Wimereux_Golf_Côte_D'_Opale © CRT_Hauts_De_France_Anne_Sophie_FlamentWimereux, golf entre amis en bord de mer
©Wimereux, golf entre amis en bord de mer |CRT Hauts-de-France - Anne-Sophie Flament

Golfen: sporten in zenmodus

Golf gaat niet alleen over de ontoegankelijke techniek van het swingen en birdies. Het is een garantie voor herbronning en er even tussenuit zijn in de volle natuur. Op de prachtige greens, een lust voor het oog, kan je in stilte en op je eigen tempo de mooiste slagen uitproberen. En tussen twee golfpartijtjes door kan je natuurlijk ook genieten van de plaatselijke cultuur.

Zin om het te proberen? Met zijn beschermde ruime landschappen, aan de kust, op het platteland of in de buurt van  grote steden, is de Hauts-de-France met zijn 42 clubs een ideaal speelterrein. Ga ervoor! Ontdek de greens met de golfpas van de Hauts-de-France en voor je gezelschap is ook alles voorzien! De golfroute is van jou!

Cerny-en-Laonnois _ Golf de l'Ailette © CRTC Hauts-de-France - Guillaume CrochezCerny-en-Laonnois _ Golf de l'Ailette © CRTC Hauts-de-France - Guillaume Crochez
©Cerny-en-Laonnois, Golf de l'Ailette |CRTC Hauts-de-France - Guillaume Crochez

Rebetz Golf Club, sport en verandering van omgeving

Zodra je aankomt op het golfterrein van Rebetz in het Picardische Vexin, op minder dan een uur van Parijs, zal je gecharmeerd zijn door deze plek: een 12e-eeuws kasteel, een oude boerderij, rustgevend groen en bomen zo ver het oog reikt (meer dan 15.000). Je waant je al in een van de golfkarretjes die over de green rijden om dit schitterende park te ontdekken. Alleen al om dit onberispelijke, groene tapijt te mogen betreden, is het de moeite waard om voor één dag een golfer te zijn. Een specifieke outfit is niet nodig: een broek, een kraagje als het kan en een paar tennisschoenen zijn voldoende. Er wordt gezorgd voor materiaal indien je niet beschikt over een prachtige caddie met verschillende golfclubs en er worden specifieke lessen gegeven voor beginners. Want ja, beginners zijn welkom! Voor de meer ervaren golfers biedt deze 18-holes golfbaan, die tot de beste van Frankrijk behoort, parcours die aan je niveau zijn aangepast. Een parcours duurt gemiddeld ruim 4 uur en je wandelt ongeveer 10 km. De site is zo uitgebreid dat je altijd het gevoel zal hebben dat je alleen op de wereld bent!

65 hectare open greens in Rebetz, ook voor kinderen!

Er is geen speciale selectie of je moet geen voet tussen de deur hebben: iedereen kan hier golf komen leren spelen, zelfs kinderen. In het jargon zeggen we dat het parcours rechtlijnig is en je er defensief kan spelen, dat de fairway breed is en de greens extreem glooiend. Met andere woorden, het golfterrein van Rebetz, in het Picardische Vexin, behoort tot de beste golfterreinen en heeft zelfs het voorrecht deel uit te maken van de Europese etappes van de Alps Tour waarvoor de golfelite elk jaar afreist.

Praktische informatie

Adres

5 Chemin de Rebetz

60240 CHAUMONT-EN-VEXIN

Contact

Tél : +33 (0)3 44 49 15 54

www.rebetz.com

Sluiten