Boulogne-sur-Mer _ oeuvre de Case Maclaim © L. de Rocquigny - OTBCOBoulogne-sur-Mer _ oeuvre de Case Maclaim © L. de Rocquigny - OTBCO
©Boulogne-sur-Mer, œuvre de Case Maclaim |L. de Rocquigny - OTBCO

Street-Art : kunst al kuierend

Ze zullen je aandacht trekken omdat ze zo aanwezig zijn in de stad. Ja, onze muren hebben een ziel en ze vertellen ons allerlei verhalen! Wandel, zoals in een openluchtmuseum of kunstgalerij, van Lille naar Roubaix en Tourcoing, naar Boulogne-sur-Mer en Saint-Quentin, steden waar straatartiesten de vrije loop hebben en hun talent volop laten zien.

Roubaix _ fresque de Ted Nomad © Roubaix TourismeRoubaix _ fresque de Ted Nomad © Roubaix Tourisme
©Roubaix, fresque de Ted Nomad |Roubaix Tourisme
Rijsel

01. Met het Renart-collectief

Verken tijdens een citytrip « muurkunst » in Lille met met Julien Prouveur van het Renart Collective de wijken Moulins (Gare Saint-Sauveur) en Wazemmes om gigantische fresco’s, graffiti en tags te ontdekken. Met de fiets kan het ook dankzij een speciale muurkunstkaart die je kunt downloaden via de website van het Office de Tourisme van Rijsel. Je zult ongetwijfeld het portret van generaal de Gaulle tegenkomen, gemaakt door Mister P, de graffitikunstenaar uit Tourcoing. Dankzij hem is het portret van generaal de Gaulle niet alleen aanwezig in de metropool Rijsel, maar ook in Parijs en andere hoofdsteden van de wereld.

Je vindt het hier:
Collectif Renart
58 rue du Faubourg des Postes
59000 Lille

Roubaix

02. Fresco’s in overvloed!

 

 

Als broedplaats voor eclectische en productieve graffitikunstenaars trekt Roubaix hen aan, zoals JohOne die, nadat hij zijn strepen verdiend heeft in New York en vervolgens Parijs, verliefd werd op de sociale geschiedenis van de stad Roubaix.

Je kunt hier Street art op twee manieren beleven, te voet of met de fiets, maar het is in de wijk Pile nabij de Condition Publique dat de grootste concentratie street art terug te vinden is.

Tourcoing

03. De spuitbussen van Mister P

In Tourcoing brengt een wandeling van 6,5 km je van de nieuwe wijk l’Union naar het hypercentrum, via het treinstation waar je oog in oog komt te staan met 11 werken van lokale kunstenaars, voorzie dus goede schoenen! Onder leiding van zijn penselen en markeringen ontdekt u een keurige stad!

Boulogne-sur-Mer

04. Culturele emancipatie!

Een bijzondere en geheime stad, Boulogne-sur-Mer, verzint elk jaar voor jou een vernieuwde wandeling voor het festival “Parcours d’Art Urbain”. Een verbazingwekkende wandeling waarvan het modernisme u verrast in deze havenstad die het label “Kunst en Geschiedenis” draagt. Kunstenaars van hier en elders hebben carte blanche en decoreren met hun pigmenten gevels en stadsmeubilair op het tempo van hun emoties. We zullen hier de handtekening opmerken van de Braziliaan Kobra, de Argentijn Alaniz… en de Boulonnais FLAG, Marie Lou Peeren en Gaawouel… sommigen zijn zelfs gekroond tot “Golden Street Art”!

Saint-Quentin

05. « Ceci n’est pas un tag »

Saint-Quentin leent je hedendaagse kunst in zijn straten, en dit keer is het museum in open lucht.

Het Street art event « Ceci n’est pas un Tag » neemt nodigt één keer per jaar kunstenaars uit deze discipline uit om hun talent ter plaatse te tonen. Je zult genieten van het kuieren zoals bij een speurtocht, bijvoorbeeld op zoek naar Monsieur Chat in de Victor-Baschstraat. Hou jezelf bij de les want de echte pareltjes liggen in de kleinste hoekjes op de loer. Saint-Quentin herbeleeft zijn kleuren in een harmonieus samenspel tussen Art Deco en Street art.

Sluiten