Noord-Frankrijk_Escalles _ Cap Blanc Nez _ Promeneurs sur les falaises © CRTC Hauts-de-France - Eric DesaunoisNoord-Frankrijk_Escalles _ Cap Blanc Nez _ Promeneurs sur les falaises © CRTC Hauts-de-France - Eric Desaunois
©Noord-Frankrijk_Escalles, Cap Blanc Nez, Promeneurs sur les falaises |CRTC Hauts-de-France - Eric Desaunois

De Deux-Caps langs het douanepad

Van vissersdorpjes omgeven door glooiende velden en vuurtorens aan het einde van de wereld op kliffen die Engeland uitdagen … het gaat (dikwijls) omhoog, het gaat omlaag (oef), en vooral, het waait (HARD). Op de site van Deux-Caps zijn elektrische fietsen dan ook welkom: door “precies de juiste hoeveelheid energie” van uw kuiten te vragen, kunt u ten volle genieten van het moment en het licht van de Opal diep laten doordringen. Een tochtje in de sterke wind op zeemeeuwniveau is goed voor je benen en je moraal.

Noord-Frankrijk_ Audresselles Le Cran Aux Oeufs Vue sur le village © C.Cholez Terre Des 2 Caps TourismeNoord-Frankrijk_ Audresselles Le Cran Aux Oeufs Vue sur le village © C.Cholez Terre Des 2 Caps Tourisme
©Noord-Frankrijk_ Le Cran Aux Oeufs, vue sur le village d'Audresselles |C.Cholez - Terre Des 2 Caps Tourisme

Les Deux-Caps, de 3e grootste Grand Site van Frankrijk

De grandioze ligging geeft een gevoel van absolute vrijheid. 23 km beschermde kustlijn, steile kliffen, de derde grootste ‘Grand Site’ van Frankrijk, de golf van grijs-roze-blauw-gele wolken… Een bijzondere vegetatie die door de krachtige winden en de verzengende nevels wordt verbrand. Het licht waarin dit alles baadt is “bijna spiritueel” en vermindert alle nuances van het opaal. Tussen de Cap Gris-Nez en Blanc-Nez, strekt de baai van Wissant zich uit over 12 km zand, onderbroken door kleine dorpjes die ontdekt kunnen worden langs de “route de la corniche” die langs de kliffen loopt : Audinghen, Tardinghen, Wissant, Escalles.

Blijf geïnspireerd

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Op de GR120 – bekend als de GR van de kust, die de Belgische grens verbindt met de monding van de Authie, wanneer u de kust volgt van Bray-Dunes in het noorden tot Conchil-le-Temple ten zuiden van Berck (175 km). Kies bijvoorbeeld voor Wimereux, een charmante badplaats met veel strandhutten, net boven Boulogne. Van daaruit naar Escalles en de beroemde Blanc-Nez. Ongeveer dertig kilometer die je in twee dagen kunt afleggen, met een halte in Wissant.

Je kunt ook kiezen voor “Le Sentier des Peintres de l’Ecole de Wissant”: in zijn lange versie (7 km) langs de dijkroute kronkelt de weg door de stad, voordat het in het achterland verdwijnt. Als je nog verder kan lopen ga dan door naar de Mont de Couple, net na Audembert. Een pad leidt je naar 163 m boven de zeespiegel: vanaf dit balkon met een overzichtstafel heb je een adembenemend uitzicht op de baai van Wissant. Voor de fietsroutes op Eurovéloroute nr. 4, die 30 km langs de Opaalkust loopt, heeft het Maison des Deux Caps routes van 4 tot 24 km uitgestippeld. Klaar om op de fiets te stappen?

Mening van de inwoners

Caroline Géneau_guide nature©CRTC Hauts-de-France - Anne Sophie FlamentCaroline Géneau, guide nature
©Caroline Géneau, guide nature
Het strand van Châtelet in Tardinghen

 

Het is een weinig bekend strand en nog erg wild. Het biedt uitzicht op Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Het strand is heel groot, dus je kan kiezen om naar de ene of de andere kaap te wandelen. Voor fijnproevers is het de gelegenheid om te lunchen in La Sirène, aan de voet van Cap Gris-Nez, met een goede prijs-kwaliteitverhouding. In Tardinghen kan je genieten van mosselen met frieten bij de Pastorie. Tijdens de zomer zit je er op het terras met uitzicht op zee.

Caroline GENEAU DELCROIX, Natuurgids op de site van Deux Caps
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten