La Madelaine-sous-Montreuil_Restaurant La Grenouillère ©Papi Aime Mamie StudioLa Madelaine-sous-Montreuil_Restaurant La Grenouillère ©Papi Aime Mamie Studio
©La Madelaine-sous-Montreuil, Restaurant La Grenouillère |Papi Aime Mamie Studio

Aan de tafel van de creatieveling

Als u een keukenmaestro bewondert op dezelfde manier als een schilder, beeldhouwer, dichter, muzikant…, hebt u oog voor zijn genialiteit en ontdekt u in elk van zijn culinaire composities een meesterwerk. Ja! Voor jou is koken een kunst. Op zoek naar onuitgegeven mengsels, receptenovertreders, hou je van verrassingen die u beter laten groeien. Je creatieve ziel wil haar inspiratie stimuleren door middel van buitengewone smaakervaringen. Kom aan tafel proeven bij onze culinaire talenten, jonge chef-koks, met een ster of aspirant en u zult uw zintuigen sublimeren.

La Madelaine-sous-Montreuil_Restaurant La Grenouillère ©Papi Aime Mamie StudioLa Madelaine-sous-Montreuil_Restaurant La Grenouillère ©Papi Aime Mamie Studio
©La Madelaine-sous-Montreuil, Restaurant La Grenouillère |Papi Aime Mamie Studio

Proeven van excentriek

Alexandre Gauthier, die het gewoon is prijzen en onderscheidingen te ontvangen, is een kunstenaar, zelfs een wonderkind. We komen in ons hansopje naar La Madelaine-sous-Montreuil in zijn dubbelster “, om een adembenemende keuken van kunst en experiment” te ervaren en om het streekassortiment waarop hij zo trots is te proeven. Hij houdt van zijn moerassige landschap in de Côte d’Opale, dat zijn avant-gardistische menu’s inspireert, geserveerd in zijn landelijke oase die even rustiek als excentriek is. U bevindt zich bij uitstek in het theater van de inventiviteit en u bent verrukt over zijn goddelijke creaties.

Bij Nicolas Pourcheresse betovert de poëzie u. Hij biedt tegenwicht aan zijn wilde en flamboyante uitstraling in zijn restaurant Le Vagabond in Lille, een naam die aan zijn huid kleeft. Hij deelt met u zijn avontuur van nieuwe smaken die naar de vier hoeken van de aarde surfen om terug te keren naar zijn eigen permabiotuin. Op de menukaart: een persoonlijk ecologisch keukenpalet van zijn producten in een intimistisch kader.

De natuur in haar zuiverste vorm

Hij is een plukker van aroma’s uit volle natuur, deze Toqué Saltimbanque, geïnstalleerd in zijn molen in Eaucourt sur Somme, niet ver van zijn geboorteplaats Baie de Somme. Sébastien Porquet zal u bedwelmen met zijn maritieme Picardië. Tussen land en zee wisselt het landschap zoals zijn verrassingsmenu, dat bestaat uit originele, deugdzame landbouw. Zijn bucolische, poëtische en kleurrijke schotel is tot in de perfectie geparfumeerd.
Net zoals Nicolas Gautier, die de goede inval had om zijn sterrentafel in Armentières tegenover het belfort “Natuur” te noemen. Er hangt geen mysterie rond de herkomst van deze gerechten. Hier steunt de ster 100% op de handvaardigheid van de chef. Op een natuurlijke en emotionele manier kunnen we ervan genieten.

Creatieve en artistieke gerechten

Tot slot rijmt ‘magie’ op de alchemie in de keuken van de Empreinte à Lambersart, de lieveling van de Rijselse metropolitains! Hier krijgt u voor de maaltijd een echte traktatie. Je gehemelte zwelgt in de associaties van smaken en u geeft u totaal aan uw emoties over. Inès en Ismaël genieten van hun instinctieve, eenvoudige en elegante kunstwerken in het naturalistische en plantaardige genre. Uw bord is evenwichtig, grafisch en harmonieus. Zou dit de stempel zijn van een veelbelovende meester? We zijn ervan overtuigd…het gastronomisch genot is adembenemend!

Mening van de inwoners

alain bahuchetattelage alain bahuchet, gremevillers, oise
©attelage alain bahuchet, gremevillers, oise
Saffraan uit de Sommebaai

 

Wist je dat de Sommebaai de belangrijkste Franse producent van saffraan is? Je kan de productie bezoeken. Het is zeer interessant en een echte aanrader! Hiervoor ga je langs bij Anne Poupart in Ponthoile. Zij vestigde hier in 2010 haar ‘saffraankwekerij’. Ze organiseert rondleidingen van mei tot oktober. Je kan er saffraanproducten proeven en de krokusvelden bezoeken. Anne is zeer innemend en enthousiast en heeft altijd een glimlach voor je klaar!

Alain BAHUCHET - Expert op vlak van streekproducten, regionale specialiteiten en boetiekjes voor fijnproevers
section-banner-bottom

Praktische informatie

Adres

19 rue de la Grenouillère

62170 LA MADELAINE-SOUS-MONTREUIL

Contact

Tél : +33 (0)3 21 06 07 22

www.lagrenouillere.fr

Adres

1500 rue du 8 mai, Lieudit du Moulin

80580 EAUCOURT-SUR-SOMME

Contact

Tél : +33 (0)3 22 27 08 94

www.lesaltimbanque.fr

Adres

20 Place Saint-Vaast

59280 ARMENTIERES

Contact

Tél : +33 (0)3 20 87 93 05

www.restaurant-nature.com/fr

Adres

170 avenue de l’Hippodrome

59130 LAMBERSART

Contact

Tél : +33 (0)3 20 44 00 21

www.empreinterestaurant.com

Sluiten