Noordfrankrijk_Le Crotoy_Marais du Crotoy_Enfant qui observent les oiseaux avec une paire de jumelles © Hauts-de-France Tourisme_Stéphane BouillandNoordfrankrijk, Le Crotoy, enfants qui observent les oiseaux avec une paire de jumelles au marais du Crotoy
©Noordfrankrijk, Le Crotoy, enfants qui observent les oiseaux avec une paire de jumelles au marais du Crotoy |Hauts-de-France Tourisme - Stephane Bouilland

Het vogel- en natuurfestival: een uitje in openlucht voor het hele gezin

Net zoals de bloemen in de lente duikt het Festival de l’Oiseau elk jaar in april op in de Baai van de Somme, met allerlei nieuwe activiteiten om te beleven met het hele gezin: geniet van de wilde en beschermde natuur voor een uitje, een weekendje of waarom niet… een hele week! Het spektakel is echt overal: bewonder de trekvogels die net terug zijn van hun verre reis, (her)ontdek de kustlijn met haar indrukwekkende panorama’s… Wist je dat de site geklasseerd is als regionaal natuurpark , als ‘grand site de France’ en ook lid is van de besloten club van de mooiste baaien ter wereld? Een prachtig kader dus!

Noord-Frankrijk, Le Crotoy, Baie de SommeNoord-Frankrijk, Le Crotoy, Baie de Somme
©Noord-Frankrijk, Le Crotoy, Baie de Somme|Stéphane BOUILLAND / BIOSPHOTO

Samen ontspannen in de onmetelijk grote natuur

Samenkomen met je gezin en magische herinneringen maken, terwijl je de wijde omgeving van de Somme verkent… Dé perfecte gelegenheid voor natuuruitstapjes! De ervaren en gepassioneerde gidsen zullen de kleintjes boeien met hun verrassende anekdotes. En alle middelen zijn goed om oevers en bossen te ontdekken: te voet, met de fiets, in een elektrische tuk-tuk, in een roeiboot of kano… Maar het kan nog bijzonderder: laat je kinderen de landwegen verkennen op de rug van een ezel of paard, om nog meer van de natuur te kunnen genieten.

Ontdekkingen in het wild

Een van de plaatsen die je tijdens je uitstappen kunt ontdekken, is het Vogelreservaat van Grand-Laviers, een natuurreservaat dat qua omvang en verrassingen ideaal is voor een gezinswandeling met kleine kinderen. Of breng een bezoekje aan het ornithologisch park van Marquenterre, te midden van de duinen en rietvelden: je kleine ontdekkingsreizigers kunnen er het fascinerende ballet van de waadvogels en van de 300 soorten die er leven bewonderen door hun verrekijker. En natuurlijk mogen we de bekende Baai van de Somme niet vergeten, die met haar buitengewone landschappen geklasseerd is als een van de mooiste ter wereld. Ga er even dag zeggen (niet van te dicht om de kolonie niet te verstoren 😉) aan de zeehonden, voor je je laat meevoeren door het spektakel van het hoogtij in de havens van Le Crotoy of Saint-Valery-sur-Somme…

Leuke en leerzame activiteiten voor je ‘Zoizillons’

In het Parc d’Emonville begeleid je je kinderen door interactieve installaties en mechanische spelletjes in een vrolijke en gezellige sfeer. Dankzij ‘Les Zoizillons’, een ontspanningsruimte speciaal uitgedacht voor kinderen, wordt je kroost er door middel van originele activiteiten op gewezen dat respect voor de natuur belangrijk is. Met een special vermelding voor de animatie van de ‘Totos Ecolos’ met hun gerecycleerde voertuigen: deze creaties op wielen en in de vorm van dieren kan je zelf bedienen en worden maar al te graag beklommen door kinderen!

In de sporthal van het Champ de Mars zijn er verschillende workshops: houten toverboeken beschilderen, nest- en voederkastjes maken, de beginselen van origami, … Hier worden je kleintjes ware kunstenaars! En als ze echt onverschrokken zijn, vertrouw ze dan toe aan een professionele monitor voor een sportactiviteit, zoals een mountainbiketochtje in de Bresle-vallei.

 

En in de buurt vind je adressen op maat van de kleintjes…

Wie van ver komt, wordt hartelijk onthaald in het Domaine du Val, midden in de natuur in Grand-Laviers, halverwege tussen Abbeville en de baai. Met zijn rustige groene omgeving, zijn comfortabele houten paalhuizen en faciliteiten (waaronder een zwembad!), kan je in alle rust ontspannen, terwijl je kinderen zich volop kunnen uitleven (trampoline, speeltuin, voetbalgoals, …) in de grote omheinde tuin. Je bent echt even weg op dit ecoverantwoorde adres, ideaal gelegen om te herbronnen en deel te nemen aan de festivalactiviteiten. Als je geluk hebt, komt de foodtruck van chef Ludovic misschien langs op het domein, zodat je kan smullen van streekproducten. En voor een etentje met het gezin, kan je terecht bij La Garinière, midden op het Marquenterre-domein.

Mening van de inwoners

celine-verley.jpg

Geniet van de baai bij de Bistrot!

“Het restaurant Le Bistrot de la baie in Le Crotoy is ideaal om met je gezin te proeven van de baai! De traditionele lokale keuken laat je de smaak herontdekken van de heerlijke Bouchotmossel die aan de noordkant van de baai wordt gekweekt: je kan er kiezen uit maar liefst 20 smakelijke recepten. Hun specialiteit, de roomsaus van het huis, gaat perfect samen met de mosselen en met de andere ingrediënten, zoals zeekraal, Maroilles, bier, … Ook kinderen kunnen er mosselen proeven of kiezen uit de verse vangst van de dag! ”

Céline, experte en natuurgids in de Sommebaai
section-banner-bottom

Praktische informatie

Sluiten