Montreuil-sur-Brêche_Le Prieuré Saint-Rémy © CRTC Hauts-de-France - Anne-Sophie FlamentMontreuil-sur-Brêche_Le Prieuré Saint-Rémy © CRTC Hauts-de-France - Anne-Sophie Flament
©Montreuil-sur-Brêche, Le Prieuré Saint-Rémy |Hauts-de-France Tourisme / Anne-Sophie Flament

Verras je pubers met een digitale detox

Pubers lijken wel vergroeid met hun smartphone. Ze zitten voortdurend op hun netwerken, in hun eigen, ondoordringbare microkosmos. Wil je wel eens wat anders en wil je ze eens even doen opkijken van dat scherm, stel ze dan een atypisch uitje voor. Wat zou je zeggen van een gezinsverblijf op het platteland in een sober klooster… zonder smartphone! Toegegeven, de uitdaging is groot maar als het lukt, brengt deze onderdompeling in de natuur hen weer dichter bij wat echt waardevol is. Breng ze weer in contact met Moeder Natuur in deze heilige omgeving.

Montreuil-sur-Brêche_Le Prieuré Saint-Rémy © CRTC Hauts-de-France - Anne-Sophie FlamentMontreuil-sur-Brêche_Le Prieuré Saint-Rémy © CRTC Hauts-de-France - Anne-Sophie Flament
©Montreuil-sur-Brêche, Le Prieuré Saint-Rémy |Hauts-de-France Tourisme / Anne-Sophie Flament

Een plek met een positieve vibe

Schakel alle toestellen uit en laat enkel nog positieve, weldadige golven door “die mensen genezen”, aldus Annie, de gastvrouw van het klooster. De gebeden die de benedictijnermonniken bijna 1000 jaar reciteerden, hangen hier nog in de lucht en begeleiden je tijdens je ‘digitale detox’-avontuur met het gezin.

Terug naar de natuur

Omdat we het allemaal moeilijk hebben om in het ‘hier en nu’ te blijven, hebben we een grote biologische drang om de weg terug te vinden naar wat ons ontglipt: de natuur met een grote N. En waarom zouden we niet blootsvoets lopen over deze aarde, die ons terug in contact brengt met de samenhang van alles? Uitstekend idee, toch!
De bossen worden hier doorkruist door wandelwegen en paadjes lopen langs velden die reiken zo ver het oog kan zien. De Picardische bodem was altijd al heel vruchtbaar. De ‘Prieuré Saint-Rémy’ verschijnt aan het einde van een dreef met bijna eeuwenoude lindebomen en belooft je een inspirerende pauze.

Een verkwikkende pauze in de plantentuin

Doe nieuwe krachten op in het klooster, waar Annie in haar tuin aromatische en medicinale planten kweekt, met geuren die uw zintuigen wakker schudden. Geniet van deze ingetogenheid om je eens aan een groepssessie qi gong te wagen. Ideaal om de energie van het hele gezin te kanaliseren.

“Hier vind je ruimte en tijd, stilte en rust”, dat is de belofte voor dit authentieke en inspirerende weekend.

 

De tips van de inwoners

Aurore Caraby.Aurore Caraby.
©Aurore Caraby.
De kathedraal van Beauvais, maar dan nog mooier

Van eind juni tot midden september, en dan opnieuw in december, mag je bij het vallen van de avond absoluut het geluid- en lichtspektakel ‘Beauvais la cathédrale infinie’, bedacht door Skertzo, niet missen. Ik ben echt een fan! Waarom, zal je me vragen? Omdat het feeërieke van dit spektakel me echt doet dromen. De alchemie is perfect, het is mooi en harmonieus. Het is een moment van verwondering waarin mijn verbeelding wordt gevoed door muziek en betoverende beelden. Omdat het zo nauwkeurig en minutieus wordt uitgevoerd, fascineert het technische aspect me ook erg!

Aurore, expert in leuke uitjes in Beauvais
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten