Saint-Valery-sur-Somme_Spa Be Baie © CRTC Hauts-de-France - Teddy HeninSaint-Valery-sur-Somme_Spa Be Baie © CRTC Hauts-de-France - Teddy Henin
©Saint-Valery-sur-Somme, Spa Be Baie|Hauts-de-France Tourisme / Teddy Henin

Spa’s op droomplekken om eens volledig los te laten!

Spa op uitzonderlijke plaatsen, hotel-musea vol geschiedenis, ontsnapt aan een adembenemend natuurlijk panorama. In Lille, Valenciennes of in de Baai van de Somme, wat uw keuze ook is, de loskoppeling zal totaal zijn. U zult zich laten sussen door de omringende schoonheid. Als u kiest voor een oriëntaalse tocht, wordt u meegesleept door het verfijnde decor van de hammam in het hart van Lille.

Valenciennes_Spa Royal Hainaut © Royal Hainaut - Christophe BielsaValenciennes_Spa Royal Hainaut Spa Royal Hainaut © Royal Hainaut - Christophe Bielsa
©Valenciennes,Spa Royal Hainaut |Royal Hainaut - Christophe Bielsa
Lille

01. "Les Cents Ciels"

Een oosterse reis…

Een waar oosters paleis, in het hart van Lille, om te ontsnappen aan de drukte van de stad en uw batterijen op te laden. De verfijning van de materialen, de sensualiteit van de geuren en de intensiteit van de kleuren!

De zoetheid van het oosterse leven met een bijpassend decor: muren bedekt met traditionele tadelakt, plafonds versierd met meerkantige kroonluchters, tapijten op bedden van handgemaakte mozaïeken en natuurlijk de betoverende geuren …

De initiële reis die u uitnodigt om een analogie te maken tussen de genoten zorg, de beluisterde geluiden, de bewonderde inrichting, maar ook de gewaardeerde smaken en de ingeademde geuren zal uw sensaties versterken!

 

Valenciennes

02. Het kuuroord van de Royal Hainaut

 

 

Een verkwikkend bad in een museale en verfijnde sfeer? Ga naar de Royal Hainaut in het centrum van Valenciennes. De indrukwekkende geplaveide binnenplaats, de majestueuze gevel die zich uitstrekt tot aan de ingang van dit voormalige ziekenhuis, prachtig gerenoveerd. Het is allemaal koninklijk en het is voor jou!

Ga naar de ruimtes die bestemd zijn voor het welzijn, en u zult direct in de ban zijn. Het turquoise zwembad van het kuuroord dat zich ontvouwt tussen de bogen in blauwe steen, wacht op u!

U wordt aangetrokken door de dampen van de hammam die met sterren bezaaid lijkt. Aarzel niet er weg te dromen en laat je meeslepen door deze unieke ervaring!

Saint-Valery-sur-Somme

03. Spa met uitzicht op de Baai van de Somme bij "Samaris"

Spa met zicht op de Sommebaai: dubbel zo rustgevend

De contemplatie van een adembenemend uitzicht op de Baie de Somme en de weldaden van een kuuroord combineren, zich opnieuw verbinden met de natuur en zich bewust worden van het eigen lichaam… Dit concept is geboren in Saint-Valery-sur-Somme uit de ontmoeting tussen de Somme (“samara”) en de zee (“mari”).

In het Hôtel des Corderies, dat is aangelegd op de voormalige visserstuinen, in de wijk Corderies, vlakbij de authentieke zeemanswijk, is de spa geliefd. Een waar paradijs waar je geest kan dwalen op het ritme van de getijden en de stiltes en de veranderende kleuren van de Baie de Somme… Een herwonnen sereniteit, een totaal welzijn!

 

 

Lille

04. "Le Spa by Hermitage Gantois"

Herverbinden op een plek doordrenkt van geschiedenis

Achter een prachtige Vlaamse gotische gevel schuilt in Lille een bijzonder museumhotel. Een voormalig hospitium uit de Middeleeuwen, waar een subtiele harmonie heerst tussen de lokale geschiedenis, hedendaagse architectuur en luchtige ruimtes.

Zodra u binnenkomt, baadt u in het licht van het glazen dak, in contrast met de donkere sfeer van de 18de-eeuwse kapel in klassieke stijl. Je onthechting kan van start gaan! Langs de lichtkoepel komt u binnen in de “Spa by Hermitage Gantois”.

U geniet er van een ontspannende pauze, genesteld in een vleugel van dit prachtige 16de- eeuwse gebouw. Bekijk onderweg de eeuwenoude blauwe regen die langs de poort van de kleine middeleeuwse tuin loopt! Als u in het kuuroord aankomt, begint de reis! Muziek met oosterse klanken, een ontspannen sfeer, je bent klaar om jezelf los te laten in de verwarmde spa. Maak van de gelegenheid gebruik om de Hammam te bezoeken en uw relaxerende pauze in het zwembad af te sluiten, om dit unieke moment te verlengen!

 

Sluiten