verlangen een museum

Modern, klassiek, hedendaags of art brut …. … Je hebt keuze te over uit de bijna 90 musea die in de regio zijn geclassificeerd als Musée de France. Durf de deur binnen te stappen, het plezier van nieuwsgierigheid te herontdekken, stop voor het werk dat je raakt, probeer niets tegen te houden maar laat je ontroeren …

Bezoek onze bronnen van artistieke inspiratie

Sluiten