Chantilly _Pavillon de Manse © Pavillon de ManseChantilly _Pavillon de Manse © Pavillon de Manse
©Chantilly, Pavillon de Manse |Pavillon de Manse

Het Paviljoen van Manse: laat de grote wateren waterspelletjes spelen!

Een plek voor ontluikende ingenieurs en vrienden van Aristoteles, in overeenstemming met zijn uitspraak: “Wetenschap bestaat uit het verplaatsen van de ene verbazing naar de andere”. Het Pavillon de Mante, dit historische juweel, een hydraulische molen, heeft de slogan van het Pavillon de Manse overgenomen. Het is een watermolen die door zijn waterspel het decor vormt voor fonteinen, vijvers, watervallen, jetstralen, enz. in de tuinen van het Château de Chantilly. Een spetterende show!

Chantilly _ Pavillon de Manse _ Jet © Pavillon de ManseChantilly _ Pavillon de Manse _ Jet © Pavillon de Manse
©Chantilly, Pavillon de Manse, Jet |Pavillon de Manse

Ontdek de ‘Moulin des Princes’

De installatie waarmee de “Grandes eaux” van het Château de Chantilly spelen en het bezoek aan het Pavillon de Manse, ook wel de “Moulin des Princes” genoemd, zijn zowel leerzaam als spectaculair! Gebouwd in 1678 door de Prins van Condé, neef van Lodewijk XIV, “wou hij water uit een bron te halen om een reservoir te vullen. Zo werden de bekkens, fonteinen, watervallen en jetstralen bevoorraad die de tuin sierden, door Le Nôtre ontworpen “, legt Loïse Tanguy uit, gids in het Pavillon de Manse. Hoe de techniek op sprookjes lijkt!

Advies van de bewoners

Isabelle HuetIsabelle Huet
©Isabelle Huet
Eenden en kangoeroes in Chantilly!

 

Mijn vrienden zijn altijd erg verrast als ik ze vertel over de “kangoeroes in Chantilly” en toch zweer ik dat ze bestaan! Ze worden bekender en bekender 🙂 Stel je voor dat er op het einde van het park van het Château de Chantilly, in wat men “le Petit Parc” noemt, een kangoeroe-stal is. Dit deel van het park is minder bekend: historisch gezien was dit het pretpark van de hertog van Bourbon, prins de Condé, die er spellen voor zijn gasten liet opstellen, waaronder een levensgroot ganzenspel. Vooral kun je daar een albinokangoeroe zien die in 2013 is geboren en waarop kinderen dol zijn. En als uw kinderen van dieren houden, adviseer ik u ook wat brood te nemen en het aan de eenden op de vijvers van Comelles (10 minuten van Chantilly) te voeden. Aan de voet van het Château de la Reine Blanche, op het “Etang de la Loge”, vindt u veel (en zeer inhalige) eenden.

Isabelle, inwoonster, expert in natuurwandelingen in Chantilly en Senlis
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten