Maisnil-les-Ruitz_Luge au Parc d'Olhain © Brigitte Baudesson-OT Béthune BruayMaisnil-les-Ruitz_Luge au Parc d'Olhain © Brigitte Baudesson - OT Béthune Bruay
©Maisnil-les-Ruitz, Luge au Parc d'Olhain|Brigitte Baudesson - OT Béthune Bruay

Té gekke rodelrit in het hart van het Park van Olhain

Zullen we een glijpartij wagen met de kinderen, op de 4-seizoenenrodelbaan in het Park van Olhain, noordelijk van Parijs en in de buurt van Béthune ? Ze zal de kleintjes opvrolijken en de adrenaline laten stromen. Lachen, elkaar verrassen, plezier met deze cocktail van wilde sensaties, een hartverwarmend moment dat het gezin verenigt.

Maisnil-les-Ruitz_Luge au Parc d'Olhain © Brigitte Baudesson-OT Béthune BruayMaisnil-les-Ruitz_Luge au Parc d'Olhain © Brigitte Baudesson - OT Béthune Bruay
©Maisnil-les-Ruitz, Luge au Parc d'Olhain|Brigitte Baudesson - OT Béthune Bruay

Lachen en hevige emoties

Wij gaan naar het Olhainpark voor de fun. Het gevarieerde aanbod van buitenactiviteiten zal jong en oud verbazen, terwijl je de frisse lucht van dit immense bosmassief inademt.

Je ontdekt een groen panorama, waar het fijn is de helling te beklimmen en je boven te installeren met een ongelooflijk uitzicht op het kasteel van Olhain. De onverschrokken rodelbaan heeft een lengte van 1000 m, inclusief de 650 m duizelingwekkende afdaling waar een hoogteverschil van 70 m wordt overbrugd. Maak je geen zorgen: alles is superveilig. Het is een slee op twee rails die je door een wervelwind van bochten voert, zich vastklampt aan de flip-flaps en de waves… die helling belooft snel en opwindend te zijn. De hele familie kan aan boord gaan, behalve de kleintjes onder de drie jaar. En zoals de naam al aangeeft, is het parcours alle vier de seizoenen geopend, maar op verschillende dagen en op verschillende tijdstippen, afhankelijk van de periode.

 

Advies van de lokale bevolking

Micheline LemayMicheline Lemay
©Micheline Lemay
Klim naar de top op de terrils in Loos-en-Gohelle of elders.

 

Af en toe neem ik mijn kleinkinderen graag mee naar de twee terrils van Loos-en-Gohelle, die emblematisch zijn voor de regio. Met een hoogte van 186 m zijn ze de hoogste in Europa! Je kunt er zonder risico’s naartoe wandelen, ook al is het laatste stuk voor de top vrij steil en voorzien van ravijnen… Andere opmerkelijke terrils in de streek: de vlakke terril van Pinchonvalles (de langste van Europa) en de wijnbouwterril van Haillicourt. Het is nogal verrassend om wijnstokken te vinden op de zijkant van de terril!

Micheline, die u verwelkomt en grootmoeder-expert op het gebied van mijnbouwpatrimonium
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten