Plailly_Parc Astérix © CRTC Hauts-de-France - Vincent ColinPlailly_Parc Astérix © CRTC Hauts-de-France - Vincent Colin
©Plailly, Parc Astérix |Hauts-de-France Tourisme - Vincent Colin

Top-10 van leuke activiteiten om samen te doen

De regio Hauts-de-France bruist van de geweldige plannen, die allemaal zorgen voor plezier voor het hele gezin! Van de ongewone 2CV- of boottochten in de vlottende tuinen, tot de observatie van zeehonden of vissen in het grootste aquarium van Europa, via het beklimmen van de vele terrils in het mijnbekken en avontuurlijke parcoursen in de bomen. U zult zich niet vervelen.

Boulogne-Sur-Mer_Nausicaá_Centre national de la mer © CRTC Hauts-de-France - Anne-Sophie FlamentBoulogne-Sur-Mer_Nausicaá_Centre national de la mer
©Boulogne-sur-Mer, Nausicaá, Centre national de la mer |Hauts-de-France Tourisme / Anne-Sophie Flament
Loos-en-Gohelle

01. Klimmen naar de top van een terril

Maar wie zei er iets over ‘het vlakke land?’ Er zijn meer dan 340 terrils in het mijnbekken, je weet wel, die accumulatie van residuen van de steenkoolmijnbouw. Op de top van de twee terrils van Loos-en-Gohelle is het uitzicht oneindig ver: 30 km op 360°! Het klimt steil maar je zal de energie zien die de kinderen in de beklimming investeren, gemotiveerd als ze zijn door de kleine dieren die ze onderweg tegenkomen: hagedissen, merels, pimpelmezen of koolmezen…

Boven aangekomen, adem je de frisse lucht in, luister je naar de stilte en deel je een geluksmoment met de familie. Goede herinneringen in perspectief.

Amiens

02. Per boot in de vlottende tuinen van Amiens

 

 

Zijn de kinderen al aan boord van de kleine platbodems die een hoorn dragen (waardoor ze zachtjes kunnen aanleggen)? Hebben ze al gereisd door de 300 hectare kleine kanalen van Amiens die “hortillonnages” worden genoemd? Hier worden groente- en bloementuinen afgewisseld met eilanden waar de natuur haar rechten heeft herwonnen, moerassen of grote bosgebieden.

Luister… het enige wat je kunt horen is de rustgevende stilte. En toch is de stad overal aanwezig, zoals de kathedraal getuigt, die te zien is vanuit een bocht in de tuin. Misschien heeft u de mogelijkheid om de vogels die hier leven te ontmoeten en een tuinbouwer te begroeten die in zijn tuin aan het werk is. Er is genoeg om hier een weekend lang met z’n allen te blijven…

Lille

03. Lille in een 2CV met Tradi'Balade

Laat de kinderen de mythische en populaire Franse auto van je kindertijd ontdekken: de 2CV! Wie rijdt er? Mama of papa? Tradi’Balade verhuurt 2CV-cabriolets, volledig gereviseerd, voor ongewone ritten door Lille. Een onvergetelijk, innig en ongewoon moment om te delen met de familie.

Berck-sur-Mer

04. Zeehonden kijken in de baai van Authie

Hier is een grappige eigenaardigheid die de kleintjes (en de groten!) zal bevallen. Bij elk laagwater (ongeveer 2.30u vooraf) worden de zandbanken blootgelegd en komt een hele kolonie zeehonden (soms wel 100!) om te zonnen en uit te rusten, vóór de open zee terugkeert. U zult zeekalfjes en grijze zeehonden observeren.

Neem het druivenpad vanaf de nautische basis van Berck-sur-Mer en bewonder ze. Ze zijn er, 50m voor je. Pas op, ze zijn bang, dus volg de veiligheidsinstructies op.

Baie de Somme

05. De spoorweg van Baie de Somme

Laten we een duik nemen in de jaren 1900 aan boord van een authentieke stoomtrein.
Het netwerk van Bains de mer verbindt Le Crotoy met Cayeux-sur-Mer en biedt een echte reis door de tijd die de kinderen niet snel zullen vergeten.

Luister naar het geluid van het fluitje van de treinbegeleider, de krachtige stoomstoot uit de schoorsteen, de fluit van de locomotief, het gekletter van de wielen op de rails…
U kunt ook een fiets huren bij Noyelles, rustig door het platteland rijden tot aan een ander station aan de Baie de Somme en terugkomen met de stoomtrein! Kom op tijd voor het vertrek !

Hauts-de-France

06. Een sessie boomklimmen

Blijf je je kinderen maar zeggen dat ze moeten stoppen met zich te gedragen als penseelaapjes? Deze keer zullen ze zich kunnen amuseren tijdens de talrijke boomtoppentochten die in de hele Hauts-de-France mogelijk zijn. Of het nu gaat om de boomklimsessies van Ailly sur Noye, Lille en Arras, in het mooie decor van de Citadel, in Val Joly, aan het Lac de l’Ailette, in het bos van St-Amand of het bos van Phalempin… er is geen tekort aan avonturenparcours voor alle leeftijden! Je zult zeker je tocht beëindigen met een sensationele ziplineafdaling!

Boulogne-sur-Mer

07. Onderdompelen in het grootste aquarium van Europa: Nausicaa

Op weg naar een hypnotiserende neus-aan-neus met duizenden vissen in Nausicaa, in Boulogne-sur-Mer. Laat u betoveren door het mysterie van de elegante kwallen. U mag rillen voor de haaien, de krijgsheren van de zeeën. Ontdek de behendigheid van de zeeleeuwen maar bewonder vooral “het grote spektakel van de oceaan”: een aquariumvenster van 100 m² waarachter u de majestueuze mantarog, haaien en vissenscholen ziet.

Meer dan 40 soorten in totaal, een ongeëvenaard panorama van de volle zee. Doe je ogen wijd open en geniet!

Chantilly

08. Achter de schermen van de renstal in Chantilly

Ontdek het echte leven van een renstal, een meestal gesloten wereld die de kinderen met plezier zullen leren kennen. Van het leven van een renpaard tot de bijzonderheden van het Bois Saint Denis, het paardenkwartier van Chantilly. Dit moment zal u intens beleven en delen met de paardencoaches, ruiters, dierenartsen, trainers, hoefsmeden…

En wat zou u ervan vinden tenslotte een show mee te maken onder de majestueuze koepel van de Grandes Ecuries de Chantilly ?

Plailly

09. Ondersteboven in Parc Astérix

 

Oxygenarium, Thunder of Zeus, Pegasus Express, Discobelix… tenzij je de voorkeur geeft aan Goudurix? Al deze licht barbaarse namen – of beter gezegd Gallische namen – zijn attracties in het Asterix Park. En er zijn er 40 om te beleven. Cool voor de kleintjes en andere die ronddraaien, terugdraaien en klimmen tegen 80 km/u. Ondersteboven, gekke versnellingen, volledige desoriëntatie… Zullen we ernaar teruggaan? Of verblijven voor het weekend in een van de drie hotels in het Park ?

Chamouille

10. Een fietstocht op de fietsroute Voie Verte de l'Ailette

In het zadel! 17 km fietspaden, 0% auto en 100% rust. In alle veiligheid volgt u met de kinderen het groene spoor van Ailette, van Monampteuil naar Vauclair (tussen Laon en Soissons). U steekt het bos, de weilanden, de wetlands over. U wandelt langs het meer van Ailette (waar vele andere leuke familieactiviteiten op u wachten!), om te eindigen in de buurt van de duizend jaar oude abdij van Vauclair. Vergeet niet een picknick mee te nemen. Er is alles aanwezig wat je nodig hebt om je te installeren.

Sluiten