Saint-Quentin Musée des Papillons © CRTC Hauts-de-France - Ville de Saint-Quentin - Musée des PapillonsSaint-Quentin_Musée des Papillons © CRTC Hauts-de-France - Ville de Saint-Quentin - Musée des Papillons
©Saint-Quentin, Musée des Papillons |Hauts-de-France Tourisme / Ville de Saint-Quentin - Musée des Papillons

Rondtollen in het vlindermuseum

Je hebt geen net nodig om op vlinderjacht te gaan. Een paar ogen is genoeg om deze eeuwenoude collectie te bewonderen, genesteld in het hart van een prachtig recent gerenoveerd “Art Deco”- gebouw, de Espace Saint-Jacques in Saint-Quentin. Bij de ontvangst dompelt het poëtische en luchtige kunstwerk u onder in een lichte en verstilde sfeer van deze paar duizend exemplaren. Een genot voor jong en oud!

Saint-Quentin_Musée des Papillons © CRTC Hauts-de-France - Ville de Saint-Quentin - Musée des PapillonsSaint-Quentin_Musée des Papillons © CRTC Hauts-de-France - Ville de Saint-Quentin - Musée des Papillons
©Saint-Quentin, Musée des Papillons |Hauts-de-France Tourisme / Ville de Saint-Quentin - Musée des Papillons

Pastelkleurige en fluweelzachte vlinders

Omdat Saint-Quentin de stad van de pastels is, met zijn beroemde Quentin de la Tour en “van pastel tot vlinder”, is dit slechts een stap verder! Wist u dat? Kunsthistorici hebben het poeder van de pastel vaak vergeleken met het fluweel van de vleugels van de vlinder. De kwetsbaarheid van beide maakt ze uniek!

Laten we dus maar doorgaan naar het Vlindermuseum dat in 1912 ontstond uit het legaat van Jules Passet, die zijn leven en fortuin besteedde aan zijn passie: insecten, en in het bijzonder vlinders en kevers.

 

De fascinerende wereld van vlinders

Vijf moderne ruimten nemen je mee op een wandeling, op de vleugels van de grootste vlinder ter wereld, van de meest originele, de meest kleurrijke… tot u ook begrijpt hoe een bijenkorf werkt en zijn hiërarchische organisatie en… al het andere bewondert in de glasinclusies, echte kunstwerken. De Morpho Metallic Blue, Spanish Tobacco en Apollo zullen zeker je netvlies en je hart raken…

Een geschikte plek om u, jong en oud, te laten vlinderen… Ongetwijfeld vindt u er het ware geluk!

 

Het advies van de bewoners

Julien Leclercq 1 Crt Hauts De France Ludovic LeleuJulien Leclercq 1 Crt Hauts De France Ludovic Leleu
©Julien Leclercq 1 Crt Hauts De France Ludovic Leleu
Wandeling in de Marais d'Isle van Saint Quentin

 

Wist u dat het enige natuurreservaat van het Midden-Europa zich hier in Picardië bevond?

Liggend aan het water, luisterend naar het gezang van de vogels, de geur van bloemen opsnuivend… Deze oase van rust zal je zeker verleiden! De Marais d’Isle biedt de bezoeker een onderdompeling in het hart van een zeer rijke biodiversiteit. Een deel ervan is een beschermd natuurgebied, terwijl de andere helft een park is voor het hele gezin!
Dit laatste is een plek voor wandelingen, welbevinden en spelletjes voor het hele gezin, met in het midden een klein zoölogisch park waar boerderijdieren en wallaby’s worden verzorgd! In laarzen kunt u zelfs het reservaat te ontdekken, begeleid door een groene gids of genieten van een mooie tocht in bacôves (grote typische boten) die ter beschikking staan vanaf het voorjaar.

In de buurt kunt u genieten van een drankje aan het water bij de “Guinguette”, een zonnebad op het strand nabij de vijver, of van een moment met familie of vrienden op de midgetgolfbaan! Geloof me, alle vrienden die ik deze plek heb laten ontdekken, hebben er allemaal van genoten!

 

Julien, inwoner, Art-Déco-expert, Natuur & Ontspanning in Saint-Quentin
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten