Musée Du Louvre Lens © Sanaa – Imrey Culbert – Mosbach Paysagiste– Studio GardÈre – Photo Frédéric Iovino 0184Lens _ Musée du Louvre Lens © Sanaa - Imrey Culbert - Mosbach Paysagiste - Studio Gardère - Frédéric Iovino
©Lens, Musée du Louvre Lens © Sanaa - Imrey Culbert - Mosbach Paysagiste - Studio Gardère |Sanaa - Imrey Culbert - Mosbach Paysagiste - Studio Gardère -Frédéric Iovino

De sleutels om je kleinkinderen wakker te maken voor de kunst in het Louvre-Lens

Waarom ga je niet naar het museum met je kleinkinderen? De ideale manier om het gevoel van verwondering over te brengen dat je zelf ervaart, wanneer je ontdekt hoe spontaan ze de kunst ontdekken. Maar hoe doe je dat? In het Louvre-Lens Museum worden “grootouder”-workshops georganiseerd om deze bezorgdheid weg te nemen. Het perspectief is, dat je je kleinkinderen zult kunnen ‘verlichten’ op het pad naar de cultuur. Heb alle vertrouwen in Marie-Lavandier, de atypische directeur van dit museum!

Lens _ Musée du Louvre Lens © Laurent LamaczLens _ Musée du Louvre Lens © Laurent Lamacz
©Lens, Musée du Louvre Lens © Sanaa - Imrey Culbert - Mosbach Paysagiste - Studio Gardère|Laurent LAMACZ

Het Louvre in het land van de mijnwerkershuisjes

Met oma en opa naar het museum ! De kinderen huppelen van plezier. Het is een hele kunst om opa en oma te zijn! Begin met het omarmen van deze galerie van de tijd in één oogopslag, 3000m2 en 5000 jaar kunstgeschiedenis die jullie samen wegblazen.

 

Je kleintjes zijn al dol op kunst

Het hoeft niet uitputtend te zijn en een opgelegde route volgen is niet nodig. Je kunt één of twee schilderijen kiezen, misschien wel sculpturen en breng vooral die kleine mondjes aan de praat door ze veel vragen te stellen. “Wat zie je, wat voel je? Wat vind je van de kostuums van de personages, de materialen?”Geef ze de hoofdrol. Ze zullen zich als acteurs voelen binnen hun eigen ontdekking, trots op hun analytisch vermogen en de bewonderende blik die je op hen werpt.

Gebruik ook anekdotes en trucs om het verhaal en de communicatie lichter te maken, bij de naaktheid van de modellen of de dood in de sarcofagen. Je staat op het punt om een openbaring te ervaren: je kleine schatjes houden van kunst! Ze zijn immers van nature gevoelig zijn voor vormen, volumes, kleuren, voor de uitdrukking van menselijke gezichten… Is kunst overigens iets anders?

 

Het advies van de bewoners

Ines MilletInes Millet
©Ines Millet
Slenteren door de straten van Lens en de art deco ontdekken

 

Lens is een stad waar de art deco zeer goed vertegenwoordigd is. Neem de tijd om rond te kijken vanaf het station tot in het centrum van de stad. Maak van de gelegenheid gebruik om het toeristisch bureau te bezoeken, een 100% Art Deco gebouw, een klein juweeltje in het hart en de longen van de stad, de nieuwe showcase van de cultuur!

Inès, inwoonster en experte in uitstapjes door het mijngebied
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten