Noordfrankrijk_Ailly-sur-Noye_Accrobranche_Terrains d'aventure © Hauts-de-France Tourisme_Maïté DomisseNoordfrankrijk_Ailly-sur-Noye_Accrobranche_Terrains d'aventure © Hauts-de-France Tourisme_Maïté Domisse
©Noordfrankrijk, Ailly-sur-Noye, Accrobranche, Terrains d'aventure |Hauts-de-France Tourisme / Maïté Domisse

Boomklimmen voor een uitdagend weekend met vrienden!

Zin in een ongewoon en sportief uitje met vrienden om elkaar te ontmoeten, te lachen, (een beetje) te drinken, te zingen en… in bomen te klimmen? “Mooi, het leven is mooi”?! Wij kunnen het bevestigen. Er even echt tussenuit zijn en samen uitdagingen aangaan, zoals boomklimmen in Amiens, zorgt voor echte momenten van samenhorigheid. En dat is het geheim van vriendschappen die blijven duren!
Profiteer dus van de langere dagen die de terugkeer van de zon aankondigen, om met je vrienden naar Terrain d’Aventure in Ailly-sur-Noye te gaan en de dagelijkse sleur even te vergeten.

Noordfrankrijk_Ailly-sur-Noye_Terrains d'Aventure © Hauts-de-France Tourisme_Benjamin TeisseidreNoordfrankrijk_Ailly-sur-Noye_Terrains d'Aventure © Hauts-de-France Tourisme_Benjamin Teisseidre
©Noordfrankrijk, Ailly-sur-Noye, Terrains d'Aventure| Hauts-de-France Tourisme - Benjamin Teissedre

Genieten en kansen grijpen, het zijn belangrijke waarden in een vriendengroep!

Om een verjaardag te vieren, een promotie, een vrijgezellenfeestje, … of gewoon voor de fun 😉. Alle gelegenheden zijn goed om een avontuur te plannen met vrienden en emoties te delen. Elke groep heeft zijn eigen inslag, maar ze hebben allemaal dezelfde filosofie: samen sterke momenten beleven en van het leven genieten. Je moet toegeven, deze momenten zijn heilig!

De slagzin bij een boomklimtocht: “Goed leven is hoog leven”!

Te midden van een 6 hectare grote jungle van beuken en eiken slaap je in tenten die 8 meter hoog hangen. Geen leeuwen aan de horizon, maar wel ondeugende eekhoorns die met je mee feesten. Wees gerust, er hangen veiligheidsnetten. Er is zelfs een grote hangmat om tot laat in te liggen kletsen en bij te praten na het avondmaal, dat ook op een hangende tafel wordt geserveerd. Geef toe: dit kader verdient een pluim(staart)!

Tussen hemel, land en rivier… Geniet van een waaier van activiteiten

De volgende dag word je wakker midden in de natuur, vogels die zingen, bladeren die ritselen… Je bent meteen in een goed humeur en de dag belooft heel wat  adrenaline: 6 boomklimparcours met ultrasnelle tokkelbanen en daarna een omgekeerde bungeejump. Meer vertellen we je niet…

En voor wat afwisseling kan je de hoogtes ook omruilen voor het water: daal bijvoorbeeld de Selle-vallei af in een kano. Het wordt iets tussen Robinson Crusoë en Christoffel Columbus… Je kan uiteraard ook gaan wandelen: er zijn wandelcircuits van 6 tot 16 km… En wie meer speels is aangelegd, kan op dezelfde plek ook een lasergame spelen en in een avontuur vol adrenaline duiken.

 

Een welverdiende smulpauze: zalig genieten!

Na het sporten moet de innerlijke mens worden versterkt. Hét moment waarop de lekkerbekken uit de groep al heel de tijd wachten en een gezellig ritueel: eens goed gaan eten! Krijg maar al honger! Een aanrader is het restaurant in landelijke stijl aan het water in de buurt van je verblijf ‘op hoogte’: Le moulin des écrevisses, waar je kan genieten van lekkere streekgerechten. Naarmate de avond vordert, komt je tafel tot leven met discussies gevolgd door steeds uitbundigere lachbuien. Plezier gegarandeerd! Lachen is communicatief en je maakt er serotonine, oxytocine en endorfine mee aan… stuk voor stuk gelukshormonen!

Een uitstapje naar de stad Amiens

Zin om te flaneren door een stad? Amiens neemt je mee op ontdekking door zijn oudste wijk: Saint-Leu, de wijk van de kathedraal. De kasseistraten en de prachtig gekleurde vakwerkhuizen langs het water dompelen je onder in de middeleeuwen… Hier moet je gewoon een groepsselfie maken!

Wie droomt van een reis rond de wereld kan ook het huis van Jules Verne bezoeken. En dan is het uiteraard tijd om te shoppen in de boetieks van het stadscentrum en om een paar zoetigheden te gaan uitkiezen, waaronder de beroemde macarons… Kies voor de Place du Don en de Quai Bélu, met hun pittoreske restaurants en wijn- of bierbars met terrassen aan het water.

Wacht tot de avond om het plein voor de kathedraal Notre-Dame te bezoeken, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat: de lichtshow ‘Chroma’ zet dit prachtige bouwwerk in vuur en vlam. Een indrukwekkende show om je dag kleurrijk mee af te sluiten!

 

Foto’s en video’s in overvloed

Je zal geen enkel moment van dit weekend missen met je vele foto’s, video’s, selfies, GoPro-filmpjes, … Onvergetelijke herinneringen die je kan delen op je Facebook- en Instagram-pagina’s. Zo kan je het plezier met je vrienden nog even laten duren en kan je ook steeds weer lachen me de dolle avonturen die jullie beleefden…

We wensen jullie allen een lang leven vol dierbare vriendschappen. Hier vind je nog andere, even adembenemende weekends in de Hauts-de-France. In de stad, aan zee of op het platteland, ze beloven allemaal intense momenten met vrienden, een absolute must voor je algemeen welzijn.

 

Mening van de inwoners

Monia BoscoMonia Bosco
©Monia Bosco

Voor een drankje ga je naar Marott’ street. Het kader is zowel origineel als gastvrij, weg van de platgetreden paden van de wijk Saint-Leu. De inrichting is geïnspireerd op de Eiffelstijl met metalen balken, een glazen dak, mozaïeken en houtwerk. Een uitzonderlijke plek om iets te drinken en te genieten van een bord kaas of charcuterie.

Monia, experte in Amiens
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten