Noordfrankrijk_Ailly-sur-Noye_Accrobranche_Terrains d'aventure © Hauts-de-France Tourisme - Benjamin TeissedreNoordfrankrijk_Ailly-sur-Noye_Accrobranche_Terrains d'aventure © Hauts-de-France Tourisme - Benjamin Teissedre
©Noordfrankrijk, Ailly-sur-Noye, accrobranche, terrains d'aventure|Hauts-de-France Tourisme - Benjamin Teissedre

Ga voor spanning en sensaties tussen de boomtoppen

Herontdek je oerinstinct: klauter, spring en klim tot in de toppen van de bomen, om de natuur anders te beleven, je geest en je hele lichaam tot rust te brengen en een flinke dosis adrenaline op te doen. Boomklimmen kan echt deugd doen. Neem met familie of vrienden deel aan uitdagingen ‘op niveau’ en beleef sterke emoties, maar verwacht je zeker ook aan de slappe lach!

Van de enorme tokkelbaan tot de gevaarlijke Tarzan-sprong… er zijn zware parcours, maar ook lichtere voor kinderen en zelfs voor baby’s. Stel je evenwicht op de proef op een step of waag je aan de verticale zipline. ‘s Nachts zeg je? Uitgerust met een koplamp kan je ook ‘s nachts klimmen en de natuur uit zijn slaap houden. Misschien kom je zelfs een uil tegen.

Beleef dus samen een sensationele klimpartij of gewoon een leuk, sportief en ontspannend moment dat de banden versterkt en voor mooie herinneringen zorgt. Trek zeker stevige sportschoenen aan en neem handschoenen mee. De rest van de uitrusting is ter plaatse verkrijgbaar.

Noordfrankrijk_Ailly-sur-Noye_Accrobranche_Terrains d'aventure © Hauts-de-France Tourisme_Benjamin TeisseidreNoordfrankrijk_Ailly-sur-Noye_Accrobranche_Terrains d'aventure © Hauts-de-France Tourisme_Benjamin Teisseidre
©Noordfrankrijk, Ailly-sur-Noye, Terrains d'aventure|Hauts-de-France Tourisme - Benjamin Teissedre

Een adrenalinerush op de tokkelbaan

De tokkelbaan is meestal het hoogtepunt van het parcours voor wie van sensatie houdt. Je wacht er vol ongeduld op, vooral als ze je in een duizelingwekkend mooie omgeving stort. Hoe intenser je avontuur, hoe sterker de sensaties, hoe hoger je adrenalineniveau! Bij een steile, lange afdaling giert dit hormoon door je lijf. Wie echt op sensatie uit is, gaat naar de boomklimparcours van Cit Loisirs in Arras. De infrastructuur ligt in een grandioze omgeving, boven de slotgracht en wallen van de majestueuze citadel geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed. Een van de meest indrukwekkende klimparcours in de omgeving van Parijs vind je in het bos van de Oise op het Parcours Aventure de Fleurines. In het park van Olhain nabij Béthune kan je terecht voor maar liefst 22 parcours in een immens bosgebied. Hier ben je echt heel de dag zoet! Nog niet genoeg? Je kan ook voor 30 parcours gaan, opgedeeld van groen tot rood, bij Grimpo Blanchard in Château-Thierry. Voor wie van snelheid houdt, is er de tokkelbaan van Terrains d’Aventure in Ailly-sur-Noye en ten slotte is er in Saint- Quentin in de Aisne nog Isle Aventure, waar je grote uitdagingen en extreme parcours te wachten staan. Hoe gekker, hoe liever? Er is voor elk wat wils!

Extreme parcours om je grenzen te verleggen

Wie van een stevige uitdaging houdt, kan zichtzelf overstijgen op deze extreme parcours en pistes. Concentratie, klimmen, klauteren en grenzen verleggen in een speelse sfeer. Na de inspanning om de angst, hoogtevrees of fobie te overwinnen, komt het heerlijk trotse gevoel van overwinning op jezelf. Ben je een sportieve avonturier met goede fysieke vaardigheden en een sterke geest? Ga dan zeker eens naar de Fisik-piste bij Cariwood in Beauvais. En ook al zit je er fysiek helemaal door, toch zal je zin hebben om naar Cit Loisirs in Arras te gaan. Bij Passion Aventure d’Olhain geniet je van 5 verschillende parcours in de lucht, die steeds moeilijker worden. Wie echt geen grenzen kent, kiest Grimp à l’arb in Pierrefonds en dan is er in Wervicq-Sud nog Le Lys Aventure, met een stepparcours, verticale zipline en een glijbaan voor een waanzinnige afdaling doorheen alle niveaus. Zin in een uitdaging op hoogte? Deze activiteit is ideaal met tieners of met vrienden die je kunnen motiveren op de moeilijke stukken, die je over je fobie heen helpen of je overwinningen mee vieren zoals het hoort als je eenmaal met beide benen weer op de grond staat.

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Lys Aventure (@lysaventure)

Leren loslaten met de Tarzan-sprong

Maak je als Tarzan of Indiana Jones klaar voor de grote sprong. Je hart klopt razend snel, je zenuwen en spieren staan gespannen. De koord wacht tot jij springt en voert je mee in een duizelingwekkende zwaai vol intense emoties. Nu sta je er alleen voor en moet je doorbijten. Je hebt maar één keuze: loslaten en op jezelf vertrouwen. Ga dus voor de adembenemende reuzensprong bij Pure Aventure in Raismes of kies voor het meer ludieke Terrain d’aventure  in Ailly-sur-Noye waar je in een ballenbad belandt. Opale Aventure tussen Touquet en Hardelot zorgt voor nog meer adrenaline met 3 hoogtesprongen. Waag je aan het onwaarschijnlijke Parcours Aventure de la Vallée in Fleurines. De meest ervaren avonturiers zwieren van liaan naar liaan door het bos van Arbre Aventure in Quend aan de Picardische kust om te eindigen met de Extrem Ejection-sprong, een echte apotheose. Ben je klaar om in het diep te springen?

Overstijg je emoties vanaf de top van een citadel

Je voelt je niet alleen een soort Tarzan, je krijgt ook een zeker Robinson Crusoë-gevoel wanneer je wordt ondergedompeld en in totale symbiose bent met de natuur. Met je voeten in het bladerdak, bekijk je die immers op een heel andere manier. Vanuit de lucht is het uitzicht anders, adembenemend zelfs, en voegt het verwondering toe aan je intense emoties als boomklimmer. Vauban zou trots zijn als hij wist dat we zijn meesterwerk zo bewonderen vanuit de hoogte: de citadel van Arras, door UNESCO geklasseerd als werelderfgoed. In deze prachtige groene omgeving biedt Cit Loisirs tien routes voor jong en oud over de grachten en wallen. De acrobatische klimmers doen zich tegoed aan het prachtige zicht op en de zuivere lucht van de citadel, de iconische groene long van Lille, waar het Parc Accro Lille een parcours voor het hele gezin heeft uitgezet.

Ook met de baby erbij zorgt ontspanning voor een hechtere gezinsband

Een avonturenpark met je baby? Dat kan! Je kleine avonturier zal zich ongetwijfeld aan je vastklampen, hij zal hier en daar even bang zijn, maar met de hulp van mama en papa of grootouders zal hij de beproevingen al lachend overwinnen. Heerlijk om naar te kijken! Met een 3-jarige kan je al terecht voor avonturen bij Terrains d’aventure d’Ailly-sur-Noye in de regio Somme op 30 minuten van Amiens, waar speciaal voor jou een kinderpakket is voorzien. Zo ook bij het Parcours Aventure de Fleurines in de Oise, met parcours voor het hele gezin.

Bij ChloroFil in La Neuville kan je in het bos van Phalempin in de Lillse metropool al klimmen vanaf 2,5 jaar, of bij Lys Aventure. Echte kleine durvers gaan naar Opalaventure, tussen Hardelot en Le Touquet, waar het babyparcours gelijk is aan dat van de groten, maar dan laag bij de grond. Geluk voor het hele gezin!

 

Een echt hoogtepunt beleef je ‘s nachts!

De roep van de uil, het geritsel van de bladeren, het raadselachtige silhouet van de bomen, het geritsel van dieren… Een Hitchcock-achtige nachtelijke omgeving die voor nog intensere emoties zorgt. Boven op de adrenaline komt nog eens het mysterie van de nacht, waardoor alle zintuigen op scherp staan. Cit Loisirs in Arras organiseert, als het weer het toelaat, nocturnes waarbij je bent uitgerust met een koplamp, terwijl je bij Pure Aventure in Raismes elke 3e donderdag van de maand terecht kan voor een klimpartij in het donker. Hou de website van Accro-Lille in het oog, want ook daar worden nocturnes georganiseerd tijdens avondevenementen. En wat zou je ervan vinden om Halloween te vieren in het park Terrains d’aventure van Ailly-sur-Noye? Rillingen verzekerd en het plezier dat je je angsten hebt overwonnen. Je bent een echte ‘warrior’!

Een hele nacht op hoogte doorbrengen?

Wil je nog langer tussen de bomen blijven? Boek dan een overnachting met je kinderen in een tent op hoogte in Ailly-sur-Noye. Overnacht met je hele gezin op 8 meter hoogte in een boomtent! Er is ook een opgehangen tafel voor de maaltijden en een openlucht badkamer. De slappe lach krijg je er gratis bij! Hou je meer van een cocoonsfeertje, maar wil je wel nog steeds op hoogte blijven? Ga dan voor een cocon die in de bomen hangt. Je ligt heerlijk in een groot rond bed van 2,20 meter diameter bij Nids d’Îles in het Parc van Olhain. Geen paniek, er hangt een veiligheidsnet onder je nestje. En ‘s ochtends wanneer je je cocon opent, kan je buiten aan de tafel samen met de natuur wakker worden.

Originaliteit om je verbeelding te prikkelen: even helemaal weg

Zin in een avontuur dat nog net iets spannender is? Ga dan richting Parcours Aventure in Fleurines, daar vind je de parcours  ‘Navajos’, ‘Apaches’ en ‘Comanches’ om er maar enkele te noemen. Wil je je behendigheid testen? Wordt er niet gezegd zo behendig als een aap? Bij Ch’ti Aventure in Val Joly, midden in de Avesnois, zal je twijfelen tussen de parcours ‘Gorille’, ‘Le Chimpanzé’ en ‘Ouistiti’. Dat zijn inderdaad allemaal apen!

En voor de meest ervaren boomklimmers? Ga de uitdaging aan bij Opalaventure voor je vrijgezellenfeest. Met een diploma in de hand en foto’s als bewijs kun je je prestaties achteraf tonen en ben je een nog interessantere partij!

 

Mening van de inwoners

Philippe Frutier ArrasPhilippe Frutier Arras
©Philippe Frutier, photographe à Arras

Als je de boulevard du Général de Gaulle oversteekt, ben je al snel buiten de stad, bij de Citadel van Vauban die op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Daarachter is een mooi bos aangelegd dat ook heerlijk is voor sporters. Sinds april 2017 biedt Cit Loisirs er verschillende boomklimparcours aan. Vanaf hier kan je een wandeling maken langs de vallei van Crinchon. Tot slot is een bezoek aan de kaasmakerij La Finarde aan te bevelen, waarvan de kelders zich in de voormalige kruitmagazijnen van de citadel bevinden. Een verrassende en ongewone plek!

Philippe Frutier, fotograaf, specialist luchtfotografie
section-banner-bottom

Praktische informatie

Adres

77 Allée du Bastion de la Reine

62000 ARRAS

Contact

Tél : +33 (0)6 38 62 96 83

www.cit-loisirs.fr

Adres

12 Rue de la Vallée

60700 FLEURINES

Contact

Tél : +33 (0)7.86.28.39.50

www.parcoursaventure60.fr

Adres

Croisement de l’allée du Train de Loos et de l’allée Paul Vallon

59000 LILLE

Contact

Tél : +33 (0)9 72 33 00 16

chloro-fil.fr

Adres

Rue de Rebreuve

62620 MAISNIL-LES-RUITZ

Contact

Tél : +33 (0)3 21 27 91 79

www.parcdolhain.fr

Adres

Avenue de Champagne

02400 CHATEAU THIERRY

Contact
Adres

Parc d’Isle, Av. Léo Lagrange

02100 SAINT-QUENTIN

Contact

Tél : +33 (0)6 02 02 08 10

www.isle-aventure.fr

Adres

Bois Brulet, Chemin du Plouy

60000 BEAUVAIS

Contact

Tél : +33 (0)6 80 98 26 83

www.cariwood.fr

Adres

21 Rue de Linselles

59117 WERVICQ-SUD

Contact

Tél : +33 (0)6 72 69 81 62

www.lys-aventure.com

Adres

7 Av. de Font Bouillon

59590 RAISMES

Contact

Tél : +33 (0)6 12 52 24 35

www.pureaventure.com

Adres

60 Allée des Cytises

80250 AILLY-SUR-NOYE

Contact

Tél : +33 (0)6 52 59 62 92

www.accro-branche.fr

Adres

Chemin des Bateaux

62176 CAMIERS

Contact

Tél : +33 (0)6 81 64 23 42

www.opalaventure.com

Adres

2 Rue du Général de Gaulle

59239 LA NEUVILLE

Contact

Tél : +33 (0)3 20 57 58 59

www.chloro-fil.fr

Adres

6 Av. Renard

80120 QUEND

Contact

Tél : +33 (0)6 89 89 42 32

www.arbres-aventures.com

Adres

Station touristique du Le Val Joly

59132 EPPE-SAUVAGE

Contact

Tél : +33 (0)6 23 72 06 57

www.valjoly.com

Adres

D547

60350 PIERREFONDS

Contact

Tél : +33 (0)6 71 06 10 71

www.grimpalarb.fr

Sluiten