Saint Valery sur Somme_ Pirogue de mer avec Mathieu Cornu ©CRTC Hauts-de-France - Vincent ColinSaint Valery sur Somme_ pirogue de mer avec Mathieu Cornu ©CRTC Hauts-de-France - Vincent Colin
©Saint Valery sur Somme, pirogue de mer avec Mathieu Cornu|CRTC Hauts-de-France - Vincent Colin

Met de kano in de Sommebaai

Ongebruikelijke, leuke en (licht)sportieve ervaring

Ongewoon, maar ongelooflijk goed aangepast aan de omgeving, is de Hawaïaanse kano, een must in de Baie de Somme. Een sportieve ervaring met vrienden.

De kano vaart snel tussen zandbanken en zeevogels, met de punten naar de hemel. In tegenstelling tot wat vaak wordt bedacht, is een kano stabiel: je kan niet omkieperen als je eenmaal aan boord bent. En de kano’s van de Sommebaai gaan tot 12 personen. 11 die voor je zullen roeien, terwijl jij de natuur bekijkt 🙂

Baie de Somme, sortie en pirogue © Mathieu FarcyBaie de Somme, sortie en pirogue
©Baie de Somme, sortie en pirogue| Mathieu Farcy

Varen op één van de mooiste baaien ter wereld…

Helemaal achterin de 12 meter lange boot vertelt Mathieu Cornu, onze  onmisbare gids voor dit soort watertrips, ons: “Na een paar roeislagen ben je al in het midden van de baai, ver van beschaving in het midden van de natuur. »

Als je op het juiste moment wegvaart, neemt de eb je mee, alsof je op een loopband midden in het zand staat, omringt door het groen van de zoutweiden. Bij aankomst in de kleine haven van Le Hourdel wordt het water een groot meer. Ineens komt er een straal door de wolken en kleurt de zandbank in ivoor.

… en een uitzonderlijk moment beleven: de vloedgolf

Mathieu vervolgt: ” Ik ben er zeker van : kleuren en geluiden communiceren hier met elkaar .  Ze veranderen je bloedstroom en maken een nieuwe mens van je: iemand die geduldig, tolerant, maar karaktervol is! ” Er komt een briesje op, het is de “ch’dion” zoals het hier wordt genoemd, de adem die de komst van het opkomende tij aankondigt. Ineens vult de baai zich snel. Een vloedgolf vloeit naar het kanaal en de zeehonden van de Somme komen heel dicht bij de boot kijken. We moet terug: trek aan de peddels ! Bij aankomst wordt de gezonde vermoeidheid snel gewist door een drankje met vrienden aan de strandbar; lekker met je voeten in het zand en met uitzicht op de horizon.

Advies van een inwoner

Denise Paes CosmeDenise Paes Cosme
©Denise Paes Cosme
Afspraak bij Buvette de la Plage, een klein restaurant in Saint-Valery-sur-Somme

 

Neem er, na een wandeling langs de kades of door de smalle straatjes van de middeleeuwse stad, de tijd om met vrienden te ontspannen op het terras: het uitzicht over de baai is subliem. Bij zonsondergang krijgt het aperitiefuurtje een heel andere dimensie!

Denise Paes Cosme, expert in gezinsuitstapjes in de Sommebaai
section-banner-bottom

Praktische informatie

Adres

Quai Lejoille

80230 SAINT-VALERY-SUR-SOMME

Contact

Tel : + 33 0(3) 22 60 93 50

www.tourisme-baiedesomme.fr

Adres

Quai Jeanne d’Arc

80230 SAINT-VALERY-SUR-SOMME

Contact

Tél. : + 33 (0)6 18 42 71 16

www.baiedesomme-zerocarbone.org

Adres

23 rue de la Ferté

80230 SAINT-VALERY-SUR-SOMME

Contact

Tél : +33 (0)3 22 60 08 44

www.kayak-somme.com

Adres

16 quai Jules Verne

80230 SAINT-VALERY-SUR-SOMME

Contact

Tél : +33 (0)6 71 78 22 37

www.canoekayak-baiedesomme.fr

Sluiten