Monts de flandres - Nord Trail Monts De Flandres NTMF ©Cyrille QuintardMonts de flandres - Nord Trail Monts De Flandres NTMF ©Cyrille Quintard
©Le Nord Trail Monts De Flandres|Cyrille Quintard

10 trailparcours om uit te proberen in de Hauts de France

Trailgebied

De regio van de Hauts-de-France is echt trailgebied! Of het nu is voor een wedstrijd, voor het plezier of ter ontspanning, liefhebbers van natuur, paden, panorama’s of gewoon van vrijheid en gezelligheid worden steevast gelukkig van de parcours die volgen. Ontdek ze lopend of wandelend om nog beter te kunnen genieten van de diversiteit van de landschappen en het reliëf (wacht maar!). Hop, ga je sportschoenen maar aantrekken!

Eppe-Sauvage, Trail Du Valjoly ©René HarbonnierEppe-Sauvage, Trail Du Valjoly ©René Harbonnier
©Trail du Valjoly |René Harbonnier
Pierrefonds

01. Trail van het kasteel van Pierrefonds

De esplanade en het park van het Château de Pierrefonds, architectuurparel en topwerk van Viollet-le-Duc, als kader voor een trail? Klinkt goed? Er zijn twee routes (13 en 27 km) waarvan één voor wandelaars. Je vertrekt door het bos van Compiègne om aan het eind van de route terug te keren naar de stad. Afspraak in januari.

Oignies

02. Trail van de zwarte piramides

 

 

Kom het door UNESCO geklasseerde mijnbekken ontdekken en beklim de piramides van het Noorden: onze beroemde slakkenbergen! De trail van de zwarte piramides telt 4 parcours (22 tot 110 km), een wandelparcours (22 km) en hoogteverschillen die je in deze regio niet verwacht! Afspraak in mei.

Eppe-Sauvage

03. Trail van Val Joly

Een meer van 180 hectare en rondom een bos van meer dan 2.000 hectare, in het hart van het Regionaal Natuurpark van de Avesnois in de uitlopers van de Ardennen. Dat is het speelterrein voor de parcours van de Trail du Val Joly, begin maart. Maar trailers en wandelaars zijn heel het jaar door welkom op de paden van het land van de Maroilles, glasblazers en blauwe steen. Het vertrekpunt ligt in de toeristische trekpleister Val Joly.

Bailleul

04. Nord Trail Monts de Flandres

Verken het hart van Vlaanderen vanuit Bailleul en ontdek de kleine bergen van het Noorden: de Boeschepeberg, Zwarteberg, Kattenberg, … Dat is voor de Franse kant, want met de 2 langere parcours die de Nord Trail Monts de Flandres aanbiedt, beland je ook in België.

Vanop de heuvels is het panorama echt prachtig. Laat je onderdompelen in de volle natuur op de heuvelachtige wegen en paden van de Monts de Flandre. Afspraak in april voor een afstand van 27 tot 80 km, naar keuze.

Saint-Valery-sur-Somme

05. De Transbaie

Een van de mooiste baaien ter wereld oversteken in een sportieve sfeer, dat is de belofte van de Transbaie!

Vanuit Saint-Valery-sur-Somme bereik je Le Crotoy om vervolgens via ongeveer dezelfde route terug te keren… Voordat het tij keert! Op het programma: zand, modder, water, schuifpartijen, gekke outfits en vooral veel plezier. Nodig je vrienden uit voor een weekendje in de Sommebaai!

Wissant

06. Trail van de Opaalkust

Het vertrekpunt voor de verschillende parcours: het strand van Wissant, dat maar liefst 12 km lang is! Fijn zand, duinen, strandkeien, wind… (ja, het is afzien, maar dat is toch waarvoor je komt?) maar vooral het licht geeft je energie. Geniet van een adembenemend panorama op de zee of het binnenland, op de kliffen van Caps Gris-Nez en Blanc-Nez, geklasseerd als Grand Site de France. Een sfeer als geen ander en een natuurbad vlak aan de zee.

Leg de 7 tot 86 km al lopend of wandelend af, of kies voor nordic walking. Iedereen vindt er zijn gading. Afspraak in september.

Noyelles-sous-Lens

07. De Arena Terril Trail

Wat is de Arena Terril Trail? Een trailstadion om te leren, je te amuseren, te trainen… Het speelterrein? De slakkenberg van Noyelles-sous-Lens.
Trappen, hellingen, glijbanen, cross-fitzones, zones om op hellingen te oefenen. Onmisbaar voor liefhebbers, maar ook voor doorwinterde trailers.

Hauts-de-France

08. Urban trails in overvloed

Valenciennes, Lille, Lens, Boulogne-sur-Mer, Arras, Saint-Quentin, Amiens, Beauvais… De lijst is lang en het concept is origineel! Ook al worden trails traditioneel op het platteland gehouden, Urban Trails zijn een unieke manier om een stad al lopend te (her)ontdekken, vaak met vrienden of familie.

Alle fantasie is welkom om de route afwisselend, interessant en veeleisend te maken: trappen beklimmen, parken doorkruisen, stedelijke structuren oversteken, door straten, bedrijven, musea en stations lopen…

Lumbres

09. Het Station de Trail des Collines d’Opale – Pays de Lumbres

 

 

Het hele jaar door kan je terecht in het Station de Trail® des Collines d’Opale – Pays de Lumbres waar 9 parcourswandelingen en 6 parcoursworkshops op je wachten! De kalkstenen hellingen en bergen vormen een landschap vol bochten en niveauverschillen. De ideale manier om tijdens een natuurloop volop te oefenen in klimmen en dalen en je zorgen los te laten!

Liévin

10. De Grand Trail Nocturne van de Hauts-de-France

Ontdek de heuvels van de Artois aan de hand van 6 routes van 8 tot 82 km, en 2 wandelingen van 15 tot 30 km, beklim slakkenbergen en doorkruis landschappen die alleen de lokale bewoners kennen. Van het mijnbekken tot de heuvels van Lorette, vertrekkend vanuit Liévin, wandel je grotendeels ‘s nachts door de Artois. En in het donker is alles nog een stuk sensationeler! Afspraak eind oktober.

Sluiten