Calais_Dragon © Fred Collier - Ville de Calais(7)Calais_Dragon © Fred Collier - Ville de Calais(7)
©Calais, Dragon|Fred Collier - Ville de Calais

Rillen op de rug van een draak...

Stelt u zich de extatische aangezichtjes voor van uw kinderen op de rug van een zeedraak, bijna 10 meter hoog op de zeewering van Calais. Als de kolossale 72 ton zware, 25 meter lange draak langzaam op en neer beweegt en zijn vlammen uitspuwt, kunt u rekenen op een sterke adrenalinekick. Een emotioneel avontuur, dat de hele familie deelt.

le dragon de Calais, compagnie La Machine, spectacle de François DelarozièreCalais_Le Dragon © CRTC Hauts-de-France - Anne-Sophie Flament
©Calais, Le Dragon |Hauts-de-France Tourisme / Anne-Sophie Flament

Een magische en feërieke reis

Zo gaat het! Een draak uit verhalen en legendes neemt jou en je nazaten mee op een magische en betoverende reis. Na de Grote Olifant van Nantes of de Minotaurus van Toulon stelde François Delarozière zich voor, dat hij langs de zeewering van Calais zwierf. Klapperende vleugels, een blik van gloeiende kolen en de hele familie die terugkeert naar de kindertijd.

Blijf geïnspireerd

Abonneer u op onze nieuwsbrief

De bewaker van het Noorden

We bibberen samen bij dit verhaal dat vertelt hoe de draak uit de onderwereld komt. Hij was altijd al de bewaker van het land en de zeeën van het Noorden. Als je eenmaal langs de staart opgeklommen bent naar het panoramische platform op zijn rug, beveiligd met een relinggordel … (rustig maar, ouders!), vlieg je met volle snelheid vooruit aan 4 km/u. Zo kan je de hele waterkant overschouwen, de pier, de keten van strandcabines en het lange lint van zand dat zich uitstrekt tot Sangatte.

Nog meer sterretjes in de ogen

Binnenkort zullen enkele hagedissen en een familie van leguanen zich bij de drakenvriend in het Calaislandschap voegen om nog meer dromen te creëren… en vonken in de ogen van de kinderen.

Het advies van de bewoners

Avatar femmeAvatar femme
©Avatar femme

 

Het hele jaar door kan je in het Toeristisch Bureau van Calais de toeristische kaart “Happy fiu” ontdekken. Een “fiu” is de naam “jongen” in ch’ti, maar ook voor meisjes bestemd! Deze kaart is speciaal aangepast aan de peuterleeftijd en beschrijft een rally in de straten van Calais. Bij elk punt beantwoorden de kleintjes vragen. Als het ontdekkingstocht voorbij is, ga dan naar het toeristisch kantoor en ontvang een klein souvenir van de stad!

Caroline van de toeristische dienst van Calais
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten