Chantilly_Potager des Princes_Les Ateliers découvertes©CRTC Hauts-de-France – Nicolas BryantChantilly_Potager des Princes_Les Ateliers découvertes©CRTC Hauts-de-France – Nicolas Bryant
©Chantilly, Potager des Princes, Les Ateliers découvertes|CRTC Hauts-de-France – Nicolas Bryant

Ontspanning met het hele gezin: in deze tuinen zijn kinderen koning

Kinderen kunnen erg onrustig zijn en vragen vaak als eerste om een wandeling. Als je van weidse ruimte houdt, en dan vooral als er ook nog een speeltuin of dieren zijn, geniet dan van tuinen die uitnodigen tot rondrennen, tot het verleggen van je horizon en tot het afblazen van wat stoom met het hele gezin. Een gezonde manier om spanningen te verminderen, een slecht humeur op te fleuren en gedachten te kanaliseren. Daarna kan je uitrusten onder het gebladerte, de goede lucht inademen en tijd doorbrengen met de kids. Het is ook het ideale moment om hen enthousiast te maken voor de natuur, die zo mooi en overal om ons heen is… en om haar te leren respecteren!

Lille_Maison natale Charles de Gaulle © MNCDG - CD59 - Philippe HouzéLille_Maison natale Charles de Gaulle © MNCDG - CD59 - Philippe Houzé
©Lille, Maison natale Charles de Gaulle|MNCDG - CD59 - Philippe Houzé
Chantilly

01. De ‘Potager des Princes’ voor koningskinderen

In de moestuin van de prinsen in Chantilly is de omgeving idyllisch en zijn kinderen koning! In het hart van deze historische tuin, waarvan de terrassen, ontworpen door André Le Nôtre, zijn omgetoverd tot een bloeiende moestuin, zijn je kleine prinsen en prinsessen het hele jaar door welkom. Je kan er met het gezin komen genieten van de ongelooflijke shows met boerderijdieren: een concert van percussiespelende kippen, demonstraties met herdershonden en doldwaze konijnenraces… Maar ook Guignol, met zijn marionettenshow in een groen theater, mag je niet missen en zorgt voor heerlijke momenten van vreugde en vrolijkheid.

Roubaix

02. Het Parc Barbieux

 

 

Verdwaal in de zogenaamde ‘Bô jardin’, een van de mooiste stadsparken van Frankrijk in Roubaix. Het Parc Barbieux heeft een facelift gekregen en je zal er versteld staan van de unieke kleuren in elk seizoen, de eeuwenoude bomen in prachtige soorten zoals de koperbeuk, ceder en ginkgo biloba, de grote groene ruimtes, de grot, vijver, vogels, ganzen, eenden… Geniet met de kinderen van een prachtige wandeling in de rust van het park of van de mooie speeltuin. In het restaurant kan je terecht voor een hapje.

Houplin-Ancoisne

03. Parc Mosaïc: 10 tuinen van elders, dichtbij Lille

In het Parc Mosaïc in Houplin-Ancoisne, in de Rijselse metropool, nodigen deze tuinen gezinnen uit voor een reis door tien verschillende sferen. Tien tuinen van elders volgen elkaar op en roepen de architectuur, hedendaagse kunst, plantages, het spel en de activiteiten op die eigen zijn aan het land van herkomst. De ontwerper van deze tuinen draagt ze dan ook op aan de inwoners van Lille die uit heel de wereld afkomstig zijn. De kinderen worden vrolijk ondergedompeld in de verschillende culturen die ze al spelend kunnen ontdekken… De schorskeverdoolhof, het pad van de elfen, de grasheuvels, muzikale spelletjes en hangmatten. Om alle subtiele details te begrijpen, zijn er begeleide wandelingen voor jong en oud.

Grande-Synthe

04. Openbare tuin: een spel van wandelen en ontdekken

De openbare tuin van Grande-Synthe bij Duinkerken wordt elk jaar aangevuld met een bonte verzameling eenjarigen, vaste planten en heesters. Je zal er genieten van de charmante kleine thematuinen (de Provençaalse tuin, de tuin van de generaties, de botanische tuin, de vluchtige tuin) en kinderen van 1 tot 12 jaar zullen veel plezier beleven in de 4 opmerkelijke speeltuinen. Op sommige dagen is er animatie of wordt er gefeest. Voordrachten, theater, muziek en vertellingen maken dit prachtige park van 3 hectare dan nog interessanter voor omwonenden en bezoekers.

Sluiten