Boulogne-Sur-Mer_Nausicaá_Centre national de la mer © CRTC Hauts-de-France - Anne-Sophie FlamentBoulogne-sur-Mer, Nausicaá, Centre national de la mer
©Boulogne-Sur-Mer, Nausicaá, Centre national de la mer |Hauts-de-France Tourisme / Anne-Sophie Flament

Verbaasd over het reusachtige aquarium van Nausicaa

Je hebt geen zwemvliezen en snorkels nodig om de intimiteit van de oceaan van dichtbij te bekijken. Kies voor een droge duik met het gezin in het grootste aquarium van Europa, bevolkt door duizenden vissen: : Nausicaa in Boulogne sur Mer. Uw kinderen zullen verbaasd zijn over de zeebodem met zijn bijzondere atmosfeer, waar het leven zowel krioelend als kwetsbaar is, waar ze zich heel klein voelen en waarmee ze zich tegelijk zo verbonden voelen. Een hypnotiserende en rustgevende onderdompeling!

Boulogne-Sur-Mer_Nausicaá_Centre national de la mer © CRTC Hauts-de-France - Anne-Sophie FlamentBoulogne-Sur-Mer_Nausicaá_Centre national de la mer
©Boulogne-Sur-Mer, Nausicaá, Centre national de la mer |Hauts-de-France Tourisme / Anne-Sophie Flament

Het grootste aquarium van Europa

Het is mogelijk om haaien van dichtbij te zien in Nausicaa. Niet dat… de belangrijkste en meest angstaanjagende roofdieren van de zeeën nonchalant voorbijzwemmen en dat u achter het glas van het grootste aquarium van Europa “koekoek” roept. U wordt gehypnotiseerd door het meeslepende geluiden, maar ook door de grootsheid en de rustgevende kleuren van het spektakel.
En ja, hier is een stukje oceaan nagebouwd; je gaat van kamer naar kamer en ontmoet kompaskwallen, diadeemzee-egels, zeeleeuwen en zelfs de varkensneusschildpad. In het besef dat deze onderwaterwereld bedreigd wordt als de mens hem niet beschermt, zullen uw kleintjes dit snel begrijpen, voordat ze afscheid nemen van de pinguïns.

De tocht op volle zee eindigt met een vrolijke lach in de richting de winkel en de boekhandel, de grot van Ali Baba vol herinneringen en buitengewone ontdekkingen.

Advies van de bewoners

Caroline Géneau_guide nature©CRTC Hauts-de-France - Anne Sophie FlamentCaroline Géneau, guide nature
©Caroline Géneau, guide nature
Wandelen in de duinen van de Slack

 

De Slack is een kleine kustrivier die bij Fort Ambleteuse uitmondt in zee. Het is mijn favoriete wandeling. Het landschap is altijd in beweging. Er is zoveel te vertellen, en er zijn zoveel producten te eten. De wandeling is beschermd en goed aangelegd, zodat iedereen ze kan doen. Op de route van 5 kilometer wisselen dennenbossen, duinen, zoetwatervijvers en de zee elkaar af, en onderweg ontmoeten we de verschillende bewoners van deze streek. Vanaf de top van het duin heeft u uitzicht op Boulogne-sur-Mer en zelfs op Engeland! Bij aankomst kunt u Fort Vauban bezoeken, het enige bewaarde fort aan de Opaalkust. Het is open op feestdagen en op zondagen in het vakantieseizoen.

Caroline Géneau, natuurgids op de site van Deux Caps, tussen Wimereux en Calais
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten