Noordfrankrijk_Le Touquet-Paris-Plage_Bar de plage © Hauts-de-France Tourisme - Anne-Sophie FlamentNoordfrankrijk, Le Touquet-Paris-Plage_Bar de plage © Hauts-de-France Tourisme - Anne-Sophie Flament
©Noordfrankrijk, Le Touquet-Paris-Plage, Bar de plage|Hauts-de-France Tourisme - Anne-Sophie Flament

10 terrassen in de Hauts de France om tot rust te komen en te relaxen in de openlucht

De weerberichten voorspellen nu al een warme zomer in de Hauts-de-France! 🌞😎 De zomer is het ideale seizoen voor prachtige wandelingen in de openlucht, om de batterijen op te laden, de geest tot rust te brengen en om nieuwe ontdekkingen te doen in de vier uithoeken van onze regio.

Om deze momenten optimaal te benutten en geen last te hebben van de hitte, hou je af en toe een ‘afkoelpauze’. Aan het water, op hoogte, in de schaduw van oude stenen gebouwen of midden in de natuur… Wij hebben speciaal voor jou 10 terrassen in de Hauts-de-France geselecteerd (en een 11e als bonus), waar het goed toeven is, waar je heerlijk van een drankje kan genieten met vrienden en eventueel zelfs kan blijven hangen voor een lichte maaltijd… Gewoonweg genieten!

Noordfrankrijk_Arras_Grand Place_ Groupe trinquant en terrasse_Bières © Hauts-de-France Tourisme_Bastien PradeauNoordfrankrijk, Arras, Grand Place, groupe d'mais trinquant autour d'une bière en terrasse © Hauts-de-France Tourisme - Bastien Pradeau
©Noordfrankrijk, Arras, Grand Place|Hauts-de-France Tourisme – Bastien Pradeau
Amiens

01. De frisse Somme

Het dak van Le Nelson is volgens TripAdvisor ‘het beste dak van Amiens’. Het ligt langs de Somme, in de koelte van de rivier met een adembenemend uitzicht op de kathedraal van Amiens.

1 Quai Bélu in Amiens

 

Saint-Valery-sur-Somme

02. Tegenover de Sommebaai

 

 

La buvette de la plage in Saint-Valery-sur-Somme ligt midden in de Sommebaai en is het laatste terras voor de wereld eindigt. Geniet van de immense gouden horizon in de verkoelende zeebries.

455 quai Jeanne d’Arc in Saint-Valery-sur-Somme

Lille

03. In het hart van een bruisende stad

Een gezellige sfeer vind je bij Au Vieux de la Vieille of Pizzeria In Bocca Al Lupo. Aan jou de keuze. Je vindt ze op de Place aux oignons, een verborgen kasseienpleintje in het hart van de oude stad, vlakbij de Notre-Dame de la Treille.

1 en 2 rue des Vieux Murs in Lille

Laon

04. Aan de voet van een gotische kathedraal

Bovenop de ‘bekroonde berg’ vind je het terras van de Bar du Parvis, aan de voet van de kathedraal van Laon.

3 place du parvis in Laon

Kassel

05. Zicht op de Vlaamse vlakte

Op de top van de Kasselberg, in het dorp dat in 2018 door de Fransen als favoriete dorp werd verkozen, ligt Estaminet Het Kasteelhof. Je geniet er van de Vlaamse gezelligheid en gastronomie (met een lekker biertje uit het Noorden uiteraard!), terwijl je uitkijkt op een adembenemend panorama.

8 rue Saint-Nicolas in Kassel

Ermenonville

06. Vlak bij een kasteel

Een heerlijk romantische plek: de zomertuin van ‘Rêveries dans la théière’ in Ermenonville.

15 rue du prince Radziwill in Ermenonville

 

La Madeleine

07. Een groen hoekje

BY’s is het restaurant van de Jardin des Géants, een unieke en rustgevende oase van groen, vlak bij de drukke wijk van de twee treinstations van Lille. Kinderen zijn hier dol op.

1 rue de la Communauté in La Madeleine

Etouy

08. Op het terras van een sterrenrestaurant

 

 

Geniet onder de bomen! Het is heerlijk toeven in de schaduw van de beukenbomen, onder de parasols op het terras van het met een Michelinster bekroonde L’orée de la forêt in Etouy, aan de rand van het bos van Hez.

255 rue de la forêt in Etouy

Le Touquet

09. In een chique badplaats

O’safran is een van de vele bars aan het immense strand van Le Touquet. Hier kan je aan een cocktail nippen of iets fris en licht eten met je voeten in het zand, op slechts enkele meters van de zee…

Boulevard de la Plage in Touquet

Arras

10. In een unieke architecturale setting

 

 

Malo

11. Tegenover de zee... en Engeland

En nog een 11e adresje, omdat we ons niet kunnen inhouden:

Het meest noordelijke: het restaurant La Cocotte op de dijk van Malo, aan de voet van de art-decovilla’s, met uitzicht op het strand, de zee en in de verte… Engeland. Hier geniet je van een heerlijke portie mosselen met frieten of, nog beter, een zeevruchtenschotel!

55 Digue de Mer in Dunkerque (Malo-les-Bains)

Sluiten