Noordfrankrijk_Baie de Somme_Le Crotoy_Plages de la Maye_Réserve naturelle © Hauts-de-France Tourisme_Stephane BouillandNoordfrankrijk_Baie de Somme_Le Crotoy_Plages de la Maye_Réserve naturelle
©Noordfrankrijk, Baie de Somme, Le Crotoy, Plages de la Maye, réserve naturelle|Hauts-de-France Tourisme - Stéphane Bouilland

Le Crotoy, een leuk verblijf aan ze

Op ongeveer 100 minuten van de Belgisch-Franse grens

 

Iedereen vindt een weekendje aan zee leuk! Het geluid van de golven, de verkwikkende wind in je gezicht, het gevoel van zand onder je voeten… De parel van de Opaalkust, Le Crotoy, biedt een overvloed aan avonturen tussen land en zee om te delen met je gezin.

 

Hier zijn 7 aanbevelingen om de omgeving van Amiens optimaal te verkennen met uw kinderen

Activiteit 1

Berck en zijn vliegers

Zodra de wind opsteekt, gaan de vliegers de lucht in! Het moet dan ook gezegd dat de uitgestrekte stranden van Berck-sur-Mer zich hier uitstekend
toe lenen! Ze vormen het ideale speelterrein voor professionals en beginnende vliegeraars. De hemel wordt al gauw een meesterwerk en toont je een spektakel waarvan je niets wil missen. Een looping, tweevoudige axel of spike… Je kids kunnen oefenen naast de meest ervaren vliegeraars.

Berck-sur-Mer is de internationale vliegerhoofdstad en organiseert elk jaar in april het Internationale Vliegerfestival. Dit festival brengt enkele honderden vliegeraars uit de hele wereld samen. Je zal versteld staan van de gigantische water-, land- of fantasiewezens die de hemel vullen. Het is een veelkleurige en betoverende luchtshow die je zeker niet mag missen!

Activiteit 2

Plezier in Bagatelle Park

Bagatelle is een kleinschalig pretpark en een perfecte plek om met je gezin onvergetelijke herinneringen op te doen. Met zijn 40 uiteenlopende attracties voor alle leeftijden is er voor elk wat wils. Het park is opgedeeld in drie werelden: Baggy Fun voor de echte durvers, Baggy Family voor gezinnen en Baggy Kids voor 3- tot 10-jarigen. Bovendien is er een zeer originele boerderij in het midden van het park. Kom in de Ferme des Petits Amis kennismaken met koeien, paarden, ezels en vele andere dieren met dezelfde eigenschap: ze zijn allemaal klein. Niet te missen is de Cité des Insectes, of de insectenstad, waar een aantal huisjes staan voor vlinders, bijen, lieveheersbeestjes en andere vliegende en kruipende diertjes. Zullen je kinderen al deze grappige beestjes kunnen herkennen?

Activiteit 3

Een excursie op het ritme van de vorige eeuw

Laatste oproep voor het vertrek van de trein naar Cayeux-sur-Mer! Reis terug naar de 20e eeuw met een stoomtrein langs de Baai van de Somme. Langs
de met wilgen omzoomde beken, door velden en moerassen, al stomend voorbij zwanen, reigers en zilverreigers, … Beleef samen met je gezin deze bijzondere rit.

Je hebt de keuze: je kan een kaartje kopen voor een rit van 30 minuten, 1 uur of zelfs 1,5 uur. Het hangt allemaal af van waar je heen wilt. Als je zin hebt, kan je ook terugfietsen, want er is op de trein ook ruimte om je fiets mee te nemen.

Maak in de zomer op vrijdag- en zaterdagavond een treinritje voor fijnproevers en proef heerlijke streekproducten met lokale smaken, terwijl je geniet van een prachtige zonsondergang over de baai.

Aan 25 km/u is dit een nieuwe manier om de wilde en authentieke Baai van de Somme te ontdekken.

Activiteit 4

Ontdek de zeehonden i de Baai van Authie

De Baai van Authie is minder gekend dan de Baai van de Somme en is intiemer, maar ze is zeker even majestueus. Duik tussen zee en land in een beschermde omgeving waar dieren en planten zich in alle vrijheid kunnen ontwikkelen. In dit wilde mondingsgebied, een van de laatste natuurlijke baaien van Europa, komen heel wat trekvogelsoorten uitrusten en zich voeden. Het estuarium leeft op het ritme van eb en vloed en biedt een grote landschapsdiversiteit.

Terwijl je kinderen door het zand struinen op zoek naar de meest originele schelp om mee naar huis te nemen, maken ze zelfs kans op een bijzondere ontmoeting met… zeehonden. Bij laagtij worden de zandbanken blootgelegd en komt de hele kolonie zeehonden er zonnebaden en rusten, alvorens terug te keren naar het water. De mascottes van de baai zijn uiteraard wilde dieren en eerder angstig, dus het is erg belangrijk om hun omgeving te respecteren en hen de ruimte te geven. Dit belet je echter niet om ze op minder dan 50 meter te bewonderen! Een ontmoeting die indruk zal maken op jong en oud.

Activiteit 5

Dicht bij de vogels

Fluiteenden, kieviten, lachganzen, waterhoenen, paarse reigers, … Je kinderen zullen niet weten waar ze eerst moeten kijken met de duizenden trekvogels op doorreis in het Parc Ornithologique du Marquenterre. Gelegen in het hart van het natuurpark van de Baai van de Somme is dit de ideale plek om de natuur en haar dier- en plantensoorten te observeren.

Trek een paar stevige wandelschoenen aan, neem je verrekijker en ga met de kids op zoek naar de mooiste vogels van het park. Volg het parcours langs de 13 observatieposten om deze vogels discreet in hun natuurlijke omgeving te observeren. Kinderen zullen graag meer te weten komen over deze omgeving, die leeft op het ritme van het gezang van de verschillende vogelsoorten op doorreis naar Scandinavië of West-Afrika, afhankelijk van het seizoen. Als echte ontdekkingsreizigers zullen ze proberen om ze te tellen, hun gewoontes te ontdekken en ze te herkennen.

Activiteit 6

Glijd vredig over het water

Waan je alleen op de wereld en geniet met je gezin van een ongewone excursie die meer dan de moeite waard is. Ontdek de Baai van de Somme aan boord van een kano. In deze lange, slanke boot van 12 meter met een evenwichtselement aan de zijkant, glijd je zachtjes en geruisloos over de zee en vaar je met een gevoel van vrijheid door een heel andere omgeving. In deze kano hoef je je geen zorgen te maken, want hij is erg stabiel.

Veiligheid gaat altijd voor en kinderen onder de 8 jaar moeten helaas op het droge blijven. Een gids begeleidt je en vertelt je het verhaal van deze landschappen, die wisselen in functie van de getijden. Je komt langs de kwelders en vaart rond zandbanken. Het is soms zelfs mogelijk om heel voorzichtig een zeehondenkolonie te benaderen. Een onvergetelijke ervaring !

Op zoek naar zeekraal !

Verzamel in de zomer je eigen zeekraal tijdens een wandeling op de stranden van de Baai van Authie! Deze landplant groeit in een mariene omgeving en heeft een herkenbare jodiumsmaak. Deze kleine wilde plant eet je als smaakmaker of in een salade en biedt veel gezondheidsvoordelen. Neem wel je voorzorgen en houd je aan de reglementering. Je kinderen zullen het zeker leuk vinden om in de natuur op zoek te gaan naar hun volgende maaltijd.

Download de Gezinsspecial gids

Wil je meer weten over gezinsvriendelijke activiteiten in Hauts-de-France?

Ontdek 7 leuke bestemmingen (Amiens, Arras, Boulogne-sur-Mer, Chantilly, Laon, Lille en Saint-Omer) en hun omgeving in onze “Gezinsspecial”.

Onze tips, praktische informatie en ideeën in één gids om je volgende reis met je gezin te organiseren. Onvergetelijke herinneringen creëren in onze regio !

Door dit formulier in te vullen, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en bewerkt kunnen worden door “Hauts-de-France Toerisme” om mij de bovengenoemde gids toe te sturen. Het e-mailadres dat in het formulier wordt verzameld, wordt alleen gebruikt voor het versturen van eventuele klanten survey. Door het vakje “Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Hauts-de-France Toerisme” aan te vinken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en bewerkt kunnen worden door Hauts-de-France Toerisme om mij nieuwsbrieven toe te sturen. Voor meer informatie over de verwerking en het gebruik van gegevens, raadpleeg ons privacy beleid.

Sluiten