Noord-Frankrijk_Boulogne-Sur-Mer_Nausicaá_Centre national de la merNoord-Frankrijk_Boulogne-Sur-Mer, Nausicaá, Centre national de la mer
©Noord-Frankrijk_Boulogne-Sur-Mer_Nausicaá_Centre national de la mer |Hauts-de-France Tourisme / Anne-Sophie Flament

Boulogne-sur-Mer, op ontdekking op de zeebodem

Op ongeveer 60 minuten van de Belgisch-Franse grens

 

Met haar architectuur die de grootste badplaatsen waardig is, haar kleurrijke gevels en mooie witte strandcabines met blauwe daken, is Boulogne-sur-Mer een echt charmante stad. Ze ligt aan de Opaalkust en is gekend om haar oneindige en steeds veranderende kleurenpalet. Deze havenstad leeft in functie van het water van het Kanaal. Hoog tijd om met heel je gezin richting Boulogne-sur-Mer te trekken voor de zilte zeelucht en een verblijf tussen land en zee!Hoog tijd om met heel je gezin richting Boulogne-sur-Mer te trekken voor de zilte zeelucht en een verblijf tussen land en zee!

 

Hier zijn 6 aanbevelingen om de omgeving van Amiens optimaal te verkennen met uw kinderen

Activiteit 1

Een sprong in het diepe bij Nausicaa

Neem een duik in onze zeeën en oceanen in het grootste aquarium van Europa! Haaien, kwallen, zee-egels, zeeleeuwen, schildpadden… duizenden maken hier hun opwachting. Geniet zonder vinnen of snorkel van de diepzee, vanop het droge. Het is een wonderlijke ervaring, maar hier worden jullie ook gewezen op de gevolgen van klimaatverandering en overconsumptie. In 1991 heeft Nausicaa zich als missie gesteld het publiek bewust te maken van de uitdagingen van oceaanbehoud. Ze zijn ook zeer betrokken bij het behoud van bedreigde diersoorten en maken deel uit van niet minder dan 20 Europese inter-aquarium instandhoudingsprogramma’s die jaarlijks voor veel geboortes zorgen.

Ontdek de reuzen van de diepzee in de gloednieuwe meeslepende, augmented reality-ervaring: Le Grand Large. Maak de droom van je kleine ontdekkingsreizigers waar en bedwing samen de golven bij Nausicaa!

Activiteit 2

Calais en haar draak

Het avontuur wacht je al op nog voor je je bestemming bereikt! We raden je sterk aan een kleine omweg te maken (niet meer dan 10 minuten) op weg naar Boulogne-sur-Mer voor het origineelste ritje dat je gezin ooit zal maken.
Heb je ooit al de kans gehad om op de rug van een draak te rijden? Echt waar, een draak. Onmogelijk zeg je? Wacht maar! Aan dekust van Calais (op 30 minuten rijden van Boulogne-sur-Mer) staat een enorme mechanische draak van bijna 10 meter hoog, gemaakt van staal en hout, die naar believen vuur, rook en water spuwt. Dit zorgt gegarandeerd voor een wow-effect!

Activiteit 3

Tem de golven in Wimereux

Surfen, zandzeilen, wandelen in de branding, kitesurfen, … onmogelijk om stil te zitten aan deze uitgestrekte stranden en schuimende zee zo ver het oog reikt. Op 25 minuten fietsen van Boulogne-sur-Mer biedt het watersportcentrum van Wimereux een groot aantal watersportactiviteiten, voor ieder wat wils en voor alle leeftijden. Ga het gevecht aan met de golven en de wind op een catamaran voor een doldwaas familie-uitje. Wie niet zo van de kou houdt, kan het rustig aan doen en van het landschap genieten op een stand-up paddle. Maak je geen zorgen, eenmaal in het water besef je dat het helemaal niet zo koud is !

Activiteit 4

Les Deux Caps : zicht op zee

Trek de hoogte in en ontdek de ruwe en wilde natuur van een plek met het label ‘Grand Site de France’: les Deux-Caps. Je bevindt je hier tussen de duinen, de kliffen en het platteland. Er is voor elk wat wils. Trek dus snel je wandelschoenen aan en beklim de kaap van jouw keuze, Cap Gris-Nez of Cap Blanc-Nez, beide gelegen tussen Calais en Boulogne-sur-Mer. Op een heldere dag zie je met een beetje geluk vanop de kliffen van meer dan 134 meter hoog de Britse kustlijn.

1 kilometer, 5 kilometer, 15 kilometer, … of het nu beginners of meer ervaren wandelaars zijn, voor elk gezin is er een wandeling. Zo is er bijvoorbeeld de Belvédères-wandeling van slechts één kilometer lang, die zelfs met de kinderwagen toegankelijk is. Het Sentiers des pêcheurs’ (2,7 kilometer) de‘Balade de la Baie de Saint-Jean’ (5,5 kilometer) en nog vele andere opties vind je terug bij de toeristische diensten van de kust.

Of maak je liever een fietstochtje? Geen probleem. Er is een prachtige infrastructuur om de kust te ontdekken met de
tweewieler. In feite, de Vélomaritime loopt langs de kust van Calais naar Boulogne-sur-Mer. Trap op jouw ritme en neem de tijd om de adembenemende landschappen van de Opaalkust te bewonderen vanop je stalen ros.

Bovendien is Cap Gris-Nez een gekende plek om de lokale fauna te observeren. De zee-engte is immers een uitzonderlijke trekroute voor vogels en voor de grote zoogdieren die hier voorkomen, zoals bruinvissen en zeehonden.

Van de zee tot op je bord

Boulogne-sur-Mer is de belangrijkste vissershaven van Frankrijk en de perfecte plek om te genieten van een gerecht recht uit de zee! Vlakbij Nausicaa raden we een pauze aan bij restaurant La Matelote, een niet te missen gastronomische stop aan de Opaalkust waar duurzame zeevruchten worden geserveerd. Waar heb je het meeste zin in: gemarineerde haring, een zeevruchtenschotel of gebakken sint-jakobsvruchtjes?

Download de Gezinsspecial gids

Wil je meer weten over gezinsvriendelijke activiteiten in Hauts-de-France?

Ontdek 7 leuke bestemmingen (Amiens, Arras, Chantilly, Laon, Le Crotoy, Lille en Saint-Omer) en hun omgeving in onze “Gezinsspecial”.

Onze tips, praktische informatie en ideeën in één gids om je volgende reis met je gezin te organiseren. Onvergetelijke herinneringen creëren in onze regio !

Door dit formulier in te vullen, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en bewerkt kunnen worden door “Hauts-de-France Toerisme” om mij de bovengenoemde gids toe te sturen. Het e-mailadres dat in het formulier wordt verzameld, wordt alleen gebruikt voor het versturen van eventuele klanten survey. Door het vakje “Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Hauts-de-France Toerisme” aan te vinken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen en bewerkt kunnen worden door Hauts-de-France Toerisme om mij nieuwsbrieven toe te sturen. Voor meer informatie over de verwerking en het gebruik van gegevens, raadpleeg ons privacy beleid.

Sluiten