X.RENOUX-CRT-Chateau-Beaulieu-Busnes-0725-HD-2.jpg
©Xavier Renoux - Hauts de France Tourisme

Onze sterrenrestaurants: innovatief, genereus …en vooral op z’n frans !

Hauts-de-France, Europese topbestemming van de gastronomie: betaalbare smullen !

16 sterrenrestaurants in de Hauts-de-France om met z’n tweetjes te genieten! Uitzonderlijk tafelen en genieten van de warme gezelligheid van de regio… Een nieuwe generatie van lokale chefs stelt zijn generositeit en inventiviteit tot uw beschikking voor uitzonderlijke smaakvolle ervaringen; geniet van de typische gezelligheid van de inwoners uit het Noorden van Frankrijk. In Touquet-Paris-Plage, dichtbij Lille of in volle natuur, hier geniet je en het zal je goed zal doen !

ETAPE 1. ARMENTIERES

Geniet in een sterrenrestaurant dat bekend staat voor z’n karakter

In Armentières, tegenover het door UNESCO geklasseerde belfort, combineert restaurant Nature authenticiteit met gezelligheid, zowel op je bord als in de zaal: chef Nicolas Gautier en zijn vrouw Cecilia zijn het perfecte voorbeeld van de gastvrijheid uit het Noorden! In deze kleine, gezellige cocon voel je je alsof je bij vrienden bent… In de keuken krijgen de grote lokale klassiekers een sausje ‘à la Gautier’: vol heerlijkheid en vrijgevigheid, zoals een Welsh rarebit in een emulsie met een eitje. De top kwaliteit van een sterrenrestaurant maar met betaalbare prijzen: voor de lunch laten we ons verleiden door een 3-gangen maaltijd gekozen door de chef, volgens de seizoenen en altijd met streekproducten. Een hartelijk en vertrouwd adres, waar je alleen maar hoeft te genieten…

ETAPE 2. LE TOUQUET

Met z’n tweetjes naar Touquet-Paris Plage, uit eten in een iconisch sterrenrestaurant

 

 

Onder het romantische licht van de Opaalkust wandel je door een majestueus dennenbos en…kom je uit op the place to be van het moment :  Le Pavillon, het restaurant van het Westminster hotel. Een warme sfeer, paars fluweel en gouden tinten… heerlijk romantisch! Je zal de bediening en de discretie van het attente personeel waarderen. William Elliott, de chef van dit één Michelinster restaurant, zal je ervaring betoveren. Zijn culinaire talent schommelt tussen land en zee, en is afhankelijk van wat er op de markt beschikbaar is. Verfijning en elegantie zijn aan de orde in dit prachtige huis, waar de gasten de vuurtoren van Canche kunnen bewonderen vanaf het zonnige terras.

ETAPE 3. LA MADELAINE-SOUS-MONTREUIL

Laat je verrassen door een culinaire ervaring

Wie op zoek is naar bijzondere ervaringen is bij Alexandre Gauthier en zijn Grenouillère, bekroond met twee sterren in de Michelingids, aan het juiste adres! Deze creatieve en vernieuwende chef is een culinaire kunstenaar: hij ontleedt elk ingrediënt om het beter te kunnen verwerken en maakt een echt kunstwerk van je bord. Wanneer je zijn tweesterrenrestaurant binnenwandelt, laat al je vooringenomen ideeën achter en ga mee in zijn bijzondere culinaire wereld… Je zal er ongewone combinaties ontdekken (een toetje met selderij  bvb), lokale en avant-gardistische gerechten, maar ook een open zaal met een rustieke luxe, midden in de Pas-de-Calais. Een betoverend adres dat ook slaaphutten aanbiedt in de natuur met een privéterras voor je privacy. Je kan dus blijven logeren om van het plezier nog wat langer te genieten! Reserveren is wel een must.

ETAPE 4. BOESCHEPE

Voel de spirit van Hauts-de-France in de Auberge van chef Florent Ladeyn

Bij de Auberge du Vert Mont zet Florent Ladeyn, de codes van de klassieke gastronomie ondersteboven. Als groot liefhebber van zijn streek, de Hauts-de-France, en als woordvoerder van de ecologisch verantwoorde keuken, steekt de chef typische producten in een nieuw jasje. Hier vinden we niets dan lokale ingrediënten: dus geen koffie maar wel cichorei! Zijn specialiteit? Een puntzak frietjes met Maroilles en daarop een dun laagje gekarameliseerde uien.  Alles voor de gezelligheid: het team komt gezellig geknield aan je tafel om je bestelling te nemen of om even te kletsen over de verschillende voorgestelde gerechten… Eén ster voor een restaurant dat trots is op zijn regionale verbondenheid en zijn relaxed sfeer die iedereen op zijn gemak maakt.

ETAPE 5. BUSNES

Volop genieten in een sterrenrestaurant dat kiest voor een gezonde keuken

 

De smaken van het land (her)ontdekken met het ritme van de seizoenen… Heb je er trek in? Dat is precies wat Christophe Dufossé aanbiedt in zijn restaurant van het kasteel van Beaulieu in de Pas-de-Calais. Deze natuurliefhebber zet zich in voor het milieu (en voor ons welzijn!) en werkt hand in hand met lokale producenten en ambachtslieden. Op je bord vind je groene asperges van de Ferme du Pont d’Achelles, slakken uit Hénin-sur-Cojeul, maar vooral de beroemde vis uit het Noorden: vis uit de koude zeeën, rijk aan omega 3 en smaakvol: makreel, haring, krab en langoustines van onze prachtige kusten… Kortom, het beste uit de zee! De chef bereidt verder ook producten die recht uit zijn eigen moestuin en boomgaard komen. Dat is echt healthy dichtbij eten!

En om nog meer te genieten van lokale culinaire ervaringen, is hier de volledige lijst met sterrenchefs in de Hauts-de-France…

 • L’Auberge La Bonne Idée* in Saint-Jean-aux-Bois
 • L’Auberge du Vert Mont* in Boeschepe
 • Le Cerisier* in Lille
 • Le Château de Beaulieu* in Busnes
 • La Grange de Belle Eglise* in Belle-Eglise
 • La Grenouillère** in La Madeleine-sous-Montreuil
 • Haut Bonheur de la Table* in Kassel
 • La Liégeoise* in Wimereux
 • Le Marcq* in Marcq-en-Baroeul
 • Nature* in Armentières
 • L’Orée de la forêt* in Etouy
 • Le Pavillon* in Le Touquet
 • La Table de Clarance* in Lille
 • La Table du Connétable* in Chantilly
 • Le Val d’Auge* in Bondues
 • Le Verbois* in Saint-Maximin
section-banner-bottom

Praktische informatie

Adres

20 Place Saint-Vaast

59280 ARMENTIERES

Contact

Tel : +33 (0)3 20 87 93 05

www.restaurant-nature.com/fr

Adres

Avenue du Verger

62520 LE TOUQUET

Contact

Tel : +33 (0)3 21 05 48 48

www.hotelsbarriere.com

Adres

19 rue de la Grenouillère

62170 LA MADELAINE-SOUS-MONTREUIL

Contact

Tel : +33 (0)3 21 06 07 22

www.lagrenouillere.fr

Adres

1318 rue du Mont Noir

59299 BOESCHEPE

Contact

Tel : +33 (0)3 28 49 41 26

www.vertmont.fr

Adres

1098 Rue de Lillers

62350 BUSNES

Contact

Tel : +33 (0)3 21 68 88 88

www.lechateaudebeaulieu.fr

Sluiten