Thiérache, Viaduc d'Ohis Axe vert ©CRTC Hauts-de-France - Jean-Francois DEROUBAIXThiérache, Viaduc d'Ohis Axe vert ©CRTC Hauts-de-France - Jean-Francois DEROUBAIX
©Balade sur l'axe vert en Thiérache, sous le viaduc d'Ohis|Hauts-de-France Tourisme / Jean-Francois DEROUBAIX

De mooiste fietstochten

Met de fiets: heerlijk rustig…

Kent u een betere manier om een regio te ontdekken dan met de fiets, zachtjes, gezond, met familie, vrienden of gewoon als verliefde minnaar?
De mountainbikecircuits, de (Euro)fietsroutes, de groene routes, of de eenvoudige gemarkeerde toeristische circuits (zonder de professionele “klassiekers” op de fiets te vergeten, zoals Parijs-Roubaix, de Vier dagen van Duinkerken, de Grand Prix de Fourmies…), stap op uw tweewieler, wij geven u enkele goede tips voor uw fietstochten…

St-Valery-sur-Somme, promenade en vélo le long du Canal de la Somme sur la St-Valery-sur-Somme, promenade en vélo le long du Canal de la Somme sur la "Véloroute" ©CRTC Hauts-de-France - Stéphane BOUILLAND
©Promenade le long du Canal de la Somme, depuis St-Valery-sur-Somme en allant vers Abbeville, le long de la "Véloroute" nouvellement aménagée. |Hauts-de-France Tourisme / Stéphane BOUILLAND

Bestijg het zadel!

U bent bij de zee en u wilt ten volle genieten van de gezonde gejodeerde lucht. De kustfietsroute (op de “Vélomaritime” van Roscoff naar Duinkerken) is ideaal. Vertrek voor de 30 km die Sangatte verbinden met Wimereux via de Grand Site national des Deux-Caps, over kleine wegen of landbouwpaden. Uitzonderlijke panorama’s te bewonderen.

De Voie Verte de l’Avesnois, in het Noorden, en de Voie Verte de l’Ailette, in de Aisne, zijn twee routes die bijzonder geschikt zijn voor familiefietstochten. De ene is 33 km lang, de andere 17, en in beide gevallen kun je in alle veiligheid pedaleren: geen auto’s, geen stress, 100% plezier!

Wat is eigenlijk een netwerk van “knooppunten“? Het zijn 830 km fietsroutes tussen de Leie en de Vlaamse Heuvels die verbonden zijn met de Belgische Vlaamse en Waalse netwerken! Een netwerk dat u de vrijheid geeft om de route te kiezen die u wilt, op basis van uw voorkeuren en uw fysieke conditie van de dag.

 

Blijf geïnspireerd

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Nog een nieuw idee?

Laten we gaan voor de mythische route Parijs-Londen, 470 km die de twee hoofdsteden verbinden. Natuurlijk loopt deze “Green Avenue” grotendeels door de Hauts-de-France. Na een reis door Normandië vanuit Dieppe, doorkruist de weg de Hauts-de-France in bij Saint-Germer-de-Fly, 25 km ten westen van Beauvais. Het grootste deel van deze etappe situeert zich op een oude spoorlijn. Ze loopt door een golvend groen landschap, langs vijvers, grote boerderijen en vakwerkhuizen die doen denken aan het nabijgelegen Normandië. We volgen de rivier Avelon die u naar de tuin van de schilder André Van Beek brengt (een kleine Giverny, vol met kleurrijke loopbruggen, asters en waterlelies) en dan komen we aan in Beauvais. En zo verder tot in Parijs.

Natuurlijk kunt u onderweg van een smakelijke stop gebruik maken, om de vele gastronomische specialiteiten van de Hauts-de-France te ontdekken. U hebt brandstof nodig om uw fietstocht door de Hauts-de-France voort te zetten!

Advies van de inwoners

Aurore Caraby.Aurore Caraby.
©Aurore Caraby.
De gesublimeerde kathedraal van Beauvais

Van eind juni tot half september en in december, moet u bij valavond absoluut de door Skertzo bedachte klank- en lichtshow “Beauvais, de oneindige kathedraal” bijwonen. Persoonlijk ben ik een fan! Waarom? Omdat de betovering van de show me vervoert. De alchemie is perfect, het is zo mooi en harmonieus. Een moment van verwondering waar mijn verbeelding wordt gevoed door betoverende muziek en beelden. Ook het technische aspect fascineert me, zo nauwkeurig en nauwgezet!

Aurore, hoofd van de afdeling promotie en communicatie van de Dienst voor Toerisme, expert in uitstapjes in Beauvais.
section-banner-bottom

Praktische informatie

Adres

4 place Charles Valentin

59240 DUNKERQUE

Contact

Tél : +33 (0)3 28 26 27 27

www.dunkerque-tourisme.fr

Adres

476 avenue François Ier

62152 HARDELOT

Contact

Tél : +33 (0)3 21 83 51 02

www.boulonnaisautop.com

Adres

3 avenue du 18 juin 1940

80350 MERS-LES-BAINS

Contact

Tél : +33 (0)2 35 86 05 69

www.destination-letreport-mers.fr

Adres

Porte de Mons – Place Vauban

59600 MAUBEUGE

Contact

Tél : +33 (0)3 27 62 11 93

www.partagetonsecret.com

Adres

3 Grand Place

59270 BAILLEUL

Contact

Tél : +33 (0)3 28 49 23 79

www.coeurdeflandre.fr

Adres

1 rue Beauregard

60000 BEAUVAIS

Contact

Tél : +33 (0)3 44 15 30 30

www.visitbeauvais.fr

Adres

7 Avenue du Préau

02140 VERVINS

Contact

Tél : +33 (0)3 23 91 30 10

www.tourisme-thierache.fr

Sluiten