Noord-Frankrijk, Ambleteuse, Fort VaubanNoord-Frankrijk, Ambleteuse, Fort Vauban
©Noord-Frankrijk, Ambleteuse, Fort Vauban|CRTC Hauts-de-France - Sébastien Speller

Imposante ruimtes vol jodium

Ga in op de roep van de open zee! De Hauts-de-France hebben een uitzonderlijke kustlijn van 200 km, waar je dronken wordt van de grootsheid, een verkwikkend zeebad kunt nemen of meetrillen met de wind.
De lange zandstranden van het Noorden tot de Picardische kust, afgewisseld met duizelingwekkende kliffen en wilde baaien, bieden grote, ongerepte natuurgebieden en een grote variatie van activiteiten, zowel sportief als passief, voor jong en oud: wandelen, yoga, waterlijnwandelen, kajakken, zandzeilen, kitesurfen, zeilen, vliegeren… De keuze is zo breed als de horizon.

Dronken worden door de grootsheid

Met uitzicht op de zee… Word één met de onmetelijkheid, adem, laat je gaan en geniet van het aanbod van de weidse horizonten waar het dagelijkse leven lichter lijkt.
Steek de Baie de Somme of de Baie d’Authie over met een gids, bewonder het adembenemende panorama van de kliffen van Ault, de vuurtoren van Calais of het belfort van Duinkerken, wandel door de majestueuze Grote Site van de Deux Caps, geniet van de noordelijke en Picardische stranden, probeer een yogasessie op het strand. Zoveel verheven momenten van bezinning langs de kustlijn van de Hauts-de-France!

Een verkwikkend zeebad nemen

De confrontatie met de elementen, het gevoel van een gezonde fysieke vermoeidheid, het inademen van de zeelucht… Nautische activiteiten laten u toe om uw gezondheid tweemaal te verbeteren. Of het nu gaat om een lange tocht in de wieg van de nautische sporten in Duinkerken, een kano om de zeehonden van de Baie de Somme te ontmoeten, of zelfs een grote peddeltocht met vrienden, u vindt vast en zeker wat u zoekt tussen de golven van de Noordzee en het Kanaal!

Meetrillen met de wind

Laat je meeslepen door de ongelooflijke kracht van de wind… Om te aaien, diep te ademen en je vrienden uit te dagen …. Zich levendig voelen, dat is wat de praktijk je belooft als je een sport met een zeil beoefent. Word dronken! Naar de plekken van de Picardische kust en de Opaalkust: 200 km immense stranden voor zandjachten, kitesurfen, windsurfen… en vliegerwedstrijden met de kinderen op het strand van Berck, waar elk jaar een Internationale Vliegerontmoeting plaatsvindt!

Geniet van de zilte zeelucht

Sluiten