Roubaix _ les Ateliers Jouret _ green market © Les Ateliers Jouret - Delphine BarbryRoubaix _ les Ateliers Jouret _ green market © Les Ateliers Jouret - Delphine Barbry
©Roubaix, les Ateliers Jouret, green market |Les Ateliers Jouret - Delphine Barbry

Kunstateliers

Kijk hoe het creatieve proces zich pal voor je ogen ontvouwt in het atelier van de kunstenaar, praat met hen om ze te begrijpen, bewonder hun creaties, de één nog origineler dan de andere, of laat je verleiden door de meeslepende kunstwerken in de vele kunstgalerijen, terwijl je door Vieux-Lille passeert of aan de Opaalkust,… Laat je meeslepen door kunst pur sang!

Roubaix _ les Ateliers Jouret © Les Ateliers JouretRoubaix _ les Ateliers Jouret © Les Ateliers Jouret
©Roubaix, les Ateliers Jouret |Les Ateliers Jouret

Afspraak bij L’Illu

Gun jezelf een hartverwarmende ontmoeting, geef je ogen de kost met esthetiek en vertrek met een werk van kunstenaars uit de regio naar galerij “L’IIllu” in Rijsel. Of het nu gaat om illustraties of kunstobjecten, in de galerij flirt poëzie met “funky” voor een meer dan redelijke prijs (tussen 20 en 150 euro)! Inclusief echtheidscertificaat.

Fan van design?

Bij het “Grand Bassin” dat grenst aan het Museum “La Piscine”, weet je niet waar kijken tussen zoveel voorstellen die zowel lokaal als verantwoord zijn! De aanwezige artiesten zullen jou kunnen rondleiden! Wat is er betoverender om de creatie te kunnen bevatten dan kunstenaars live aan het werk te zien? Richting Roubaix nu, de “Arty” stad bij uitstek. Een keer per maand openen keramisten, beeldend kunstenaars, stylisten, om er maar een paar te noemen, gehuisvest op een onwaarschijnlijke en uiterst charmante plek, in de “Ateliers Jouret” hun deuren voor jou.

Wil je de wereld van de graffitikunstenaars ontdekken?

De workshops van RemyCo-zijn er voor jou (één keer per maand)!

Afspraak in de nieuwe gebouwen op de Rue Rémy Cogghe 32 de 1e zondag van de maand tijdens Open Roubaix.

Mening van de inwoners

Olivier Duhamel Villeneuve D'ascqOlivier Duhamel Villeneuve D'ascq
©Olivier Duhamel Villeneuve D'ascq
Een terrasje doen op de Place du Théâtre in Lille

Lille, dat is pure levenskunst tussen Vlaanderen en Frankrijk! Wat is er beter dan samen op een terrasje genieten van een streekbiertje? Erfgoed kan hier immers ook worden gedronken (met mate) en de regio (het op één na grootste brouwgebied van Frankrijk) is goed gelegen om van het schuimende goud te genieten!

De Place du Théâtre, aan de voet van de opera en het belfort, leent zich hier uitstekend toe. Neem je tijd en geniet in een gemoedelijke sfeer. Geen stress of remmingen. We zijn hier om te praten, elkaar te ontmoeten en een leuke tijd te beleven.

Als de dagen lang zijn, kan je na het terrasje op de trappen van de opera het laatste daglicht zien verdwijnen, de straatlantaarns zien aangaan en zien hoe de stad zich in de nacht hult. Een magisch moment, zeker de moeite waard om te delen.

Olivier DUHAMEL, gepassioneerd door architectuur en stedenbouw in Lille
section-banner-bottom

Praktische informatie

Adres

83 rue du Molinel

59000 LILLE

Contact

Tél: +33 (0)3 20 99 01 78

www.galerielillu.com

Adres

13 rue de l’Hospice

59100 ROUBAIX

Contact

Tél: +33 (0)6 24 80 36 57

www.ateliersjouret.fr

Adres

32 rue Rémy Cogghe

59100 ROUBAIX

Contact

Tél: +33 (0)7 68 24 67 92

www.remyco.fr

Adres

27 rue de l’Espérance

59100 ROUBAIX

Contact

Tél: +33 (0)6 35 29 77 80

www.legrandbassin.fr

Adres

59  Avenue Alexander Fleming

59100  ROUBAIX

Contact

Tél: +33 (0)3 20 65 31 60

www.velodrome-couvert-roubaix.com

Sluiten