Lille, Stand Up Paddle sur la Deûle ©le Grand Huit Jb DegandtLille, Stand Up Paddle sur la Deûle ©le Grand Huit Jb Degandt
©Stand Up Paddle sur la Deûle entre amis| Le Grand Huit - JB Degandt

Peddelen op de Deule

Ontdek Lille en Aire-sur-la-Lys op een andere manier

Stand-up paddle! Wat is dat eigenlijk? Rechtop blijven staan en peddelen maar! Deze watersport, die ook SUP of paddle wordt genoemd, is geschikt voor iedereen. Blijf rechtop staan op je surfplank en probeer je zo over de rivier te bewegen… Met een beetje geluk blijf je helemaal droog!
Een leuke belevenis! 🙂

Lille, Stand Up Paddle sur la Deûle ©le Grand Huit Jb DegandtLille, Stand Up Paddle sur la Deûle ©le Grand Huit Jb Degandt
©Stand Up Paddle sur la Deûle| Le Grand Huit - JB Degandt

Lille doorkruisen al peddelend op de Deule

We kennen Lille of Rijsel allemaal als een bruisende stad, een Europese metropool, hoofdstad van de Hauts-de-France. Je vindt er evenveel hippe boetieks en gezellige brasserieën als musea en feestelijke evenementen. Het is vrij onverwacht, maar je kan deze bruisende stad ook heel rustig doorkruisen op het ritme van het water, om je bioritme en dat van de natuur weer even terug te vinden.

We gaan richting Citadel van Lille om aan onze peddeltocht te beginnen. Je moet op een board staan en je voortbewegen met een peddel. Het is een heuse sport! Je gebruikt je hele lichaam maar op een zachte manier. Hierdoor is het een toegankelijke vorm van vrijetijdsbesteding van 10 tot 70 jaar oud. Je moet wel kunnen zwemmen en een goed evenwicht is een must.

Afspraak bij ‘Le Grand Huit’

De vereniging Le Grand Huit zorgt voor de logistiek: het uitlenen van het board, de peddel, een reddingsvest EN goed advies om zo goed mogelijk te genieten van deze onderdompeling in de natuur. Wat dat advies betreft: neem toch maar een handdoek en reservekledij mee, voor het geval er toch iemand in het water duikelt. Ook sneakers en zonnecrème zijn een aanrader.

Mening van de inwoners

Olivier Duhamel Villeneuve D'ascqOlivier Duhamel Villeneuve D'ascq
©Olivier Duhamel Villeneuve D'ascq
Le Jardin des Géants in Lille

 

Ik vind de Jardin des Géants erg leuk. Hij ligt midden tussen de torens van Euralille en naast het hoofdkantoor van de MEL (Métropole Européenne de Lille). En toch is het er rustig. De tuin is bevorderlijk voor meditatie, met zijn water, grassen, reusachtige rieten hoofden, en de vegetatie die de overhand neemt. In deze cocon van rust in het hart van de stad laat je je wiegen door het geluid van de wind en de bamboe!

Olivier DUHAMEL, gepassioneerd door architectuur en stedenbouw in Lille
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten