Noord-Frankrijk, Valenciennes, place Saint-NicolasNoord-Frankrijk, Valenciennes, place Saint-Nicolas
©Noord-Frankrijk, Valenciennes, place Saint-Nicolas|Otcvm - Claude Waeghemacker

Dolce vita in Valenciennes… Dat is pas romantiek!

Ja! Valenciennes en het omringende platteland is een en al dolce vita: je kan er je longen vullen met zuivere lucht en je oren laten genieten van de rust, terwijl je je verwondert over de parken, pleinen en voetgangerszones van de stad die samen een openluchtmuseum vormen waar je even op adem kan komen. Beleef er authentieke momenten met de gulle plaatselijke bevolking tijdens een gastronomische stop. De nabijgelegen dorpen zijn een paradijs voor wandelaars en het landschap vormt een permanent spektakel voor liefhebbers van natuur en rust.

Noord-Frankrijk, Valenciennes, Boulevard WatteauNoord-Frankrijk, Valenciennes, Boulevard Watteau
©Noord-Frankrijk, Valenciennes, Boulevard Watteau|Otcvm - Elsa & Cyril

Een koninklijk weekend in Valenciennes

De mallemolen van alledag vertragen, genieten van elk moment en alles ontdekken wat plezier kan brengen, dat is het motto van het Royal Hainaut SPA and Resort Hotel. Dit hotel-restaurant ligt binnen de muren van een historisch monument van het oude Valenciennes (18e eeuw).

De kaart van het Italiaanse restaurant is dé ambassadrice van de dolce vita van deze plek waar de tijd even stilstaat. In de kelderverdieping ligt een blauwe droom op je te wachten: een prachtig turkooisblauw zwembad van 22 op 10 meter, onder blauwe stenen gewelven. Geniet ook van de hamam met zijn sterrenhemel, de sauna en verzorgingscabines. Wat dacht je van een ontspannende duomassage? Ontspan na de behandeling in de kruidenkamer van de spa! Lekker relaxen.

 

Een originele wandeling tussen kunstwerken

Zodra je het hotel verlaat, nodigt een wandelweg je uit om richting Place Poterne te gaan. Aan de horizon ligt het park Prix de Rome, waardoor je je meteen in andere oorden waant… Bewonder de kunstwerken onderweg en laat je onderdompelen in de rust van deze plek. Neem even de tijd om aan niets anders te denken dan aan jullie tweetjes. Vervolgens wandel je over de Boulevard Watteau,  die je de weg wijst. Nieuwe beelden, die je hand in hand flanerend kan ontdekken, versieren dit met bomen omzoomde wandelpad. Dan volgt de jardin de la Rhônelle, eindpunt van je verkwikkende en romantische wandeling. Deze oase van rust in het hart van de stad heeft onder meer een prachtige waterval en geeft je de indruk dat je midden in een 18e-eeuws schilderij staat.

Vanaf de top van de slakkenbergen: oog in oog met de oneindige natuur

Het mijnbekken… anders bekeken! La dolce vita in Valenciennes dat is ook genieten van de rust van het buitenleven. Ga bijvoorbeeld richting Condé-sur-Escaut, met de auto op slechts 15 minuten van Valenciennes (30 min met de tram). Geniet er van het oogstrelend mooie mijnlandschap van het Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut. De beklimming van de slakkenbergen van Ledoux zet je oog in oog met de onmetelijke natuur. Op de top heb je rondom rond een uitzicht op de oude mijnbouwbekkens. Neem elkaars hand om te genieten van dit bijzondere moment. De zwanen en vogels zorgen er steevast voor spektakel. Aan de horizon steken enkel de muren van de vestingstad Condé-sur-Escaut en de klokkentorens van de dorpen boven de oceaan van groen uit… Neem ook hier de tijd om te voelen wat je omringt. Adem, bewonder, luister, …

Mening van de inwoners

david-boukla-habitant-expert.jpg
Voor de liefhebbers-zythologen

Liefhebbers van al wat lekker is, moeten zeker stoppen bij ‘Une bière à l’amer’, een kleine drankwinkel in het centrum van de stad met een ruime keuze aan lokale bieren. Loop er binnen en maak kennis met Pascal, de gepassioneerde gastheer van deze atypische winkel. Geniet van een heerlijk moment met een biertje dat zorgvuldig is geselecteerd in functie van je stemming. Een niet te missen adres voor wie wil genieten van lokale expertise in een sympathiek kader.

David BOUKLA, expert uit Valenciennes
section-banner-bottom

Praktische informatie

Adres

1 Rue Askièvre

59300 Valenciennes

Contact

Tél: +33 (0)3 27 28 89 10

www.tourismevalenciennes.fr

Adres

6 Place de l’Hôpital Général

59300 Valenciennes

Contact

Tél: +33 (0) 3 27 35 15 15

www.royalhainaut.com 

Adres

Av. 327ème Régiment d’Infanterie

59300 Valenciennes

Adres

52 Rue du Quesnoy

59300 Valenciennes

Contact

Tél: +33 (0)3 27 51 50 65

www.bierealamer.com

Sluiten