Arras_La Cité Nature © CRTC Hauts-de-France - Frédérick AstierArras_La Cité Nature © CRTC Hauts-de-France - Frédérick Astier
©Arras, La Cité Nature |Hauts-de-France Tourisme / Frédérick Astier

Moeder Natuur eren in een atypische stad

Moeder natuur op haar best! Niets is te mooi voor hare majesteit de Natuur. De beroemde architect Jean Nouvel heeft haar Huis in een voormalige mijnwerkerslampenfabriek gerenoveerd. Een originele plek waar oud en modern elkaar ontmoet, tussen stad en platteland in Arras. Ze is voorbestemd is om al uw vragen over voedsel en landbouw, natuur en gezondheid te beantwoorden. Een breed onderwerp dat zowel jong als oud met veel plezier zullen ontdekken, dankzij wetenschappelijke, artistieke tentoonstellingen en wandelingen in de thematuinen.

Een indrukwekkende plek

Hier is de wetenschap van de natuur voor iedereen toegankelijk, zelfs voor de allerkleinsten vanaf 3 jaar. Elke leeftijd heeft zijn eigen ruimte voor tactiele, visuele en olfactorische ontdekkingen, … Alvorens het gebouw te betreden, kunt u genieten van een wandeling door de 15.000 m2 grote tuinen waar allerlei planten groeien… een labyrint, een rozentuin, een bamboebos, boomgaarden, percelen met geneeskrachtige of aromatische planten…

De relatie tussen mens en natuur begrijpen

Binnenin de drie ruimtes ontdekt u: de natuur, prachtig gepresenteerd in twee glazen wanden waarop de kleurgradaties van weinig bekende groenten, exotisch fruit, zaden, maar ook koralen, vogelspinnen, schorpioenen… Ze zijn uw bewonderende blik zeker waard. Verder de voedselzone, waar het plezier van de smaakpapillen triomfeert. U krijgt er uitleg over de reis van het voedsel van het veld naar uw bord en u verneemt wat de beste kookwijze is in relatie tot uw gezondheid. Ten slotte het verhaal, hoe voedsel en landbouw door de mens evolueerden. Naast het permanente bezoek op de verdieping, worden de gezinnen verwend met parallelle zintuiglijke rondleidingen.
De Cité Nature is zowel wetenschappelijk als cultureel interessant. U kijkt er met een frisse blik naar alledaagse onderwerpen.

Advies van de bewoners

Philippe Frutier ArrasPhilippe Frutier Arras
©Philippe Frutier, photographe à Arras
Luchten in de groene long van Arras

 

Als u de Boulevard du Général de Gaulle oversteekt, bevindt u zich al snel buiten de stad, bij de Citadelle Vauban, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Daarachter is een prachtig bos aangelegd, vooral voor de sportliefhebbers. Sinds april 2017 biedt Cit Loisirs verschillende boomklimopleidingen aan. Van daaruit kunt u een wandeling maken langs de Crinchon-vallei. Tot slot raad ik een bezoek aan de kaasmakerij La Finarde aan, waarvan de kelders zijn geïnstalleerd in de voormalige kruitmagazijnen van de citadel. Een verbazingwekkende, ongewone plek!

Philippe Frutie, fotograaf en specialist in luchtfotografie
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten