Noord-Frankrijk_Cible tir d'arc - Pexels Mikhail NilovNoord-Frankrijk_Cible tir d'arc
©Noord-Frankrijk_Cible tir d'arc|Pexels - Mikhail Nilov

Boogschieten in het Musée de l'Archerie et du Valois

Uw kleine “Robin Hoods” zullen zeer enthousiast zijn over het idee te leren boogschieten in het Musée de l’archerie et du Valois in Crépy-en-Valois. Ontdek daarom met hen dit prachtige middeleeuwse kasteel, een uniek historisch monument tussen Parijs en Compiègne, met collecties boogschuttersmateriaal uit de hele wereld en een rijk beeld van de Valois.

Crépy-en-Valois_Musée de l'Archerie et du Valois ©Musée de l’ArcherieCrépy-en-Valois_Musée de l'Archerie et du Valois ©Musée de l’Archerie
©Crépy-en-Valois, Musée de l'Archerie et du Valois, extérieur du musée|Musée de l’Archerie et du Valois - OT Pays De Valois

Een museum uniek in zijn soort

Hier ziet het Sherwood-bos eruit als een heerlijkheid! De bossen van Ermenonville en Retz liggen niet zo ver van het middeleeuwse kasteel van Crépy-en-Valois, gebouwd in de 13e eeuw.
Het is een zeldzaam en origineel voorbeeld van middeleeuwse burgerlijke architectuur die achtereenvolgens de Heren, de zetel van het baljuwhof, het bestuur van het hertogdom, een gevangenis en een bioscoop huisvestte, voordat het werd omgevormd tot een school en een bioscoop en tot het uiteindelijk een museum werd. Niet zomaar een museum! Uniek in zijn soort door de collectie boogschuttersmateriaal van over de hele wereld waarnaar uw toekomstige kleine insiders met afgunst zullen kijken.
Een greep uit de integrale geschiedenis van het boogschieten van de prehistorie tot vandaag: geschilderde bogen, pijlen uit Centraal- en Zuid-Afrika, prehistorische pijlpunten. Iedereen staat te popelen om te gaan boogschieten in de aangrenzende tuin.

Kamer na kamer bezoekt u dit prachtige gebouw af en tegelijk wordt u ondergedompeld in de tradities van de schuttersgilden, die vooral in het noorden van Frankrijk aanwezig en actief zijn, vooral in de Valois.

Een initiatie boogschieten

En tenslotte het hoogtepunt van de reis ! Met pijl en boog in de hand, zullen uw kleine helden mikken op de schietschijf van de soldaten, terwijl ze aandachtig luisteren naar de instructies.

Advies van de bewoners

Crépy-en-Valois_Elise de l'office de tourismeCrépy-en-Valois_Elise de l'office de tourisme
©Crépy-en-Valois_Elise de l'office de tourisme
Zin in een cowboy-avontuur? Dat kan!

 

De Mer de Sable is het eerste themapark in Frankrijk, een unieke plek die een Far West- Zuid-Amerikaanse sfeer combineert met een natuurlijke zanderig decor. Het biedt een echt familie-avontuur, dankzij de attracties en de ruitershows, waaronder de emblematische “aanval op de trein” waar cowboys de indianen uitdagen. Van de allerkleinsten tot de oudsten, iedereen vindt zijn gading! In oktober hult het park zich in herfstkleuren en zet het de avonturiers aan, zich onder te dompelen in de sfeer van “Día de los muertos”. De Mer de Sable ligt op 45 min. van Parijs en 20 min. van Roissy CDG. Het zorgt gegarandeerd voor een metamorfose van het landschap voor het hele gezin!

Elise, OT van Crépy-en-Valois
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten