Wimereux _les dunes de la Pointe aux Oies © CRTC Hauts-de-France - Stéphane BouillandWimereux les dunes de la Pointe aux Oies
©Wimereux, les dunes de la Pointe aux Oies|CRTC Hauts-de-France - Stéphane Bouilland

Op adem komen op open zee: 10 rustgevende plekken aan de horizon

De grootsheid, de onmetelijkheid en een totale verandering van omgeving. U verlangt ernaar, ver van de drukte van het dagelijks leven, naar de Noordzee en de kust tussen de Baai van de Somme en de Opaalkust, beide beroemd om hun natuur panorama’s. Vanaf de top van een klif, langs een dijk, vanaf een kapel of op de top van een vuurtoren, strekt de horizon zich uit, zover als het oog kan zien. Het verandert met het wisselende licht van de dag of de vroege avond. Waai uit met uw haren in de wind!

Noord-Frankrijk_ Le Touquet-Paris-Plage Dunes au soleil couchant © CRTC Hauts-de-France - Ishak NajibNoord-Frankrijk_ Le Touquet-Paris-Plage Dunes au soleil couchant © CRTC Hauts-de-France - Ishak Najib
©Noord-Frankrijk_ Le Touquet-Paris-Plage Dunes au soleil couchant |CRTC Hauts-de-France - Ishak Najib
Malo-les-Bains / Dunkerque

01. De dijk van Malo

“Een dijk ontwerpen “? Laten we naar die van Malo-les-Bains gaan met zijn kleurrijke strandhutten en mooie Belle Epoque-villa’s. Wandel op blote voeten in het water langs de zee en adem de gezonde gejodeerde lucht in of ontspan gewoon op het terras…met de zee in je blik.

Escalles

02. 360° uitzicht op Cap Blanc-Nez

 

 

Onderdompelen in de onmetelijkheid van de open zee waar de dans van schepen en veerboten u uitnodigt om te reizen…, haar in de wind en de longen vol met de gejodeerde lucht. Vanaf de top van de Cap Blanc-Nez, een krijtrots van 134 meter hoog, kunt u de kust van Engeland bekijken en turen naar het spiegelbeeld van de Cap Gris-Nez. De toegang tot deze site met het label “Grand Site de France” is adembenemend. Via het pad dat langs de klif loopt ontdek je het landshap dat je het gevoel geeft dat u echt ergens anders bent!

Le Touquet-Paris-Plage

03. De baai van Canche vanaf de noordelijke basis van Le Touquet

Wilt u even weg van de drukte van de beroemde Opaalkust en een wildere en meer authentieke natuur opzoeken? De monding van de Canche en de baai, die u na het verlaten van de dijk ter hoogte van de “Aqualud” bij de duinen kunt bereiken, is een ideale plek om de fauna en flora te observeren.

Bekijk dat adembenemende beeld van het estuarium in het gezelschap van zeehonden en trekvogels. De verkwikkende lucht van de open zee, vermengd met de geuren van de houtsoorten van het nabijgelegen bos, biedt u een verjongingskuur en een moment van herverbinding met uzelf!

Ault/Mers-les-Bains

04. De kliffen van Ault

Ault en zijn krijtrotsen: “een balkon boven de zee”! Het ligt bijna 80 meter hoog tussen Mers-les-Bains en Ault (38 meter in het stadje Ault) en biedt een fantastisch uitzicht op de onmetelijkheid van de zee. Een klein advies om indruk te maken op uw geliefde: neem de kleine padjes van het Bois de Cise en verkwek je vijf zintuigen. “Een parel van groen, een natuurlijk maritiem bos gelegen in de holte van een hangende vallei”. En als je het geluk hebt om op een moment van het vloed te komen, neem dan daarboven plaats en kijk hoe het water stijgt. Indrukwekkend!

Audinghen

05. Cap Gris-Nez vanaf het strand en het restaurant La Sirène

Comfortabel geïnstalleerd bij het raam van het restaurant “la Sirène”, gelegen op de site van de 2 Caps, met het label “Grand Site de France”, genesteld tussen Boulogne-sur-Mer en Calais, zal je de indruk krijgen, met de Britse eilanden aan de horizon, dat je een transatlantische oversteek maakt. De gejodeerde lucht zal je doordringen bij het aanschouwen van het spektakel op volle zee, subtiel begeleid door een menu met maritime smaken, voorgesteld door de chef-kok Jean Bouloy. A la carte gegrilde kreeft en zeevruchten… Nieuwe sensaties, een combinatie van genot voor de ogen en voor de mond!

Saint-Valery-sur-Somme

06. Uitzicht op de Sommebaai vanaf de Kapel van de Zeelui in Saint-Valery-sur-Somme

Laten we eens een kijkje nemen in Saint-Valery, het mooie middeleeuwse stadje aan de Baie de Somme. Vooral vanaf de top van de Chapelle des Marins is het uitzicht over de baai is NIET-TE-VATTEN! De kapel in neogotische stijl, gebouwd in 1878, staat bekend als de “Kapel van de Zeelui”. Bovenop is ze versierd met een meeuw als eerbetoon aan de zeelieden die tijdens hun tocht de misthoorn lieten klinken om het gebouw te begroeten.

Wimereux

07. "Een dijk opwerpen in Wimereux"

De “Belle Epoque”-sfeer, met zijn Anglo-Normandische villa’s aan de stadskant en wit-blauwe strandcabines aan de strandzijde, de Wimereux zeewering, die slechts 1,5 km lang is, zijn een “must” in alle weersomstandigheden en bij dag en nacht. Als de zon schijnt, wordt je blik getrokken naar de branding van de Noordzee en het hectische leven op het strand, met de Engelse kustlijn in de verte. Bij regenachtig weer ontbreekt het deze verkwikkende wandeling niet aan charme: het spektakel van de villa’s, van de voorbijgangers die op de dijk rondwandelen en de kinderen op hun fietsen op loopfietsen! Genieten van een ijsje, terwijl je aangezicht getroffen wordt door de zeewaternevels en pure geluk! Als de dag tot einde komt en de zon ondergaat, ontdek je het bijzondere licht van de welbekende “Opaalkust”.

Cayeux-sur-Mer

08. Zonsondergang op het strand van Cayeux-sur-Mer

Het strand van Cayeux-sur-Mer strekt zich uit tot aan de Pointe du Hourdel! 14 km om er te genieten, alleen, met je geliefde, je familie, met vrienden, oog in oog met de onmetelijkheid van de zee en de zonsondergang. Het is gewoon magisch hoe de zon op de zee landt en de hemel in vuur en vlam zet met zijn gele, oranje en rode kleuren! DE foto die je zal koesteren te samen met heerlijke zonnen stralen.

Calais

09. Vanaf de top van de vuurtoren van Calais

Hij staat daar als een grote witte dame, 51 meter hoog, de vuurtoren van Calais, bedekt met een zwarte mof op de top. De wijk Courgain, de maritieme ziel van de stad, tussen de kust en het strand, onderscheidt zich overdag door zijn contrasterende zwart-witte kleuren en ’s nachts door zijn flitsen, alle 15 seconden, die we vanaf 43 km kunnen zien!

Neem de tijd om de 271 treden te beklimmen, je wordt beloond met een ongekend panorama van de haven en een dans van veerboten, vissersschepen en gigantische catamarans. Op een heldere dag zal je de Engelse kustlijn aan de horizon zien verschijnen. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen en jezelf warm te kleden, want de wind kan daar erg hard waaien! Als je de beklimming in de ochtend maakt, kan je ook de dagelijkse markt van boven zien!

Dunkerque

10. Het Saint-Eloi Belfort van Duinkerken

360° uitzicht gegarandeerd! De belfort van Duinkerken, gebouwd in 1440 en geklasseerd door Unesco, bereikt zijn hoogste punt op 58m en biedt een prachtig panorama over de stad, de haven … en de zee! Een lift brengt je bijna tot aan de top; nog enkele trappen te beklimmen en je zal verbaast zijn over het adembenemende uitzicht op de Noordzee en het nabijgelegen België.

Sluiten