Berck-sur-Mer _ Cerfs-Volants © Mairie de Berck-Sur-MerBerck-sur-Mer _ Cerfs-Volants © Mairie de Berck-Sur-Mer
©Berck-sur-Mer, Cerfs-Volants |Mairie de Berck-Sur-Mer

5 vliegerplekken

familieplezier en een uitdaging voor fanatiekelingen

Van Bray Dunes tot Mers-les-Bains (190 km) laten immense stranden van fijn zand de discipline van het vliegeren toe. Berck-sur-mer aan de Opaalkust, is een fantastische plek om eraan te beginnen en plezier te beleven met de familie ….. Hier kun je de ongelofelijke freestyle trucs bewonderen van mensen die de techniek tot in de perfectie beheersen. Mooi en indrukwekkend.

Berck-sur-Mer _ Jeu de Cerfs-Volants © Ville de Berck-sur-MerBerck-sur-Mer _ Jeu de Cerfs-Volants © Ville de Berck-sur-Mer
©Berck-sur-Mer, Jeu de Cerfs-Volants |Ville de Berck-sur-Mer
Le Touquet-Paris-Plage

01. Een chique resort met zicht op de zonsondergang

 

 

Een plek dat zich in de 19de eeuw ontwikkelde dankzij de komst van de spoorwegen.

Mooie art deco-villa’s vormen een deel van het 12 km lange strand. De kinderen beleven er in alle veiligheid plezier en de vliegeraars nodigen zichzelf uit voor een picknick midden op het strand.

Berck-sur-Mer

02. Internationale vliegerbijeenkomsten

Het strand van Berck-sur-mer maakt uw longen zuurstofrijk met gejodeerde lucht en is een speeltuin voor het hele gezin.  Rennen langs het zandkasteel, rennen in de golven. Met de suikerwafels en de amateurvliegerij is er geen tekort aan strandactiviteiten.

Elk jaar in april is Berck de gastheer van de Internationale Vliegermeeting. De hemel verandert dan plots in een veelkleurig schilderwerk. We weten niet welke vlieger we moeten volgen. De keuze is zo gevarieerd en verrassend. Het lijkt een beetje alsof de onderwaterfauna besloten heeft, om ons te komen bezoeken tussen de draken, raketten en alle andere vormen van buitenproportionele afmetingen. Gigantische wezens rechtstreeks uit een fantasieroman, zoals Jules Vernes “20.000 mijlen onder de zee”. (Trouwens, wist je dat dit boek met het mysterieuze eiland werd geschreven in het nabijgelegen Crotoy?) Genoeg om je ogen te bedwelmen met verwondering en de verraste kinderen te zien lachen. Maar pas op… de internationale bijeenkomst is ook een ontmoetingsplaats voor professionals, met de back-flip, back-flip reverse, double axel, spike…  Een wereldkampioenschap van stijlfiguren!

Duinkerken

03. Een haven natuurlijk... maar ook een strand: Malo!

Duinkerken, een havenstad aan de poort van België, biedt een fijn zandstrand. Malo-les-Bains (“Malo” voor de lokale bevolking) is ideaal voor gezinnen. Met hun vlieger zullen de kinderen onophoudelijk proberen hun vlieger in de lucht te houden. Ze rennen en draaien om te zien of hij vliegt. Dat word gegarandeerd lachen !!

Om de nieuwsgierigheid van de jongeren te wekken, breng je ze naar het Mirror Blockhouse in Leffrinckoucke. Je moet dan iets verder naar het noorden, in de richting van de camping Mer et Vacances, een overblijfsel van de Tweede Wereldoorlog.  Duinkerken was inderdaad de plaats waar de Britse soldaten inscheepten om terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk. Na al deze buitenactiviteiten, kan je ook nog de dierentuin met zijn 250 dieren bezoeken.

Le Crotoy

04. Voor de familie

Aan de Picardische kust, in het hart van de Baie de Somme, wil deze badplaats met een zuid georiënteerde strand vooral authentiek blijven. De plek is gemakkelijk herkenbaar door een rode villa met 2 torens met uitzicht op één van de mooiste baaien ter wereld. Deze voormalige vissershaven was ook de bron van inspiratie voor Jules Verne, Colette of meer actueele kunstenaars zoals Pippa Darbyshire. Deze Britse vrouw raakte in de ban van de kleuren die oprijzen uit dit zo betoverende gebied voortkomen.

Ontdek het strand  bij eb. Het wordt een speelplaats voor kinderen, met zandkastelen en vliegerraces. Improviseer een picknick op het strand en de kinderen zullen nog gelukkiger zijn. Neem daarna plaats aan boord van het toeristentreintje van de baai (een echte stoomtrein waar velen van zullen dromen).

Cayeux-sur-Mer

05. Zijn strandhutten en zijn promenade...

Cayeux-sur-Mer staat bekend om zijn strandpad, het langste van Europa, dat zich over 1,8 km uitstrekt en begrensd wordt door 200 strandhutten. Het is geopend van de lente tot de herfst, tot grote vreugde van de zomergasten.

Elk jaar in juni worden op dit strand honderden vliegers uitgenodigd voor een festival. Het is er vooral aangenaam: publiek en vliegers ontmoeten elkaar, sommigen lenen zelfs een vlieger om de discipline te ontdekken. Een lichte gestage wind heeft de troeven om hem te laten wervelen in de lucht. Elke vliegeraar past de vlieger aan, op basis van zijn of haar gevoeligheid en de kracht van de wind: statische vlieger, sportvlieger…

Sluiten