Saint-André-lez-Lille_Brique House © Brique HouseSaint-André-lez-Lille_Brique House © Brique House
©Saint-André-lez-Lille, Brique House |Brique House

Aan de Trendy tafel

Als het voor u een uitdaging is geworden om een restaurant te kiezen, dat in uw ogen “the place to be” moet zijn…Dan wilt u zelf testen en controleren en ter plaatse foto’s van uw bord nemen om op de netwerken te zetten. U bent de Trendy, de smaakbeïnvloedende instagrammer die een fan is van fooding.com en die op zoek is om uw to-do lijst te verrijken met nieuwe adressen, zelfs als u in de rij moet aanschuiven. Schrijf u in voor de Hauts de France gastro moove en u zult zeker genieten van de nieuwe concepten!

Saint-André-lez-Lille_Brique House © Brique HouseSaint-André-lez-Lille_Brique House © Brique House
©Saint-André-lez-Lille, Brique House |Le Brique House

Supertrendy plekken

Op zoek naar trendy plekken, dompelt het Brique House in Saint-André-Les-Lille u onder in de bruisende sfeer van Brooklyn. Het zal u overweldigen met zijn ongelofelijke pizza, de Papà Raffaele, het meesterwerk van de voormalige topkok Damien Laforce en zijn sidekick Luciano Farinelli. We wachten op uw speciale foto en het commentaar op uw graad van genot. Uw ervaring wordt zeker gecompleteerd met een pint bier die ter plaatse wordt gebrouwen.

U voelt zich als een vis in het water, op de rand van de kade van Bélu in Amiens, met uitzicht op de majestueuze kathedraal en op 5 minuten van de drijvende duinen. Een ander kader -bestemd voor Instagram- is dat waar uw smaakpapillen zich voorbereiden op de verzorgde gerechten van de chef-kok Nicolas Medkour in zijn trendy restaurant “le Quai”.

Hip, net ietsje anders en zelfs met sterren

Daarna ga je brunchen of lunchen in de designwijk van Lille tussen aluminium, rode stenen en glas, op een steenworp afstand van de twee treinstations. Mama Shelter nodigt u uit in een vrolijk decor, ontworpen door de architect Jalil Amor, de vroegere peetvader van Starck. U kunt zich nu al het atypische en kleurrijke gastronomische avontuur voorstellen, met een 180° uitzicht op de hoofdstad van Vlaanderen. De rekening is echter wel betaalbaar, want Mama Schelter is ieders mama.
Er is ook de zoete alchemie van het paar Camille en Diégo die hun Rozo in het hart van het oude Lille hebben gebaard. Hun keuken heeft peps, explosief zelfs… Deze twee dappere mensen werden explosief met lof overladen, wat ze zeker hebben verdiend.

 

Wereldkeuken

Tot slot hebben we het niet over ‘trendy’ zonder de trendy hamburger, de Amiense en Lillese Craft burger verwelkomt u in een sterk industrieel decor, rauw, zonder poespas of tralala maar warm en naar wens. De veggies vinden daar hun geluk, dat ze ook kunnen delen in de Robin Room in Amiens, de hippe hipster, wiens gemengde inspiratie hen door de seizoenen heen leidt. Kleine gerechten, te bestellen vanop hun canapé.

Voor uw gastronomische netwerken in de Hauts de France… zijn er duizend en één andere adresjes waar u eindeloos kan proeven.

 

Mening van de inwoners

Julie GuerinJulie Guerin
©Julie Guerin
De kathedraal van Amiens: mijn echte favoriet

 

Ik hou van de sfeer in dit prachtige gotische gebouw met zijn unieke helderheid. Zijn verhaal fascineert me en het verbaast me hoe snel het gebouwd is. Hoe konden ze in die tijd zo’n prestatie leveren? Mijn advies om ten volle van de kathedraal te genieten, is om naar de top van de noordelijke toren te gaan (ongeveer 300 treden). Hij is toegankelijk via een achterdeur in de kathedraal en dan de eerste 150 treden op. Pas op dat je niet draaierig wordt! Op de eerste verdieping kan je het prachtige roosvenster van dichtbij zien en geniet je van het uitzicht op het voorplein. Dan ga je de volgende 150 treden op naar de top. Er is een uitzicht rondomrond over de stad en een gids om al je vragen te beantwoorden. Het is echt de moeite waard. Ik raad het ten zeerste aan!

Julie GUERIN, expert in het ontdekken van erfgoed in Amiens en omstreken
section-banner-bottom

Praktische informatie

Adres

Parking Halls de la Filature, 27 Rue Félix Faure

59350 SAINT-ANDRÉ-LEZ-LILLE

Adres

13-15 Quai Belu

80000 AMIENS

Contact

Tél : +33  (0)3 22 72 10 80

www.restaurant-lequai.fr

Adres

97 Place Saint-Hubert

59800 LILLE

Contact

Tél : +33 (0)3.59.82.72.00

www.mamashelter.com/fr

Adres

 

59000 MARCQ EN BAROEUL

Contact
Adres

10 rue Ernest Cauvin

80000 AMIENS

Contact

Tél : +33 (0)3 22 51 68 27

www.craftburger.fr

Adres

9 rue Flatters

80000 AMIENS

Contact

Tél : +33 (0)03 22 43 90 35

www.robinroomamiens.com

Sluiten