Baie de Somme_Kite-surf ©CRTC Hauts-de-France-Nicolas BryantBaie de Somme_Kite-surf
©Baie de Somme, Kite-surf|CRTC Hauts-de-France-Nicolas Bryant

Kitesurfen in Baie de Somme

plezier met vrienden in een grandioze natuurlijke omgeving

Een mogelijke uitdaging met vrienden. Eigenlijk is het meer dan alleen maar trots: het is de welbekende flow van de surfers, een soort high die de zorgen van maandagochtend wegveegt… Men zou er bijna aan kunnen toevoegen:  “een zero carbon ervaring in één van de mooiste baaien ter wereld”. 100% plezier gegarandeerd ! Richting Cayeux-sur-mer, bij de vuurtoren van Brighton, ten zuiden van de baai.

Kite-surf © CRTC Hauts-de-France - Nicolas BryantKite-surf © CRTC Hauts-de-France - Nicolas Bryant
©Kite-surf |CRTC Hauts-de-France - Nicolas Bryant

Uw coach verwelkomt u met zijn surfersglimlach en beladen met zeilen en planken, lopen we samen naar de zee. Weinig wind, koud water, brede horizon: het is nu al verkwikkend, zelfs al staan we nog niet op onze plank  😉

Nog nooit gekitesurft? Laat je begeleiden…

Voordat we onze neopreen wetsuits en de harnassen aantrekt, eerst de  voorvleugels opblazen. Het is slim een beetje efficiënt te werk te gaan. Dan de instructies : iedereen rond de coach die op het zand de zone afbakent waar we zullen glijden, de richting van de wind, de doelstellingen van ieder, met in gedachte dat het een sessie wordt waarin ieder op z’n eigen niveau zal glijden…

Voor beginners wordt de eerste sessie aangevat met een kleine, minder krachtige vleugel, en in eerste instantie zonder plank. We gaan het water in tot aan de knieën, om ons vertrouwd te maken met de stang die de vlieger bestuurt en de ruimte te begrijpen waarin de vlieger zal bewegen: aan de zijkanten en helemaal bovenin trekt de vlieger weinig… maar in het midden zal hij een maximale trekkracht hebben. Alle veiligheidsmaatregelen worden besproken- je kunt op elk moment het harnas losmaken om te voorkomen dat je door de vleugel wordt mee geslepen. Dan komt HET moment. De vleugel stijgt op, trekt steeds meer en bereikt de top: de sensatie stijgt snel.

Kitefoilen: een hele kunst!

Na vier sessies en afhankelijk van uw natuurlijke aanleg, kunt u overwegen om te glijden op een andere manier : kitefoilen. De hoogste stap van kitesurfing : de plank komt uit het water, enkel ondersteund door een vin onder het wateroppervlak. Meer snelheid, meer reactievermogen, nog meer sensaties!

Advies van een inwoner

Lucas JusticeLucas Justice
©Lucas Justice
Volg het fietspad tussen Saint-Valery en Le Crotoy

 

Ze liggen tegenover elkaar in de Sommebaai: Le Crotoy in het noorden en Saint-Valery-sur-Somme in het zuiden. Verder hebben deze twee steden niets met elkaar te maken, behalve dat ze allebei een bezoek waard zijn! Je hoeft echter niet met de auto te komen: huur fietsen bij de ‘No Shoes Club’ (in Saint Valery of Le Crotoy, aan elke kant is er een winkel!) en volg het fietspad dat de twee steden met elkaar verbindt. De landschappen waar het fietspad doorslingert, zijn schitterend. Je trapt 13 kilometer lang met de haren in de wind. Nu nog iets gaan drinken en wat gaan shoppen: de Rue Porte du Pont in Le Crotoy en de Rue de la Ferté in Saint Valery hebben vele leuke winkeltjes met kleding, decoratie, souvenirs en streekproducten. En hoe zit het met de terugreis? Breng je fietsen terug naar de ‘No Shoes Club’ en neem de ‘Ptit Train de la Baie de Somme’ terug naar huis!

Lucas JUSTICE, natuurgids in de Sommebaai
section-banner-bottom

Praktische info

Sluiten