Ambleteuse Fort Vauban © CRTC Hauts-de-France - Sébastien SpellerAmbleteuse Fort Vauban © Crtc Hauts De France Sébastien Speller
©Ambleteuse Fort Vauban|CRTC Hauts-de-France - Sébastien Speller

Hoe de 10 favoriete stranden van de Fransen u meenemen naar een andere wereld!

De stranden van de Hauts-de-France : bijne onmogelijk om ze op een rijtje te zetten.  Ze hebben een reputatie en zoveel success die andere meer bezochte badplaatsen van Frankrijk en zelfs van de wereld, kunnen benijd worden! Wat ze in vergelijking hebben: lange zandstranden, een horizon die het oneindig lijkt, een bijzondere en wisselende helderheid, waterspatten die in je gezicht zwepen, opvallende landschappen die je ver weg meenemen, ver van je dagelijks leven. Een reis langs de 10 favorieten stranden volgens Trip Advisor, Le Figaro en vele andere referenties! Het is jou keuze welke je wilt ontdekken !

Noord-Frankrijk_ Le Touquet-Paris-Plage dunes au soleil couchant © CRTC Hauts-de-France - Ishak NajibNoord-Frankrijk_ Le Touquet-Paris-Plage dunes au soleil couchant © CRTC Hauts-de-France - Ishak Najib
©Noord-Frankrijk_ Le Touquet-Paris-Plage dunes au soleil couchant |CRTC Hauts-de-France - Ishak Najib
Le Touquet

01. Le Touquet, strand en winkelen

Al meer dan een eeuw een beroemde badplaats voor de Parijzenaars, vandaar de naam “le Touquet-Paris-Plage”. Het is één van de 10 favoriete badplaatsen van de Fransen volgens de reiswebsite Trip Advisor! 6 km fijn zandstrand tussen het Thalassotherapiecentrum en de baai van Canche. Le Touquet zorgt voor u. Voor u staan klaar: een ontgiftingsintermezzo met zeetherapieën, spa en tal van wellnessprofessionals. Wandelingen langs de zeewering die de contemplatie en de verjonging bevorderen, in de wilde Baie de la Canche of in het bos. Het is ook een paradijs voor kinderen die gek zijn van het pretpark Aqualud aan de kust en voor natuurliefhebbende sporters met het hele scala aan watersporten en golfen. En voor de shoppingliefhebbers is er natuurlijk de Rue Saint-Jean! Voor iedereen een verfrissing of zelfs meer in het sublieme Art Deco-hotel, de Westminster!

Wissant

02. Wissant tussen de 2 Caps

 

 

Het is tussen Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez, site van de twee caps met het label “Grand Site de France“, dat het strand van Wissant zich nestelt, volgens Victor Hugo één van de “de mooiste landschappen”. Anderen beschrijven het als “de wilde parel van de Opaalkust”, en in 2019 wees Vogue Magazine het aan als één van de mooiste stranden van Frankrijk. Een genot voor de kinderen die in het water kunnen springen zonder dat het te diep is en voor sporters die aarzelen tussen zandzeilen en windsurfen, het nieuwste op het gebied van watersport! Je zult versteld staan in Wissant !

Quend-Plage

03. Quend-Plage, een zandparadijs

Op de blog van Vadrouilleurs staat: “Als we er regelmatig naartoe gaan, komt dat omdat deze natuurlijke bestemming ons in zo een staat stelt dat wij ons dagelijks leven los laten. In deze prachtige natuur omgeving laden we onze batterijen op …”. En als we eraan toevoegen dat dit de plaats is waar de mosselen hun woonplaats hebben gekozen en dat het strand 15 km lang is, zal je waarschijnlijk zeggen dat je deze plek niet kan weerstaan!

Fort-Mahon

04. Fort Mahon, zeehonden aan de horizon

Opvallend zijn de zeekalveren en de grijze zeehonden die zich bij eb koesteren op de zandbanken tussen de duinen van de baai van Authie. Ze worden met respect en met een verrekijker bewonderd om ze niet te storen, en de kinderen zijn gauw fans! Met een gids is het nog beter! Ze laten je de geschiedenis van de baai ontdekken, het ambacht van de vissers-te-voet, de fauna en de flora. Ze nemen je mee naar onvergetelijke natuurgebieden. Je zult betoverd zijn door het licht en de kleuren die veranderen met de seizoenen en de getijden. Een zonsondergang is een moment van extase! Na een contemplatief moment wil je bewegen, de vele watersporten en de wandelingen langs de vloedlijn met familie of vrienden uitproberen. Onvergetelijke herinneringen! De golfbaan in het hart van het uitzonderlijke kader van Marquenterre bied je de mogelijkheid om natuur en sport te combineren. De zeevruchtenproeverij zal je jodiumhoudend intermezzo verlengen!

Malo-les-Bains

05. Malo, populair en levendig

Meng je onder de Dunkerquois die van de dijk van Malo-les-Bains hun favoriete plek maken om te wandelen als de zon schijnt. Ideaal voor gezinsvakanties waar de kleintjes zich kunnen vermaken op de trampolines of in cuistaxen worden vervoerd door hun ouders. Voor de grote kinderen: plezier met vliegers en zeilboten. De terrassen zijn ideaal voor het proeven van een schaaltje zeevruchten of en ijsje. Maar bovenal werd dit strand bekend door Christopher Nolan die zijn film ‘Dunkirk’ hier filmde.

Mers-les-Bains

06. Mers-Les-Bains in de stijl van Bains de mer

Een duik in de wereld van de Belle Epoque met zijn kleurrijke en fantasierijke huizen aan de rand van de zeewering en het strand van Mers-les-Bains, kan je vooral bewonderen vanaf de top van de 80 meter hoge krijtrots. Bij zonsondergang, zorgt dit voor een idyllisch panorama, waar het iriserende licht wordt verspreid over de zee. Je wordt betoverd door zoveel schoonheid!

Cayeux-sur-Mer

07. Cayeux-sur-mer, delicatessen van de natuur

Crayeux heeft  veel verrassingen in petto! Wandel je over het langste plankenpromenade van Europa, met de 400 strandhutten zoals in de Belle Epoque aan de ene kant, en de onmetelijkheid van de zee aan de andere kant, met de wind in het gezicht, dan wordt je zeker verleid. Of een verkwikkende wandeling langs het 14 km lange kiezelstrand bij vloed en fijn zand bij eb, voor een ontspannende pauze in openlucht? Voor de sportievelingen is ‘spelen met de wind’ geen ijdel woord in Crayeux. Nergens worden peddelen, surfen, wandelen in de branding, kitesurfen zo gewaardeerd als aan de kust van de Hauts-de-France! Als je weet dat de Franse kitesurfkampioen uit Crayeux komt, is het niet verwonderlijk dat dit resort een nationaal erkende surfspot is!  Op het uitstekende tip van de kleine haven van Le Hourdel, aan het einde van het strand, zie je de zeehonden hun neus uitsteken en de dans van de zo typische boten, gespecialiseerd in het vissen op garnalen, platvissen en sint-jakobsschelpen. Een uitnodiging voor een proeverij die genotsmomenten aankondigt!

Ambleteuse

08. Ambleteuse, rusten en herbronnen

Tussen het Parc Naturel des Caps et Marais en Boulogne-sur-Mer, in de buurt van het grootste aquarium van Europa, Nausica, staat de vuurtoren van Ambleteuse, gebouwd door de bekende Vauban. Aan de voet ligt het strand van Ambleteuse waar de golven bij vloed krachtig neerstorten. De kiezels bij vloed veranderen in een lang zandlint bij eb. Niet ver weg: een pad waar gezinnen in het midden van de wilde duinen kunnen wandelen en een mooi uitzicht hebben van de Pointe aux Oies.

Berck-sur-Mer

09. Berck-sur-mer, je kunt je ogen niet geloven!

Berck, met zijn lange zandstrand, is wereldberoemd om zijn internationale vliegerfestival dat meestal in april plaatsvindt. Het is ook populair voor zowel zeilwagenrijden als voor paddlen. De kunst van de zorgzaamheid zit al sinds de vorige eeuw in de DNA van deze stad en het is geen wonder dat je er elke zomer gejodeerde lucht, uitzonderlijke panorama’s en yoga op het zand kunt combineren. Een ontspannende pauze en een verblijf voor het hele gezin!

Plage de la Maye

10. Het strand van La Maye, geheimzinnig en exotisch

Een discreet strand met een authentieke charme, in Crotoy gelegen, aan de rand van het Parc du Marquenterre in de Baie de Somme. Ontdek er de zeeplanten, zeekralen en zoutmelde. Maar het is zeker de zeesering, waarvan de bloei het park in de zomer in vuur en vlam zet, waardoor je intense emoties zult voelen opflakkeren. Op het strand van La Maye, verscholen in de 70 km2 van de baai, voel je je ondergedompeld in de rust en sereniteit, in bewondering voor de grootsheid waarin de lucht en de zee lijken te versmelten. Aarzel niet om het treintje van de Sommebaai te nemen om te genieten van het bijzondere licht. Het bad der jeugd !

Sluiten