Cassel _ Panorama Vue © Destination Cœur de FlandreCassel _ Panorama Vue © Destination Cœur de Flandre
©Cassel, Panorama Vue |Destination Cœur de Flandre

Aan de tafel met de ontdekkingsreiziger

Als gastronomisch fijnproever heb je graag gesublimeerde smaken. U bent een ontdekkingsreiziger die een voorstander is van de keuken van elders, een keuken die opnieuw is uitgevonden. Verrast worden door nieuwe smaken geeft u het gevoel dat u uw culinaire idealen aan het ontwikkelen bent. Het is ook een kans om uzelf te testen en uzelf beter te leren kennen. “Eten is proeven van de wereld”, is de uitspraak waartoe dat bord met zijn onverwachte kleuren en smaken je inspireert. Dus ga proeven in onze estaminets, bistro’s en de tables de pays, de baancafés in een nieuw jasje.. allemaal in onze regio!

Cassel_L'estaminet T'Kasteelhof© Destination Coeur de FlandreCassel_L'estaminet T'Kasteelhof© Destination Coeur de Flandre
©Cassel, L'estaminet T'Kasteelhof|Destination Cœur de Flandre

Proef van La Flandre in een estaminet

Je stapt binnen in een estaminet alsof je in een traditioneel ouderwets café zit, om de vriendelijke sfeer van de Vlaamse cultuur te herontdekken. Hier discussieert men in een feestelijk rumoer. Iedereen herschept de wereld met zijn eigen saus. Men lacht er veel, men deelt. Dan consumeren we graag in een zo Vlaams, geladen en warm decor, een authentieke en royale keuken. Ontdek met al uw smaakpapillen het ‘T Kasteel Hof’, gelegen op de top van de Kasselberg, onze eigen Everest, aan de voet van de molen. Het panorama is net zo wonderlijk als de regionale culinaire mirakels, zoals onze beroemde en geurige carbonade met zijn zoetzure mix. Voordat u de plek verlaat, zal de aangrenzende winkel u voorzien van lekkere lokale producten.

Culinaire pareltjes van het platteland tot aan de zee

In de Auberge du Vert Mont de Boeschepe openbaart Florent Ladeyn, chef-kok-magiër, de fabelachtige carbonade en serveert hij u aan zijn tafel zijn authentieke Vlaamse keuken. In een even groene omgeving, tussen de rivier en het bos, kunt u de parfums van elders inademen. Chef-kok Yves Méjean kookt voor u in zijn restaurant Le t’Aim hotel in Margny Lès Compiègne. Een spektakel op zich als u van boven uw bord, met uitzicht langs de brede schuiframen, de oevers van de Oise induikt.

Gevoelig voor sferen, durft u de sfeer van de vrachtwagenchauffeurs te proeven in een Bistrot de Pays. U kunt er de hartelijke, overvloedige en niet erg dure gerechten eten. In het Café du Port in Morlincourt tussen Noyon en Chauny is gezelligheid aan de orde van de dag. Het adres is erg populair.

 

Zilte smaken met zicht op zee!

En voor een sfeerverandering, kunt u kiezen voor de gejodeerde zeelucht van de havens, waar u uw vis kunt kopen op de vismarkt. Proef de verse vangst bij de “Fleur de sel”, het kleine juweeltje van Boulogne. Met bovendien het panoramisch uitzicht op de haven, wordt u er totaal ondergedompeld!
Krabben, garnalen en andere zeevruchten maken deel uit van de goede recepten die de chef-kok heeft uitgewerkt. Ze maken al uw zintuigen wakker.

Mening van de inwoners

alain bahuchetattelage alain bahuchet, gremevillers, oise
©attelage alain bahuchet, gremevillers, oise
De beste maroilles die ik ooit geproefd heb!

 

Als je wat fijnproeversouvenirs in je valies mee terug wil nemen, raad ik je aan langs te gaan bij Claire Halleux, op de Ferme de la Fontaine Orion, in Haution. Claire maakt de beste boerenmaroilles die ik ooit heb geproefd (en ik heb er meer dan één geproefd!).

Je kan niet alleen kaas mee naar huis nemen, maar ook leren hoe de kaas wordt gemaakt. Een ander goed adres voor fijnproevers is de Ferme de la Chapelle Jérôme, in Nouvion-en-Thiérache. Het is een typische Thiérache-boerderij, gelegen in het hart van het wallenlandschap, waar de beroemde ‘Folie Douce’ wordt gemaakt, een aperitief op basis van de aardbeien, frambozen, rode bessen, zwarte bessen, bramen en rabarber die er op de boerderij groeien. En onderweg kom je zeker nog een versterkte kerk tegen.

 

Alain BAHUCHET - Expert op vlak van streekproducten, regionale specialiteiten en boetiekjes voor fijnproevers
section-banner-bottom

Praktische informatie

Adres

8 rue Saint-Nicolas

59670 CASSEL

Contact

Tél : +33 (0)3 28 40 59 29

Estaminet Het Kasteelhof Cassel

Adres

1318 rue du Mont Noir

59299 BOESCHEPE

Contact

Tél : +33 (0)3 28 49 41 26

www.vertmont.fr

Adres

70 A Pont Neuf

60280 MARGNY-LES-COMPIEGNE

Contact

Tél : +33 (0)3 75 46 01 42

www.taimhotel.com

Adres

1725 rue d’Orroire

60400 MORLINCOURT

Contact

Tél : +33 (0)3 44 44 01 88

Le café du port

Adres

90 Quai Gambetta

62200 BOULOGNE-SUR-MER

Contact

Tél : +33 (0)3 21 30 07 41

Fleur De Sel Boulogne

Sluiten