Baie de Somme_Big stand up paddle © CRTC Hauts-de-France - Nicolas BryantBaie de Somme_Big stand up paddle © CRTC Hauts-de-France - Nicolas Bryant
©Baie de Somme, Big stand up paddle|CRTC Hauts-de-France - Nicolas Bryant

Immens peddelplezier met de vrienden

Surfen in Big Sup met je vrienden in Fort Mahon, heb je er zin in ? Wat is Big Sup eigenlijk? Een peddel maar dan nog beter: een zeer grote plank, erg stabiel op het water, met ruimte voor 10 personen. Fysieke inzet verzekerd, we gaan kopje onder, we ademen gezond en we controleren of onze slappe lach ons in stand houdt! En dan heeft Fort-Mahon nog één ding: het ligt aan het einde van de wereld!

Baie de Somme_Big stand up paddle © CRTC Hauts-de-France - Nicolas BryantBaie de Somme_Big stand up paddle © CRTC Hauts-de-France - Nicolas Bryant
©Baie de Somme, Big stand up paddle |CRTC Hauts-de-France - Nicolas Bryant

Reuze Paddle om de band tussen vrienden te versterken

Het strand is enorm, de horizon ook. Ga naar de zee: het dichtstbijzijnde vasteland is rechtdoor, op meer dan 4000 km: Saint-Pierre en Miquelon! Je coach stelt je vriendenteam onmiddellijk op zijn gemak: “Je hoeft niet geboren te zijn met een bord aan je voeten en een bovennatuurlijk gevoel voor evenwicht om “vast te houden”. Goedmoedige sfeer: niemand voelt zich beoordeeld op zijn of haar niveau. Lach eerst maar eens goed, wanneer je de neopreen wetsuits aantrekt : dan is het pas echt pret !

Een paar laatste tips van de coach en je zet de opblaasbare plank in het water. De eerste gezaamelijke uitdaging:  GO, met de instructeur achterin om de beste trajecten te vinden. En meteen de tweede uitdaging: de “shore break” passeren, de golven die breken op het strand en peddelen met je knieën op “het board”. De stabiliteit van dit vaartuig is verbluffend; het warmt op bij de trucs, de inspanning loont, je voelt alle spieren van het lichaam werken en je kunt de nevels van het opspattende water inademen met grote verfrissende slokken.

Gezonde wedstrijdt

Maar dat is nog niet alles; surfers beschrijven ook de bijna extatische toestand, wanneer na de inspanning om boven op de golf te komen, het glijden een gevoel van lichtheid geeft, zowel fysiek als mentaal, een “uitgesteld moment”, een fantastisch ontstressingsfactor. Dus je vult je met gejodeerde lucht EN endorfine.

We verlaten het strand, de bemanning voelt zich verenigd en observeert de eerste golf om “frontside” te surfen. We gaan de uitdaging aan ! Boven op de golf begint de paddle aan een afdaling, vol pret en versnellingen, snel en recht en iedereen is verrast. Met je haar in je ogen is het aan jou om de aandrijving en de besturing te regelen. De sensatie is totaal; de smaak van zout in je mond ook ;o). Terug op het strand, ontspannen en nog steeds vol hilariteit, de gewrichten zijn soepeler door de intense oefening …

Advies van de inwoners

Celine Delahaye, expert sur la côte picardeCeline Delahaye, expert sur la côte picarde
©Celine Delahaye, expert sur la côte picarde
Vogels spotten aan Le Hâble d’Ault

 

Ongeacht het seizoen is Le Hâble d’Ault een plek voor contemplatie met zijn wisselende sfeer en kleuren, de alerte kreten van vogels die je dwingen op te gaan in het landschap en deze wilde en ongerepte plek te respecteren. Le Hâble d’Ault is werkelijk een bezienswaardigheid. Het ligt in de laaggelegen velden die zich uitstrekken van Ault tot Cayeux-sur-Mer en wordt beschermd door een dijk van strandkeien. Op deze ornithologische wandeling kom je observatiepunten tegen waar je de typische vogels van de Picardische kust kunt bewonderen, terwijl je hun rust niet verstoort. Iets verderop staan de Henson-paarden te wachten om geaaid te worden… Er is geen betere remedie tegen stress en dagelijkse zorgen.

Céline DELAHAYE, expert in wandelingen in Ault en op de kliffen van de Picardische Kust
section-banner-bottom

Praktische informatie

Adres

555 Avenue de la Plage

80120 FORT-MAHON

Contact

Tél: +33(0)3 22 23 36 00

www.fort-mahon-plage-tourisme.com

Adres

Boulevard Pouget

62520 LE TOUQUET-PARIS-PLAGE

Contact

Tél: +33 (0)6 02 39 01 25

www.opalesurfing.com

Adres

rue des flobarts

62179 WISSANT

Contact

Tél: +33(0)6 68 98 58 05

www.ecolekitesurfwissant.fr

Adres

Quai Géry Legrand

59000 LILLE

Contact

Tél: +33(0)6 08 25 74 91

www.legrandhuit.eu

Sluiten