Plailly_Parc Astérix © CRTC Hauts-de-France - Vincent ColinPlailly_Parc Astérix © CRTC Hauts-de-France - Vincent Colin
©Plailly, Parc Astérix |Hauts-de-France Tourisme - Vincent Colin

Parc Astérix: straffe sensaties die stammen verenigen

Een leuke duik in de SENSATIONELE wereld van de Galliërs met de iconische Asterix, Obelix en Idefix! De adrenaline pompt in dit park dat wel een stripboek lijkt, vol humoristische knipogen! Over de kop voor wie durft, zachtere achtbanen en attracties voor de kleintjes… en een duidelijke meetlat bij alle 40 attracties, zodat iedereen gerust is. Je kan ook ter plaatse overnachten om er een onvergetelijk weekend van te maken!

Plailly_Parc Astérix © CRTC Hauts-de-France - Nicolas BryantPlailly_Parc Astérix © CRTC Hauts-de-France - Nicolas Bryant
©Plailly, Parc Astérix |Hauts-de-France Tourisme - Nicolas Bryant

Een atypisch park om met je hele stam van te genieten

Tal van attracties die, net als onze Gallische helden, eindigen op -ix. Zoals de Discobélix waar je op volle snelheid draait alsof je in de ketel met toverdrank bent gevallen of de Goudurix, met zijn suggestieve naam, die begint met een 37 meter hoge klim met een panoramisch uitzicht tot aan de poorten van Parijs, voor een afdaling met 90 km/u en 7 loopings! Dat is niet slecht, maar er is nog beters met Griekse namen! In de Tonnerre de Zeus, wat zoveel betekent als de donder van Zeus, moet je je goed aan je wagentje vasthouden want de afdaling is duizelingwekkend en snel (meer dan 80 km/u), met scherpe bochten en het donderende lawaai van het houten circuit.

De attractie voor jonge tieners, die vol ontzag zullen zijn als je tandenknarsend en (groen) lachend durft meegaan, is ongetwijfeld Oziris. Je krijgt het gevoel dat je vliegt, voeten in de lucht en hoofd ondersteboven. Het is een extreme sensatie en wanneer je weer beneden staat, heb je het gevoel dat je samen de elementen hebt getrotseerd!

Maar er is ook digitale technologie met Attention Menhir! Een 4D-film met een menhir die het scherm verscheurt. Meer vertellen we je niet!

 

En als het tijd is voor een pauze?

In Parc Astérix is alles voorzien voor pauzes, of het nu voor de lunch is of gewoon voor een snack. Wie er echt niet genoeg van kan krijgen, kan de gloednieuwe bar Aerolaf uitproberen, een draaiende bar op een hoogte van 35 meter. Tijd voor een rustig moment? Ga met heel de bende de rivier de Elis af naar de tuinen van Olympus om de Griekse goden te ontmoeten.

Slapen we hier?

En wat als je een weekend ter plaatse blijft om er nog wat langer helemaal tussenuit te zijn? In het park heb je keuze te over: Hôtel des 3 hiboux, La cité suspendue met zijn paalhuizen tussen de bomen of een kamer in de gloednieuwe Quai de Lutèce (een nagebouwd Parijs aan de oevers van de Sequana!).

Mening van de inwoners

Crépy-en-Valois_Elise de l'office de tourismeCrépy-en-Valois_Elise de l'office de tourisme
©Crépy-en-Valois_Elise de l'office de tourisme
Zin in een cowboyavontuur? Dat kan!

 

‘La Mer de Sable’ is het eerste themapark in Frankrijk, een unieke plek die de sfeer van de Zuid-Amerikaanse Far West combineert met een natuurlijke zanderige omgeving. Het is een echt familieavontuur, met attracties en paardenshows, waaronder de iconische Attaque du train (een treinoverval) waarbij cowboys de indianen uitdagen. Van heel jong tot oud, iedereen voelt zich hier een echte cowboy! In oktober baadt het park in prachtige herfstkleuren en kunnen avonturiers zich onderdompelen in de sfeer van de Día de los muertos. La Mer de Sable ligt op 45 minuten van Parijs en op 20 minuten van Roissy CDG, en brengt je met het hele gezin naar een volledig andere omgeving!

Elise, experte in uitstapjes in de Valois
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten