Chantilly_Restaurant La Table Du Connétable @La Table du ConnétableChantilly_Restaurant La Table Du Connétable @La Table du Connétable
©Chantilly, Restaurant La Table Du Connétable |La Table du Connétable

Aan de tafel van de Tradi

U houdt zich aan riten en gewoontes; u heeft uw fetisj-adressen. U bent blij vooraf te kunnen proeven en speelt zo op veilig, de zekerheid van meer kwaliteit. Niet te veel risico’s in uw keuzes, tenzij dat traditionele Franse gerecht subliem wordt geïnterpreteerd door een gerenommeerde chef-kok. Uw tafel is leuk, gezellig en klaar voor feestelijke momenten met familie, vrienden en zakenlui. Aan die chique en gastronomische restaurants in de Hauts de France bewaart u onvergetelijke herinneringen.

Amiens_Brasserie Jules© Brasserie JulesAmiens_Brasserie Jules© Brasserie Jules
©Amiens, Brasserie Jules|Brasserie Jules

Brasserie André

U bent vertrouwd met de mythische bling-bling Brasserie André waar u verrast wordt door het houten lijstwerk, het stucwerk, de spiegels en de glanzende koperen kleerhaken die eruit zien als Parijse. De comfortabele bank in moleskin, waar u door de chique, vriendelijke obers in overeenstemming met de art deco-stijl van deze instelling van Lille wordt verwelkomd, biedt u de kans om te genieten van de klassieke lekkernijen van het huis: Welsh, garnalenkroketten, verloren brood met karamel-ijs, tarte Tatin…

Zeer dicht bij de ‘crème de la crème’

En als voorproefje van het kasteelleven, waarom niet kiezen voor Chantilly en zijn opmerkelijke omgeving? Aan de tafel gedekt door de hofmeester, in een ultra-klasse bistro die uitkijkt op de prachtige tuinen en bloemperken, zal de jonge, geïnspireerde chef-kok Anthony Denon u bekoren met zijn verfrissende en innovatieve hedendaagse keuken, die vasthoudt aan de uitmuntendheid van deze plek.

 

Mikken op vaste waarden

De meer stedelijke bistro van Chez Jules in Amiens zal uw smaakpapillen op een andere manier strelen. De geraffineerde chef zal er zijn multishell zeevruchtenschotel harmoniseren met een extreme versheid en u bedwelmen met jodium in de stad.

Het geluk ligt lager, op de binnenplaats van Barbue d’Anvers in een prachtig bakstenen gebouw uit de 16e eeuw. Het luxueuze estaminet omarmt u in deze warme sfeer, de ziel van het Noorden. Emblematische karaktervolle gerechten zoals onze carbonade, de confit met lingot du Nord, potjevlesch in gelei met bruin bier, het vispotje van kabeljauw en zijn grijze garnalen…worden u overvloedig geserveerd. Zijn legendarische sprankelende metgezellen met diverse smaken begeleiden u, want u bent ook in het Land van het Bier.

 

Mening van de inwoners

Monia BoscoMonia Bosco
©Monia Bosco
Een bar in Amiens met een door Gustave Eiffel-geïnspireerd decor

 

Voor een drankje ga je naar Marott’ street. Het kader is zowel origineel als gastvrij, weg van de platgetreden paden van de wijk Saint-Leu. De inrichting is geïnspireerd op de Eiffelstijl met metalen balken, een glazen dak, mozaïeken en houtwerk. Een uitzonderlijke plek om iets te drinken en te genieten van een bord kaas of charcuterie.

Monia Bosco, expert in uitgaan in Amiens
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten