Noordfrankrijk, Lille terrasses Grand PlaceNoordfrankrijk, Lille terrasses Grand Place
©Noordfrankrijk, Lille terrasses Grand Place|Crt Hauts de France - Nicolas Bryant

Download de gids: “Lens, Arras en Lille: een stedentrip om het Franse erfgoed te ontdekken”.

 

Een 4-daags uitje voor twee om het Franse erfgoed van de Hauts-de-France te ontdekken.

 

Duik in een 4-daags avontuur voor twee met onze reisgids gewijd aan het ontdekken van de verborgen schatten van Lille, Lens en Arras. Vol charme en geschiedenis nodigt deze reis je uit om deze juweeltjes van Noord-Frankrijk te verkennen, waar erfgoed, cultuur en gastronomie in perfecte harmonie samenkomen.

Begin je reis in Lens, waar de warme sfeer in contrast staat met zijn industriële verleden. Ontdek het Louvre-Lens, een emblematisch museum met hedendaagse architectuur, wandel door de Art Deco straten en leer meer over de geschiedenis van de mijnindustrie door naar de top van de zwarte bergen (terrils) te klimmen voor een 360° uitzicht over de regio.

Vervolgens brengt je romantische reis je naar Arras, een stad met karakter: de Grand Place, de barokke gevels, het belfort en de boves (middeleeuwse ondergrondse galerijen) zijn must-sees in de stad. Verken de ondergrondse galerijen van de steengroeve van Wellington, een unieke ervaring die je onderdompelt in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

Last but not least :  Lille, een levendige stad met geplaveide straten en kleurrijke gevels. Wandel door de oude stad, maak een fietstocht om het verborgen Lille te ontdekken en wandel langs de prestigieuze collecties in het museum Palais des Beaux-Arts. Proef’s avonds de verfijnde keuken van de gezellige brasseries, terwijl de charme van de verlichte stad je betovert.

In onze downloadbare reisgids vind je een gedetailleerd programma van je verblijf, inclusief onze favorieten, praktische informatie en hoogtepunten van de bestemming.

Door dit formulier in te vullen, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en bewerkt kunnen worden door “Hauts-de-France Toerisme” om mij de bovengenoemde gids toe te sturen. Het e-mailadres dat in het formulier wordt verzameld, wordt alleen gebruikt voor het versturen van eventuele klanten survey. Door het vakje “Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Hauts-de-France Toerisme” aan te vinken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en bewerkt kunnen worden door Hauts-de-France Toerisme om mij nieuwsbrieven toe te sturen. Voor meer informatie over de verwerking en het gebruik van gegevens, raadpleeg ons privacy beleid.

Sluiten