Saint-Quentin-en-Tourmont, Parc ornithologique du Marquenterre, Baie de Somme ©CRTC Hauts-de-France - Anne-Sophie FLAMENTSaint-Quentin-en-Tourmont, Parc ornithologique du Marquenterre, Baie de Somme
©Découverte du Parc ornithologique du Marquenterre en Baie de Somme |Hauts-de-France Tourisme - Anne-Sophie Flament

Leer de vogelnamen in het Parc du Marquenterre

Toendra-eenden, kuifkieviten, grijze of witte ganzen, brandganzen, mergdieren, zilverreigers, paarse reigers… uw kleine ontdekkingsreizigers zullen hun ogen wijd opentrekken voor deze talrijke soorten trekvogels die in het Parc du Marquenterre, onze kleine Camargue in de Hauts de France, zijn komen vertoeven. Tussen het land en de zee is dit bevoorrechte gebied in het hart van het natuurreservaat van de Baie de Somme, een hoogtepunt van de ontmoeting tussen mens en natuur. In de voetsporen van onze ervaren gidsen nodigen wij u uit voor een gezinsmigratie!

Saint-Quentin-en-Tourmont_Parc ornithologique du Marquenterre©CRTC Hauts-de-France_Anne-Sophie FlamentSaint-Quentin-en-Tourmont_Parc ornithologique du Marquenterre
©Saint-Quentin-en-Tourmont, Parc ornithologique du Marquenterre|Hauts-de-France Tourisme / Anne-Sophie Flament

Maak je kinderen nieuwsgierig

Voorzie u tussen de duinen, moerassen, rietvelden van goede schoenen en van een verrekijker en betreed met je kleine nieuwsgierigen deze voorbereide paden (er worden 3 circuits voorgesteld). Ze zullen deze stille omgeving graag willen exploreren. Er rusten duizenden vogels, op doorreis naar Scandinavië of West-Afrika, afhankelijk van het seizoen.

Ontdek 300 soorten in het Parc du Marquenterre

In de zachtheid van dit landschap met tinten wit, blauw, groen en grijs kijkt u in uw eigen tempo en in alle discretie naar de verschillende soorten en hun natuurlijke cycli. Met volle aandacht voor dit spektakel zult u misschien dit alles kunnen bijwonen: het bouwen van de nesten, het broeden, het uitkomen van de eieren of de opvoeding van de jonge vogels, met het weloverwogen commentaar van natuurgidsen of ornithologen die u gedurende uw hele reis zullen begeleiden. Wist u dat de witte ooievaar trouwer is aan zijn nest dan aan zijn partner en dat het grijzeganzenpaar voor het leven verenigd is?

In de reigerkolonie van het park leven zes soorten steltlopers samen, waaronder de witte lepelaar, de grijze reiger, de kleine zilverreiger… Voor de elegante kluten met hun lange, fijne, gebogen snavel, zult u dubbel zo stil zijn. En als het geluk je toelacht, kom je terug met een paar foto’s die u met oneindige zorg, wijsheid en raffinement hebt genomen.

 

Advies van de bewoners

Arnaud LengignonArnaud Lengignon
©Arnaud Lengignon
Dieren verborgen in het zand

 

Schelpen, kleine krabben, zandwormen… Ik hou van de gelaatsuitdrukking van de kinderen als ze in het zand van de baai alle dieren ontdekken die hier onder het zand zitten. Het is zo tastbaar: ze raken ze aan met hun vingertoppen en ze zullen ze nooit vergeten. Ik denk dat het een geschenk uit de hemel is, om ze dit alles te bieden: ze naar het hart van de baai te brengen (met een gids, voor meer veiligheid), waar de fauna zeer rijk is, ze met hun vingers alles te laten ontdekken, ze de planten te laten proeven, de longen te vullen met lucht die naar jodium ruikt, om ver, ver weg, veel verder te zien dan wat we gewend zijn. Alle vijf de zintuigen zijn gemobiliseerd en stockeren de herinneringen!

Arnaud LENGIGNON, bewoner en gids, expert in natuurwandelingen in de Baie de Somme
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten